İnsan Hakları Sözleşmesi'nden de tek imza ile çıkar mıyız? | GÜNDEM
DOLAR

32,3648$% -0.18

EURO

34,6895% -0.37

STERLİN

40,6174£% -0.53

GRAM ALTIN

2.415,71%-0,79

ÇEYREK ALTIN

3.941,00%-1,35

a

İnsan Hakları Sözleşmesi’nden de tek imza ile çıkar mıyız?

İnsan Hakları Sözleşmesi’nden de tek imza ile çıkar mıyız? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gece yarısı kararnamesi ile İstanbul sözleşmesinden çıkması gündemde yerini koruyor ama bakıyorum muhalefet partileri ise kınamaktan öteye gidemiyor, oysa içlerinde pek çok hukukçu var. Bunla ilgili Sayın Fatih Altaylı beyde çok güzel bir yazı yazmış sonuna kadar ‘da bunu destekliyorum şahsen.

O yazıyı okumayan kişilerinde Fatih Altaylının o yazısını okumasını isterim.

Avrupa’da ilk İstanbul Sözleşmesini imzalayan parlamentodan geçiren TBMM’den geçen karar, emsal olmuştu pek çok avrupa ülkesi geçirdi veya geçirmedi ama biz Dünyada ilk ülke olmuştuk, adına bakarak söylemek gerekilirse İstanbul sözleşmesi.

Bunların hepsi iktidar partisi Ak parti döneminde oldu tabii.

Geçmiş dönemde bazı Ak partili vekillerin ve Cumhurbaşkanı danışmalarının parlamentodan imza ile geçmiş birşey ancak parlamento onayı ile iptal edilir demişti! Tabii denildiği gibi olmadı.

Seçimden önce zaten belliydi bu durum, Ak parti içinde %10 kısmı buna sevinebilir. Keşke bir düzelme olsaydı ama buda olmadı.

İşte burada olan bu bana göre yanlış karar bir çok seçmeni de rahatsız etti.

Üzüldüğüm nokta ise Ak partinin ihvancı bir siyasete bürünmesi bu Ak partinin tamamen seçime sırt dönmesine sebep olur, değil Recep Tayyip Erdoğan ondan 10 tane daha olsa seçimi kazanması mümkün değil bu anlayış ile.

Hukukçular bu imza anayasa mahkemesinden geri döner ve Avrupa’da bir çok konuda ise görüleceği üzerine sırt dönecekler, yeni reform olacağı dile gelirken bunlar olması ciddi manada bizi geriye götürecek

İstanbul sözleşmesinin asıl adı ve başlığı ise

Kadına Yönelik Şiddet ve Aile Đçi Şiddetin
Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair
Avrupa Konseyi Sözleşmesi

Bir çok hukukçu imza yetkisi var ama parlamentondan onay alınmadığı için yok hükmünde diyor ve anayasa mahkemesinden geri döneceğini dile getirdi, bunca yanlışın için tarikatlar ise sıraya girmiş tepiniyor! İşte sıkıntı tamda burada toplumun bir kesmini mutlu etmek adına insan kendi vatandaşı olan diğer bireyleri bir kenara itebilir mi?

Çok ama çok yanlış buluyorum bu kararı .

Ersoy K

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

CHP’li Başkanlar Muğla’da buluştu: Millete Hizmet etmemizi engellenmeye çalışılıyor

HIZLI YORUM YAP