ABD'de seçim bitmiyor gerginlik tırmanıyor ! | DÜNYA
DOLAR

32,4890$% -0.06

EURO

34,8162% -0.53

STERLİN

40,6448£% -0.5

GRAM ALTIN

2.439,82%0,16

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a

ABD’de seçim bitmiyor gerginlik tırmanıyor !

ABD’ de yaşanan seçimler bir türlü bitmek bilmiyor. Bazı eyaletlerde verilen oylar halen sayılıyor. Donald Trump Twitter üzerinden sürekli seçimlerle ilgili paylaşımda bulunarak ” Seçimi biz kazanacağız”  diyerek seçmenlerini dinamik tutmaya devam ediyor.

 

ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi adayı Donald Trump’ın kampanya yetkilileri Corey Lewandowski ve Pam Bondi, Pensilvanya- Philadelphia’da oy sayımının devam ettiği Kongre Merkezi’ne geldi. ABD’de oy sayımı sürerken Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’tan Twitter’da peş peşe açıklama geldi. Trump, ” Seçimi biz kazanacağız” dedi.

Tüm dünya ABD’deki Başkanlık Seçimi’nin sonucuna kilitlendi. Kritik eyaletlerde milyonlarca oyun sayımına devam edilirken, Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, ” Pensilvanya’da biz kazandık” açıklamasının ardından ” Seçimiz biz kazanacağız” mesajı paylaştı.

 

ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi adayı Donald Trump’ın kampanya yetkilileri Corey Lewandowski ve Pam Bondi, Pensilvanya- Philadelphia’da oy sayımının devam ettiği Kongre Merkezi’ne giderek, “Oylama sürecini yasal olarak gözlemlemek istiyoruz” çağrısında bulundu.

Amerika’da başkanlık yarışı tüm hızıyla sürüyor. Başkanlık yarışında son saatlerde Demokratların adayı Joe Biden’ın üstünlüğü ortaya çıktı. ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi adayı Donald Trump’ın kampanya yetkilileri Corey Lewandowski ve Pam Bondi, Pensilvanya- Philadelphia’da oy sayımının devam ettiği Kongre Merkezi’ne giderek, “Oylama sürecini yasal olarak gözlemlemek istiyoruz. Sayımları durdurun” çağrısında bulundu.

OYLARIN SAYILDIĞI KONGRE MERKEZİNE GİRMEK İSTEDİLER

Trump’ın kampanya ekibinden Pam Bondi, içeri girmek için mahkeme izinleri olduğunu belirterek, “Oylama sürecini yasal olarak gözlemlemek istiyoruz” ifadelerini kullandı.Öte yandan ABD Başkanı Trump’ın ekibi dün Michigan ve Pensilvanya eyaletlerinde oy sayım işlemlerinin durdurulması için dava açmıştı. Bunun üzerine Pensilvanya Başsavcısı  Josh Shapiro “Kimsenin sayım sürecini durdurmasına izin vermeyeceğim” açıklamasını yapmıştı.

ABD’de başkanlık seçimi için kritik eyaletlerde oy sayım işlemi sürerken, yeni bir gelişme yaşandı. Georgia eyalet mahkemesi, ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın seçim kampanya ekibinin Georgia eyaletinde oy sayımının durdurulması için açtığı davayı redetti. Georgia Cumhuriyetçi Parti Başkanı David Shafer, dün yaptığı yazılı açıklamada, Trump’ın seçim kampanyası ile ortaklaşa olarak Chatham bölgesindeki oy sayım işlemlerinin durdurulması için dava açtığını duyurmuştu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bülent Arınç tercihini yaptı Biden mi, Trump mı? 

HIZLI YORUM YAP