Categories: SİYASET

Ak Parti, Suudi Arabistan’ın milli günü kutlamalarına katıldı! İki Yüzlülük!

Ak Parti, Suudi Arabistan’ın milli günü kutlamalarına katıldı! İki Yüzlülük! Konuyla ilgili olarak sosyal medyada Tüm ak partili yetkililer Osmanlı düşmanı ve Türk düşmanı Suudi Arabistan’ın milli gününü kutlamanın iki yüzlülük olarak tanımladı!

Süleyman Soylu, Suudi Arabistan’a için kardeşimiz demişti..!

Ak partili Süleyman Soylu, ise sosyal medyasından RT yaptığı Suudi Arabistan milli gününü kutladığı ve kutlamada hazır bulunduğu resimleri paylaşıldı, Aynı şekilde Ak partili diyanet işleri başkanı ‘da kutlamada hazır bulundu…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i Osmanlı üzerinden hedef alan AKP’li yetkililer, Osmanlı’nın yıkılmasında büyük rol oynayan Suudilerle kutlama yaptı. Tarihçiler, bu durumu ‘ikiyüzlülük’ olarak nitelendirdi.

Ak Parti, Suudi Arabistan’ın milli günü kutlamalarına katıldı
Ak Parti, Suudi Arabistan’ın milli günü kutlamalarına katıldı
Ak Parti, Suudi Arabistan’ın milli günü kutlamalarına katıldı

(Dışişleri Bakanlığı’nın paylaştığı mesaj.)

‘ÖNEMLİ ROL OYNADILAR’

Suudi aşiretlerinin Osmanlı’nın yıkılma sürecindeki yakıcı etkisine de değinen tarihçi Dr. Abdullah Kehale, “İngilizler, 1804’e kendi yarattıkları Vahhabi mezhebiyle desteklenen Suudi aşiretini Osmanlı’ya karşı ayaklandırdılar. Osmanlı’nın hatta Vahdettin’in sonunun gelmesinde önemli rol oynadılar. Bugün aynı kişiler Suudiler tarafından ayaklanmalarla sonu hazırlanan ve yürekten bağlı oldukları Vahdettin’i de anarken diğer yandan da Suudilerin mili gününü kutlayıp saygı duruşunda bulunmaktalar” dedi. 

‘İHANETİN GÖRMEZDEN GELİNMESİ’

Yeni Osmanlıcılık anlayışının bir dizi tarihsel çarpıtma ve güncel tutarsızlık üzerine kurulu olduğunu söyleyen tarihçi Sinan Meydan, “Bir taraftan Kurtuluş Savaşı’nda milli harekete karşı her kötülüğü yapan ve atalarının başkenti İstanbul işgal halindeyken İngilizlere sığınıp kaçan Vahdettin’e Osmanlı padişahı diye sahip çıkıyorlar. Diğer taraftan Osmanlı’dan ayrılıp bağımsızlığını ilan eden Suudi Arabistan’ın bağımsızlık gününü kutluyorlar” ifadelerini kullandı.

Güncel siyasette kin ve nefretle hareket edilemeyeceğini vurgulayan Meydan, “Ancak en ufak bir Osmanlı eleştirisini ‘Osmanlı düşmanlığı’ diye lanetleyen ‘Yeni Osmanlıcıların’, Arap ihanetini görmezden gelmesi, Arap devletinin bağımsızlık gününü kutlamaları açık bir ikiyüzlülüktür” dedi. 

Süleyman Soylu Suudi Arabistan

Kaynak: Cumhuriyet

baba kuş

Recent Posts

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Başkanlığı İçin Yeniden Aday Olabilir

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, futbol camiasında yeniden başkanlık için aday olabileceği sinyallerini verdi. Bu…

1 gün ago

Terörist Hamas ateşkes teklifini kabul etti: İsrail heyeti Kahire’ye gidiyor

Gazze'deki çatışmalar sekizinci ayına girerken, Hamas'ın Mısır ve Katar'ın sunduğu ateşkes önerisini kabul ettiği bildirildi.…

1 gün ago

Barselona’da öldürülmüştü: Tekin Kartal soruşturmasında detaylar ortaya çıktı

Tekin Kartal'ın öldürülmesi, Barselona'nın artan çete şiddeti ve organize suçlarla olan mücadelesini daha da önemli…

1 gün ago

Prison Break’in 6. sezonu yayınlanacak mı?

Prison Break'in 6. sezonu yayınlanacak mı? Hala net bir bilgi yok. Dizinin hayranları, yeni sezonun…

3 hafta ago

AK Partili Bakan Işıkhan: Asgari Ücrete Ara Zam Yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam olmayacağını ve…

3 hafta ago

Davut Süver Haberine erişim engeli kararı! teknoloji sitesinden gelen mail!

Davut Süer ve ekibinin langırt dolandırıcılığına karıştığına dair son bilgiler, şok edici nitelikte. Medyada defalarca…

3 hafta ago