Rus gizli servis ajanının Ukrayna savaşını "tamamen başarısızlık" olarak nitelendirdiği iddia edildi | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,4843$% 0.12

EURO

34,7750% -0.14

STERLİN

40,7394£% -0.27

GRAM ALTIN

2.427,49%-0,30

ÇEYREK ALTIN

3.955,00%-0,44

a
  • Baykuş Haber
  • TEKNOLOJİ
  • Rus gizli servis ajanının Ukrayna savaşını “tamamen başarısızlık” olarak nitelendirdiği iddia edildi

Rus gizli servis ajanının Ukrayna savaşını “tamamen başarısızlık” olarak nitelendirdiği iddia edildi

ABD gizli servisleri, Kremlin’de ıssız bir ruh hali olduğunu bildiriyor – şimdi bir Rus casusu olduğu iddia ediliyor. Raporu, Nazi Almanyası ile karşılaştırmalar yaptığı eylemciler tarafından sızdırıldı.

Rus gizli servisi FSB , Ukrayna’nın işgalini büyük bir endişeyle izliyor . Gazete, Rus muhalefet rakamları tarafından sızdırılan bir belgede durumu eleştirel bir şekilde özetleyen bir FSB ihbarcısına atıfta bulunuyor. Bir FSB yetkilisine göre, savaş “tamamen bir başarısızlık” ve Rusya’nın mevcut durumu, Nazi Almanya’sının düşüşüyle ​​karşılaştırılabilir.

rusya gizli servis ajanı Ukrayna

13.000 karakterlik belge, Rus insan hakları aktivisti Vladimir Osechkin tarafından Facebook’ta ve yolsuzlukla mücadele web sitesi Gulagu.net’te yayınlandı. Araştırma platformu Bellingcat, onu otantik olarak sınıflandırır. Buna göre, FSB’deki diğer iki kaynak, raporun bir meslektaş tarafından yazıldığından “hiç şüphe duymadı”. Ancak, özgünlük bağımsız olarak doğrulanamaz.

Metnin kendisinde her şey var: FSB’nin Kremlin şefi Vladimir Putin’in işgal planları hakkında büyük ölçüde karanlıkta kaldığı söyleniyor . Şimdi bile, işgalin başlamasından on iki gün sonra, gizli servis bir genel bakıştan yoksundur. Kremlin’de hiç kimse Rus ordusunda tam olarak kaç ölüm olduğunu söyleyemez çünkü “önemli bölümlerle teması kaybettik”. Buna göre, 10.000’den fazla askerin zaten ölmüş olması iyi olabilir. Resmi olarak, Rusya Savunma Bakanlığı 500’den az ölüden bahsediyor.

»Muhtemel bir zafer için seçenek yok«
Rus FSB analisti, savaşın ilerleyişi hakkında kasvetli bir tablo sunuyor. Rusya’nın “çıkış yolu ” yok: “Muhtemel bir zafer için seçenek yok, sadece yenilgiler.” Rus ordusu çok inatçı Ukraynalılarla savaşmak zorunda. Putin’in ana hedeflerinden biri olan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’i öldürmek gerçekleşse bile, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etme şansı çok az. “Ukraynalıların asgari direnişiyle bile, malzeme ve lojistik hariç 500.000’den fazla adama ihtiyacımız olacak.”

Gizli servis ajanının vardığı sonuç: “Durumumuz Almanya’nın 1943 ile 1944 arasındaki durumu gibidir – sadece başlangıç ​​noktamız bu.”

İçeriden gelen karamsar görüş , ABD gizli servislerinin son bulgularıyla örtüşüyor . Geçen haftanın sonunda, yayıncı NBC , birkaç gizli servis kaynağına atıfta bulunarak , Putin’in durdurulan işgalden giderek daha fazla hayal kırıklığına uğradığını belirtti. Rusya’yı tanıyan bir diplomat , “Neler olup bittiğine dair gerçekçi bir kavrayışı olduğunu düşünmüyoruz” dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Rusya Uzay Ajansı Hacklendi veri tabanı paylaşıldı!

HIZLI YORUM YAP