Melek Mosso Kimdir? | Magazin Haberleri
DOLAR

32,3848$% -0.13

EURO

34,6932% -0.34

STERLİN

40,5616£% -0.65

GRAM ALTIN

2.401,23%-1,38

ÇEYREK ALTIN

3.938,00%-1,97

a

Melek Mosso Kimdir?

Son günlerin en konuşulan isimlerinin başında Melek Mosso geliyor. Yetenekli olduğu kadar sosyal medyadaki popülerliği ile de dikkat çeken Melek Mosso hakkında merak ettiğiniz şeyleri öğrenmek adına yazımızı okumaya devam etmelisiniz.

Melek Mosso Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Melek Mosso Kimdir?

11 Kasım 1988 tarihinde dünyaya gelmiştir. Kayseri doğumludur. Çocukluk yıllarından itibaren müzik ile ilgilenmiştir. Hatta, vermiş olduğu bir röportajda ilk bestesini henüz yedi yaşındayken yaptığını ifade etmiştir. Melek Mosso; eğitimini de müzik üzerine şekillendirdi. Denizli Belediye Konservatuarı’nda bağlama ve Türk Halk Müziği dersleri alarak kendisini müzik alanında geliştirmeye başladı. Ardından, Güzel Sanatlar Lisesi’nde okudu. Bu sayede, kariyerini müzik üzerine inşa edeceğini belli etti.

Melek Mosso; Adnan Menderes Üniversitesi Müzik Öğretmenliği’ni kazandı. Lisans eğitimini burada tamamlamıştır. Sesine güvenen Melek Mosso’nun gerçek soyadı Davarcı’dır. Ancak, sahne adı Melek Mosso’dur. Mosso; İtalyanca bir kelimedir. Gittikçe hızlanan anlamına gelir.

Melek Mosso Müzik Hayatına Nasıl Başladı?

Melek Mosso; üniversiteyi bitirdikten sonra radikal bir karar alarak İstanbul’a geldi. Her şeyden önce, hedeflerine daha çabuk ulaşabileceğini düşündüğü için böyle bir karar verdi. Bunun yanı sıra, gençlik yıllarından itibaren İstanbul’un büyülü dünyasında yaşamanın hayalini kuruyordu. Melek Mosso; İstanbul’a gelir gelmez ekmeğini taştan çıkarmaya başladı. Beşiktaş – Kadıköy vapur hattında müzik yaparak daha çok kişiye sesini duyurmanın yollarını aradı.

Melek Mosso’nun hayatında birden çok dönüm noktası var. Onlardan birisi de müzisyen arkadaşları ile beraber kurduğu Zbam The Band isimli grubudur. Bu grup sayesinde kendisini çok geliştirmiştir. Ayrıca, geniş kitlelere hitap etmeyi başarmıştır. Swing ve caz konseptli müzik yaparak alışılagelmişin dışında birisi olduğunu kanıtlamıştır.

Melek Mosso; 2010’lu yılların ikinci yarısı ile beraber popülerliğini arttırdı. İlk olarak, bir firma tarafından düzenlenen müzik yarışmasında jüri özel ödülünü kazandı. Ardından, ekranların en sevilen yarışması olarak bilinen O Ses Türkiye’ye katıldı. Bu yarışmada Yıldız Tilbe’ye ait Vursalar Ölmem isimli şarkıyı coverladı. Seslendirmiş olduğu parça Youtube’da 15 milyondan fazla dinlendi.

Melek Mosso; 2010’lu yılların sonlarına doğru farklı şarkıları da seslendirmeye başladı. 2018 yılında Kedi ve Gölgen Yeter, 2019 yılında Keklik Gibi ve Sarıla Sarıla, 2020 yılında Gönül Gözü ve Unutan Kazanır, 2021 yılında Ağlarsam ve Sonrası Kalır başta olmak üzere birçok şarkıyı o güzel sesiyle yorumladı. Genç kadın; birçok üniversitenin bahar şenliklerinde kendisine yer buluyor. Ayrıca, seslendirmiş olduğu şarkılar Youtube’da çok fazla dinleniyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Naz Mila Kimdir?

HIZLI YORUM YAP