Lâ ilâhe illallâh Muhammedün Rasûlullah demek cennet için yeterli mi? | GÜNDEM
DOLAR

32,2173$% -0.16

EURO

35,0897% 0.26

STERLİN

40,9175£% 0.53

GRAM ALTIN

2.469,73%0,98

ÇEYREK ALTIN

4.001,00%0,94

a

Lâ ilâhe illallâh Muhammedün Rasûlullah demek cennet için yeterli mi?

Lâ ilâhe illallâh Muhammedün Rasûlullah demek cennet için yeterli mi? Toplum tarafından cemaat ve tarikatlar ‘da sıkça anlatılan bu konu üzerinde çok yanlış bilgiler olduğunu islam alimleri dile getirmiştir. Tarikat şeyhleri ve cemaat mensuplarının başında olan kendilerine evliya dedikten bu şaklabanlar bu konuda yanlış bilgiler vererek toplumun islami inanışına tarikat anlayışı sokarak islamın gelenekleri gözlerini kırpmadan bozmaktadır.

Anlatmamalarının sebebi onlara itaat etmeniz!

Bir çok tarikat ve cemaat lideri ve sözde hocaları bu konuyu anlatmıyor, çünkü anlattığı an onla aranız ‘da bir fark olmadığını göreceksiniz, tarikatların bunu anlatmama sebebinin diğer yönü ise gelenek ve görenekleri olduğunu İslam bizlere bildiriyor.

Lâ ilâhe illallâh Muhammedün Rasûlullah demek cennet için yeterli mi? sorusu en fazla sorulan sorular içerisin ‘de peki gerçekten bu kelimeyi demek cennete girmenize yeterli mi?

Lâ ilâhe illallâh Muhammedün Rasûlullah demek cennet için yeterli mi? Asla değil!

Bunun nedeni ne dediğiniz değil ne yaşadığınız İslam’da bir çok konu vardır, Hz Muhammed zamanın ‘da ilk yıllarında Lâ ilâhe illallâh denirdi bunu Yahudi ve Hristiyanlarında dediğini bilmeniz gerekiyor, Fakat onların peygamberleri ise Hz İsa ve Musa olarak kabul ettikleri için İsa Rasûlullah veya Musa Rasûlullah diye eklenirdi.

Sonrasında  Muhammedün Rasûlullah ile Hz Muhammed zamanın ‘da Medine’de söylenmeye başladı.

Aynı Zaman’da geleneklere göre Asya ve Orta Asya’da İslam inanışın ‘da gelenekler ‘de tarikatlar tarafından ıslama aktarıldı. Hz Muhammed döneminin sona ermesi ile bu durumda bir çok tarikat hatta sahte peygamber ortaya ‘da çıktı.

Daha ilerisi için ‘de Hz Muhammed sav zamanın ‘da yine sahte peygamberler vardı, hatta birisi Kadın’dı.

Hatta bir çok kişi onlara inanıp Hz Muhammed s.a.v terk ettiği bilgisi ‘de vardır.

İşte bu noktada sizleri İslam dan koparmak için kendilerine peygamber diyemeyenler sizlere bağ vererek ilahi güçlerinin olduğunu belirterek bu masalları anlatıyor, islam tebliğ dini olsa da bir çok din gibi uygulama içeriği en fazla olanıdır.

Çünkü son dindir.

Yani Lâ ilâhe illallâh Muhammedün Rasûlullah demek sizleri cennete sokmaz, bu kelimeyi yaşamayı gerektirir. Örneğin ilahları ret etmek emri yalızca Allah’tan alacağınıza ve ondan korkacağınıza ve onun emirlerine uyacağınız anlamı taşır.

Tüm güçleri ‘de ret etmektir İslam. Allah’ın haricinde tek bir yaratılmış hatta görmediğiniz her şeyi silip atmaktır ve Allah’a bağlanmaktır.

Babakuş

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Avrupa ülkeleri sığınmacıları neden almıyor? Türkiye’ye neden geri gönderiyor?

HIZLI YORUM YAP