DÜNYA

Terörist Hamas ateşkes teklifini kabul etti: İsrail heyeti Kahire’ye gidiyor

Gazze’deki çatışmalar sekizinci ayına girerken, Hamas’ın Mısır ve Katar’ın sunduğu ateşkes önerisini kabul ettiği bildirildi. Bu gelişme, İsrail’in de Refah bölgesindeki askeri harekatını genişlettiği bir döneme denk geldi. İsrail Başbakanı Netanyahu, Hamas’ın teklifi kabul etmesine rağmen, önerinin İsrail’in güvenlik taleplerini karşılamadığını belirterek, müzakereler için bir heyetin Kahire’ye gönderileceğini duyurdu.

Hamas lideri İsmail Haniye’nin Mısır ve Katar liderleri ile görüştüğü ve ateşkes önerisini kabul ettiği, ardından Hamas tarafından resmi bir açıklama yapıldığı kaydedildi. Hamas’ın ateşkes teklifinin kabul edilmesi, Gazze’deki siviller arasında büyük bir sevinç yarattı ve haber kutlamalarla karşılandı.

Ayrıca, üst düzey Hamas yetkilisi Halil El Hayya, teklifin detaylarını açıkladı. Buna göre, önerilen ateşkes üç aşamadan oluşacak ve her bir aşama 42 gün sürecek. Plan, İsrail’in Gazze’den çekilmesi, yerinden edilen Filistinlilerin geri dönüşü, rehineler ve mahkumlarla takas yapılmasını içeriyor.

Öte yandan, İsrail ordusu, Refah şehrine yönelik hem karadan hem de havadan operasyonlarını sürdürdüğünü ve sınır kapısının kontrolünü tamamen ele geçirdiğini bildirdi. Bu durum, bölgeden insani yardım geçişlerini de etkileyebilecek bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

İsrail heyetinin Kahire’ye varışıyla birlikte, Mısır’ın arabuluculuk çabalarının sonuç verip vermeyeceği ve taraflar arasında kalıcı bir ateşkesin sağlanıp sağlanamayacağı merak konusu oldu.

haberler

Recent Posts

Büyük İsrail Projesi: 2024 ve 2035 Stratejilerine Derinlemesine Bir Bakış

Orta Doğu'nun jeopolitik yapısı ve uluslararası ilişkilerdeki denge, sürekli değişim içinde. İsrail'in stratejik planları ve…

1 hafta ago

Ali Koç, Yeniden neden aday oldu açıkladı!

Bir çok Radikal İslamcı ve FETÖ terör örgütünün hedefinde olan Fenerbahçe yönetimi ve Ali Koç…

1 hafta ago

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Başkanlığı İçin Yeniden Aday Olabilir

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, futbol camiasında yeniden başkanlık için aday olabileceği sinyallerini verdi. Bu…

2 hafta ago

Barselona’da öldürülmüştü: Tekin Kartal soruşturmasında detaylar ortaya çıktı

Tekin Kartal'ın öldürülmesi, Barselona'nın artan çete şiddeti ve organize suçlarla olan mücadelesini daha da önemli…

2 hafta ago

Prison Break’in 6. sezonu yayınlanacak mı?

Prison Break'in 6. sezonu yayınlanacak mı? Hala net bir bilgi yok. Dizinin hayranları, yeni sezonun…

1 ay ago

AK Partili Bakan Işıkhan: Asgari Ücrete Ara Zam Yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam olmayacağını ve…

1 ay ago