SİYASET

Ak Parti’nin İBB Adayı Murat Kurum’un İsrail Ortaklığı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri yaklaşırken, Ak Parti’nin adayı Murat Kurum’un adı tartışmalı bir şekilde gündeme oturdu. Sosyal medya kullanıcıları, Murat Kurum’un İsrail ile işbirliği yaptığı iddialarını ortaya attılar ve bu iddialar kısa sürede geniş yankı buldu. Ancak, Murat Kurum ve Ak Parti yönetimi konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadılar.

Murat Kurum’un daha önce İsrail’i eleştiren sözlerinin ardından, bu iddialar siyasetteki çirkin yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi. İsrailli bir şirket ile anlaşma yaptığı öne sürülen Kurum’un, bu işbirliğinin ülkeye maddi zararlar verebileceği gündeme geldi. Bu durum, Murat Kurum’un İBB başkan adayı olması halinde daha olumsuz sonuçlara yol açabileceği endişelerine neden oldu.

Murat Kurum ve Ak Parti, bu İsrail ortaklığı iddialarıyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapmazken, kamuoyu bu konuda net bir bilgiye ulaşmak için beklemeye devam ediyor. Bu iddiaların seçim sürecinde nasıl bir etki yaratacağı ise merakla bekleniyor.

Cumhuriyette yer alan haber ise şu şekilde:

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Turgut Altınok başta olmak üzere birçok AKP’li adayın dijital medya çalışmalarını İsrail merkezli bir şirket aracılığıyla yaptığı ortaya çıktı.

Google’ın reklamveren şirketlerin bilgilerinin yer aldığı sayfasında, İsrail merkezli Total Media Dijital Reklam Teknolojileri Ve Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi’nin İstanbul, Ankara, Antalya büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere birçok AKP’li isimle çalıştığı görülebiliyor.

Şirketin İslamcılarla ilişkisi bununla sınırlı değil. İlim Yayma Cemiyeti gibi her fırsatta ‘ümmetin temsilcisi’ olduğu iddiasını dile getiren derneğin de İsrailli firmayla çalıştığı ortaya çıktı. 

Arama motoru Google’ın ilgili biriminin sitesinde Murat Kurum’un ya da diğer AKP’li adayların reklam kampanyasına dair arama yapıldığında, söz konusu şirketin Kurum’a verdiği reklam hizmetinin görsellerine erişilebiliyor.

İsrail’li şirkette ortaklık yapan Ak partili isimler

Haberlerin yayılmasından sonra reklamların apar topar kaldırıldığı ortaya çıktı..

Haber editör

Seher Bayraktar

Recent Posts

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Başkanlığı İçin Yeniden Aday Olabilir

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, futbol camiasında yeniden başkanlık için aday olabileceği sinyallerini verdi. Bu…

2 gün ago

Terörist Hamas ateşkes teklifini kabul etti: İsrail heyeti Kahire’ye gidiyor

Gazze'deki çatışmalar sekizinci ayına girerken, Hamas'ın Mısır ve Katar'ın sunduğu ateşkes önerisini kabul ettiği bildirildi.…

2 gün ago

Barselona’da öldürülmüştü: Tekin Kartal soruşturmasında detaylar ortaya çıktı

Tekin Kartal'ın öldürülmesi, Barselona'nın artan çete şiddeti ve organize suçlarla olan mücadelesini daha da önemli…

2 gün ago

Prison Break’in 6. sezonu yayınlanacak mı?

Prison Break'in 6. sezonu yayınlanacak mı? Hala net bir bilgi yok. Dizinin hayranları, yeni sezonun…

3 hafta ago

AK Partili Bakan Işıkhan: Asgari Ücrete Ara Zam Yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam olmayacağını ve…

3 hafta ago

Davut Süver Haberine erişim engeli kararı! teknoloji sitesinden gelen mail!

Davut Süer ve ekibinin langırt dolandırıcılığına karıştığına dair son bilgiler, şok edici nitelikte. Medyada defalarca…

3 hafta ago