970 yıllık el yazmasından 'İstanbul' kehaneti çıktı 7 devlet savaşacak birisi diğerlerine üstün gelecek! | DÜNYA
DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • 970 yıllık el yazmasından ‘İstanbul’ kehaneti çıktı 7 devlet savaşacak birisi diğerlerine üstün gelecek!

970 yıllık el yazmasından ‘İstanbul’ kehaneti çıktı 7 devlet savaşacak birisi diğerlerine üstün gelecek!

970 yıllık el yazmasından ‘İstanbul’ kehaneti çıktı 7 devlet savaşacak birisi diğerlerine üstün gelecek! Ziyarete açılan bölge ve yazılar oldukça dikkat çekti, İçerisin’de Hz İsa Peygamberimizin ‘de çarmığa gerildiği haç ile ilgili fiziksel parçalar olduğu belirtiliyor.

İstanbul’u ilgilendiren meselenin ise el yazmasında yazılan kehanetin ortaya çıkması ve İstanbul için kehanette bulunması!

Yedi devlet İstanbul için savaşacak birisi diğerlerine üstün gelecek diyerek yazısının yazılması ve belgenin orijinal olması herkesi şaşırttı.

Daha önceki kehanetlerinde ortaya çıkan ve Avrupa için yazılan kehanetlerin ise ortaya çıkmış olması ise dikkat çekiyor.

Dünyanın dört bir yanından Hristiyan Ortodokslar, Yunanistan’daki Athos Dağı‘nda bulunan ve kütüphanesinde ‘756’sı el yazması olmak üzere yaklaşık 4000 eski eser’ bulunan Kutlumuş (Kutlumusiu) Manastırı‘na akın ediyor.

Rus RIA haber ajansına göre, içinde İsa’nın çarmıha gerildiği haçtan olduğu öne sürülen fiziksel kalıntılara dair en büyük parçayı da barındıran manastır, kısa bir süre önce ziyarete açıldı.

Ancak manastırı ilgi odağı haline getiren söz konusu haçın kalıntılarından ziyade, kütüphanesindeki ‘1053 tarihli’ özel bir el yazmasında barındırdığı kehanetler. Haberde yer alan bilgilere göre, söz konusu kehanetlerde insanlığın geleceği ile ilgili ayrıntılı tasvirler yer alıyor.

“YEDİ DEVLET SAVAŞACAK; BİRİ ÜSTÜN GELECEK”

El yazmasında yer alan kehanetlere göre, “Almanya’nın yenilgisine yol açacak büyük bir Avrupa savaşı olacak. Avusturya ile Rusya felaketi tadacak. Ortodokslar büyük bir yenilgi yaşayacak ve ardından Avrupa savaşı patlak verecek. Dünya bir şiddet sarmalına girecek…”

Ancak “kehanet” o ki sonrasında daha da ilginç olaylar gerçekleşecek:

“Yeryüzünde  umutsuzluk yayılacak, yedi devlet Konstantinopolis (İstanbul) için savaşacak, ardından üç günlük bir katliam yaşanacak. Ülkelerden biri diğerlerine üstün gelecek…”

PANDEMİ, KEHANET TRENDLERİNİ ETKİLEDİ

RIA’da yer alan habere göre eserde bunun gibi pek çok kehanet var. Kehanetler genel olarak, dünyanın küresel bir savaşla karşı karşıya kalacağını, Avrupa ve Amerika’nın çökeceğini ve Rusya’da monarşinin yeniden canlanacağını öne sürüyor.

RIA’ya göre, “Rus Ortodoks Kilisesi bu tür kehanetlere her zaman ihtiyatla yaklaşılması gerektiğini tebliğ ediyor, ancak pandemi ile birlikte yayılan umutsuzluk inananlar arasında kıyamet hissini her geçen gün biraz daha körüklüyor. Bu durum, ‘kehanetlerin’ içeriğine de yansıyor. Son çıkan kehanetler, dünyaya daha fazla salgın hastalık ve doğal afet vaat ediyor…”

Hristiyan Psikoloji Enstitüsü rektörü Başpiskopos Andrey Lorgus‘a göre, bu tür kehanetlerin popülaritesindeki artış, artan yoksulluk, geleceğe dair umutsuzluk ve eğitimsizlikle doğrudan ilişkili, zira umutsuz insanlar, yaşamlarını iyi ya da kötü, topyekün değiştirecek bir “şok beklentisi” içinde.

“SELÇUKLU SOYLUSU TARAFINDAN İNŞA EDİLDİ”

Kutlumusiu manastırı

 

Yunanistan’ın kuzeyinde bulunan Halkidiki yarımadasının doğu çıkıntısı Aynoroz‘da bulunan ve bazı Yunan kaynaklarına göre, ‘Kutalmış’ adlı bir Selçuklu soylusu tarafından 12. yüzyılda inşa edildiği söylenen Kutlumuş Manastırı‘nın tarihi hakkında ilginç bilgiler mevcut.

Yerel kaynaklarda yer alan bilgilere göre, “Kutlumusiu” Manastırı’nın adı öteden beri dikkati çekmekte. Zira Selçuklu Türklerinde sıkça rastlanan Kutulmuş (Kutalmış) adını çağrıştırmakta. Yaygın bir kanaate göre, talihsiz bir saltanatı olan II. İzzeddin Keykâvus’un Anna adında hıristiyan bir kadından doğan oğlu, babası ile Bizans’a sığındığında, Melik Konstantinos adını alarak Ortodoksluğa geçmiş ve Konya’ya hâkim olmak üzere başarısız bir teşebbüsten sonra keşiş olarak Aynaroz’a çekilerek bu manastırı kurmuştur. Manastırı konu alan arşivlerdeki en eski vesika 1169 yılına aittir…”

Bazı Yunan ve Rus kaynakları, manastırın bir Selçuklu soylusu tarafından inşa edildiğini kabul etmekte. Rus kaynaklarına göre, manastırda Türk Ortodokslara ait, Grek alfabesiyle yazılmış el yazması eserler de mevcut.

PUTİN DE ZİYARET ETTİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 28 Mayıs 2016’da, Kutlumuş Manastırı’na da ev sahipliği yapan Yunanistan’ın Aynoroz bölgesindeki Aziz Panteleimon Rus Ortodoks Manastırı ve Athos Dağı’nı ziyaret etti. Putin’e ziyaretinde, dönemin Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias eşlik etmişti.

Kaynak: Cumhuriyet

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ABD’de aşı teşviki 100 dolar verilecek! Amerika devletin ‘den örnek davranış!

HIZLI YORUM YAP