Almanya'nın Ak Deniz skandalı sonrası İyi parti'den tepki | DÜNYA
DOLAR

32,5673$% 0.13

EURO

35,0007% -0.12

STERLİN

40,8288£% -0.15

GRAM ALTIN

2.434,03%-0,07

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%-0,07

a

Almanya’nın Ak Deniz skandalı sonrası İyi parti’den tepki

Almanya’nın Avrupa güvenlik toplantısı öncesi Türkiye’ye ve Ak Parti hükümetinin Libya başarısını gölgelemek için yine Libya üzerinden zar atarak, ya tutarsa şeklinde ” Silah var” bahanesi ile Türkiye’nin ticari gemisine hukuksuz bir şekilde saldırmasına İyi parti çephesinden tepki geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: “Akdeniz’de yaşanan olay, bizim için milli güvenlik meselesidir. Alman fırkateyninin, Yunanlı bir komutanın yönetiminde, Türk bandıralı gemimizde yaptığı hukuksuz arama, bir anlamda sınır ihlalidir” dedi.

 

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu.

AKDENİZ’DEKİ GEMİ ARAMASI

*  Önceki gün Akdeniz’de yaşanan olay bizim için bir milli güvenlik meselesidir. Uluslararası sulardaki gemi bayrağını taşıdığı ülkenin toprağı kabul edilir.

*  Almanya ve Fransa Türk bayrağından rahatsız oluyorlarsa denecek bir şey yok. Ama bu davranışların sonuna başka bir hesap varsa bu karar her şeyden önce insan hakları ihlalidir. Avrupa’da yaşayan Türklerin temel haklarını yok saymak ilişkilerimize zarar verir.

* Siyasi pozisyonları ne olursa olsun Türk konfederasyonu üyesi vatandaşlarımızın sonuna kadar İYİ Parti olarak arkasındayız.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Camiler acılınca Korona yok olacak! Radikal İslamcılar bilimi ret ediyor!

HIZLI YORUM YAP