Levent Aslan ; Gençler Değil; Geleceğimiz Göçüyor | GÜNDEM
DOLAR

32,4808$% 0.12

EURO

34,8034% -0.07

STERLİN

40,7580£% -0.23

GRAM ALTIN

2.427,66%-0,29

ÇEYREK ALTIN

3.956,00%-0,44

a

Levent Aslan ; Gençler Değil; Geleceğimiz Göçüyor

Son Vakit Baş Yazarı Levent Aslan Kaleme aldığı yazısında ; Hafta sonu Youtube üzerinden yayın yapan Kafa Tv adlı kanalın Prof. Dr. İlber Ortaylı hoca ile çekilmiş yayınını izledim. Genel olrak meslek bazlı göçler üzerine konuşan İlber hocaya sunucunun “Kavimler Göçünün yerini Hekimler Göçü aldı deniyor” demesine İlber hocayla birlikte acı acı güldüm.
Evet hekimler göçüyor. Sadece hekimler mi peki? İlber hocamız kimsenin görmediği soruna parmak bastı ve ekledi: “Hekimlerimiz gidiyor tamam ama hemşirelerimiz kalıyor mu sanıyorsunuz? Hemşirelik gibi sağlıkta yardımcı pozisyondaki meslek personellerinin gitmesinin ne demek olduğunu yeterli sayıda hemşiremiz kalmadığında anlayacağız” diyerek başta hemşirelerimiz olmak üzere sağlıkta yardımcı pozisyonda hayati önem taşıyan yaşlı bakım, engelli bakım personelleri gibi grupların da cazip yurtdışı fırsatlarına kapıldığı hakikatini görmemizi sağladı.
Hafta başında izlediğimde dehşete düştüğüm bir haberle karşılaştım. Türkiye’den Amerika’ya göçenlerin artık Amerikan basınında haber konusu olacak boyuta geldiğini anlatan bir haberdi. Baştan söyleyeyim de yanlış anlaşılmaya pay bırakmayayım: dehşete düştüğüm husus haberin konusu değil; haberin ülkenin gündemine bile isteye sokulmasıydı.
Neymiş efendim, buradan Meksika’ya giderken vize istenmiyor ya; alıyorsun uçak biletini, yaptırıyorsun otel rezervasyonunu atlayıp gidiyorsun Meksika’ya. Meksika’ya gidince de uygun bir yoldan kaçak bir şekilde Amerika topraklarına geçip teslim oluyorsun.
ABD yasaları gereği, ABD topraklarına ayak bastığın an göçmen sayılıyorsun ve geri gönderme fiilini ABD uygulamıyor. Bizim aklı evveller de bu yolu matah bir şeymiş gibi gündeme sokuyor.
Diyeceksiniz ki “Yahu Levent Aslan, gitmeyip ne yapsın bu gençlik?” Cevabını vereyim;
Gençler birlik olacak,
Gençler kol kola girecek,
Gençler illa bir yere gitmek istiyorsa sandığa gidecek.
Hiçbir ebeveyn evladının gurbete gitmesini istemez. İşte benim genç kardeşim “ana, baba, eğer vaziyet bir kere daha bu hali alırsa ben alır başımı giderim andolsun” diyecek ve etrafını ikna edecek.
Ben de şunu sorarak yazımı bitireyim;
“Yahu gelecek gençlikteyse ve gençler gidiyorsa ülkenin geleceği nerededir?”
*
Aşırı hız yapmamaya özen gösterelim;
Hijyenik olmaya özen gösterelim.
Bu aralar bir yandan trafik kazaları bir yandan Kovid vatandaşımızın etrafını sarmış, hatalarını kolluyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Selman ÖĞÜT: 600 Suriyeli Mehmetçik Türkiye için şehit düştü!

HIZLI YORUM YAP