WhatsApp: Sohbet mesajı dolandırıcılığı yapmak için kullanılan 90 binden fazla bağlantı keşfettiler | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,2053$% -0.22

EURO

35,1156% -0.22

STERLİN

41,0337£% -0.05

GRAM ALTIN

2.498,17%1,32

ÇEYREK ALTIN

4.035,00%1,11

a
  • Baykuş Haber
  • TEKNOLOJİ
  • WhatsApp: Sohbet mesajı dolandırıcılığı yapmak için kullanılan 90 binden fazla bağlantı keşfettiler

WhatsApp: Sohbet mesajı dolandırıcılığı yapmak için kullanılan 90 binden fazla bağlantı keşfettiler

Bilgisayar güvenlik firması Kaspersky tarafından hazırlanan bir rapora göre, suçlular tarafından çevrimiçi dolandırıcılık yapmak için kullanılan kötü amaçlı web bağlantılarından etkilenen başlıca mesajlaşma hizmetleri arasında WhatsApp ve Telegram yer alıyor . Kaspersky Internet Security for Android yazılımı kullanıcılarının anonimleştirilmiş veri analizine dayanan rapor, kötü niyetli bağlantıların çoğunun Facebook’un mobil sohbetinde gönderildiğini ortaya koyuyor.

Ayrıntılı olarak Kaspersky , kötü niyetli bağlantıların yüzde 89,6’sının WhatsApp’a kaydedildiğine dikkat çekerken , onu yüzde 5,6 ile Telegram takip ederken, Viber yüzde 4,7 ile üçüncü sırada yer alıyor . Oltalama saldırılarını gerçekleştirmek için kullanılan bu bağlantıların kapsamına bakıldığında, Aralık 2020 ile Mayıs 2021 arasında analiz edilen verilere göre yüzde 46 ile Rusya’dan gelen kullanıcılar ilk sırada yer alırken, onu yüzde 16 ve Hindistan yüzde 16 ile Brezilya ve Hindistan izledi .

BT güvenlik firması, bu eğilimin, sosyal ağların bile önünde, kullanıcılar için tercih edilen platform haline gelen mobil mesajlaşma servislerinin artan popülaritesine dayandığına dikkat çekiyor . Bu, dijital suçluların 2 milyar kullanıcıyla dünya çapında en çok kullanılan mobil sohbet olan WhatsApp’ta phishing saldırıları kampanyalarıyla artan etkinliğini gösteren Kaspersky raporuna yansıyor .

İstatistikler gösteriyor phishing anlık mesajlaşma uygulamalarında biri olmaya devam sahtekarlardan arasında en popüler araçları . Bunun nedeni kısmen bu uygulamaların halk arasındaki büyük popülaritesi, ”diyor Kaspersky Kıdemli Web İçeriği Analisti Tatyana Shcherbakova

Kimlik avı nedir?

E-posta ve sosyal ağlar gibi platformları kullandıktan sonra artık dijital suçlular WhatsApp ve Telegram gibi sohbet kullanıcılarını da hedef alıyor.

Ünlü “amca masalı” nın dijital versiyonudur . Saldırganlar sosyal mühendislik tekniklerini kullanarak daha sonra diğer suçların yanı sıra dolandırıcılık, kimlik hırsızlığı ve banka hesaplarından para çekme için kullanılacak bilgileri toplamaya çalışırlar. Genel olarak, e-posta mesajlarına veya sosyal ağlara dayalı teknikler kullanırlar ve şifre, banka kodu, kart verisi kredisi gibi kişisel verilerin tamamlanmasının talep edildiği bir bankanın, kredi kartının veya bir teknoloji şirketinin resmi kanalı gibi davranırlar. veya diğer gizli bilgiler.

Bu kötü niyetli bağlantıların ilerlemesini önlemek için Kaspersky , mobil sohbette bilinmeyen hesaplardan gelen bağlantılardaki yanlış yazımlara veya diğer düzensizliklere dikkat etmek gibi, kullanıcıların çevrimiçi bir dolandırıcılığın kurbanı olmasını önlemek için bir dizi ipucu geliştirdi .

Ayrıca, suçlular tarafından kullanılan bir strateji, bir zincir güven stratejisi oluşturacak şekilde, kişiler arasındaki kötü niyetli bağlantıyı dolaştırmaktır. Bu nedenle, bir aile üyesinden veya bir arkadaştan gelse bile şüpheli bir mesaj varsa, dikkatli olunması ve içeriğine çok dikkat edilmesi önerilir.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Pegasus casus yazılımını satın alan kullanan, Türk kurumlar hangileri?

HIZLI YORUM YAP