SİYASET

Diyarbakır’da kayyım belediyesi bir bulvara Cumhuriyet düşmanı olan Şeyh Said’in adını verdi!

Türk milletinin kanını döken, ülkeyi dış kuvvetlere satan radikal İslamcı Şeyh Said’in adı Diyarbakır’daki bulvara verildi, Sonrasında yaşanan olaylar ise  Türkiye Cumhuriyeti içinde ne kadar ‘da hain varmış dedirtti.

Diyarbakır’da kayyım belediyesinin Şeyh Said’in adını bir bulvara vermesiyle başlayan tartışmaların yankıları sürüyor. Ancak şimdi de kentteki surlara, Cumhuriyet düşmanı Şeyh Said ve Seyit Rıza gibi figürlerin posterleri asıldı, Türkiye gündeminin en çok konuşulan isimleri arasına girdi.

Bu olay, son günlerde gündemin zirvesinde yer alan Şeyh Said ve Seyit Rıza gibi Cumhuriyet düşmanı kişiliklerle ilgili tartışmaların daha da alevlenmesine neden oldu. Diyarbakır’daki kayyım belediyesinin adı geçen bulvara isim vermesi, siyaset sahnesine de sıçradı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Salim Ensarioğlu, Şeyh Said tartışmalarıyla ilgili yaptığı sosyal medya açıklamaları sebebiyle disipline sevk edildi. Şeyh Said ve Seyit Rıza gibi isimler etrafında dönen bu polemik, daha da geniş kitlelere yayıldı.

Tartışmalar devam ederken, Diyarbakır’da yeni bir skandal yaşandı. Kentteki surlara, aralarında Şeyh Said ve Seyit Rıza’nın da bulunduğu Cumhuriyet düşmanı unsurların posterleri asıldı. Bu posterlerde, sadece Şeyh Said ve Seyit Rıza değil, aynı zamanda Leyla Kasım, Qazi Muhammed, Musa Anter gibi bölücü figürlerin de yer aldığı görüldü. Olay, ülke genelindeki kutuplaşmaya sebep oldu. Teröristlerin posterlerini asanların ise kim olduğu açıklanmadı.

yvz

Recent Posts

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Başkanlığı İçin Yeniden Aday Olabilir

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, futbol camiasında yeniden başkanlık için aday olabileceği sinyallerini verdi. Bu…

3 gün ago

Terörist Hamas ateşkes teklifini kabul etti: İsrail heyeti Kahire’ye gidiyor

Gazze'deki çatışmalar sekizinci ayına girerken, Hamas'ın Mısır ve Katar'ın sunduğu ateşkes önerisini kabul ettiği bildirildi.…

3 gün ago

Barselona’da öldürülmüştü: Tekin Kartal soruşturmasında detaylar ortaya çıktı

Tekin Kartal'ın öldürülmesi, Barselona'nın artan çete şiddeti ve organize suçlarla olan mücadelesini daha da önemli…

3 gün ago

Prison Break’in 6. sezonu yayınlanacak mı?

Prison Break'in 6. sezonu yayınlanacak mı? Hala net bir bilgi yok. Dizinin hayranları, yeni sezonun…

3 hafta ago

AK Partili Bakan Işıkhan: Asgari Ücrete Ara Zam Yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam olmayacağını ve…

3 hafta ago

Davut Süver Haberine erişim engeli kararı! teknoloji sitesinden gelen mail!

Davut Süer ve ekibinin langırt dolandırıcılığına karıştığına dair son bilgiler, şok edici nitelikte. Medyada defalarca…

3 hafta ago