Categories: Magazin Haberleri

Türkiye Eurovision yarışmasına 2022 yılında da katılmayacak!

Türkiye Eurovision yarışmasına 2022 yılında da katılmayacak! Başarılarla dolu Eurovision yarışmasına katılmama kararı alındığı bildirildi. Bir çok kişi alınan bu karara tepki gösterirken, Türkçenin yayılması gerektiğini düşündüğünü belirtiyor.

Konuyla ilgili ise resmi açıklama geldi ve Eurovision yarışması 2022’de Türkiye’nin olmayacağı bildirildi!

2022 Eurovision Yarışması’na dair merak edilen detaylar yavaş yavaş netlik kazanmaya başladı. 2013 yılında yarışmadan çekilen Türkiye, gelecek sene de yarışmada olmayacak.

Her yıl geleneksel olarak şarkıların yarıştığı Eurovision, bu yıl kazanan İtalya’dan Måneskin grubu olduğu için gelecek yıl yarışma, İtalya’nın Torino kentinde yapılacak. Ülkemizde yeniden gündem olan yarışmaya Türkiye‘nin katılıp katılmayacağı da merak konusu oldu.

2013 yılında puanlama sistemindeki adaletsizliği gerekçe göstererek yarışmadan ayrılan Türkiye, bu yıl da Eurovision’da yer almayacak. Yarışmanın finali mayıs ayının ikinci haftasında, yapılacak ve PalaOlimpico adlı stadyumda gerçekleştirilecek.

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, sosyal medya hesabından yarışma ile ilgili tekrar görüşmelere başlandığını açıklamıştı. Eren, “Eurovision’un başına Kuzey Avrupa’dan çok iyi biri geldi. Bence bu sene çok başarılıydı. Uzun zaman sonra güzel bir yarışma yaptılar. Yeni gelenle bizim arkadaşlar görüşmeye başladı. Ne olur bilemem” demişti.

Türkiye’nin son kez katıldığı Eurovision Şarkı Yarışması’nda Can Bonomo ‘Love Me Back’ adlı şarkıyla 112 puan alarak 7’nci oldu.

Haber editör

Seher Bayraktar

Recent Posts

Prison Break’in 6. sezonu yayınlanacak mı?

Prison Break'in 6. sezonu yayınlanacak mı? Hala net bir bilgi yok. Dizinin hayranları, yeni sezonun…

3 hafta ago

AK Partili Bakan Işıkhan: Asgari Ücrete Ara Zam Yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam olmayacağını ve…

3 hafta ago

Davut Süver Haberine erişim engeli kararı! teknoloji sitesinden gelen mail!

Davut Süer ve ekibinin langırt dolandırıcılığına karıştığına dair son bilgiler, şok edici nitelikte. Medyada defalarca…

3 hafta ago

Ekrem İmamoğlu İBB Meclisi’nde Yeni Dönemi Başlattı: İmzaların Atılmasını İstedi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde çoğunluğu elde etmesinin ardından…

3 hafta ago

Beypazarı Soda’dan ilk açıklama! İsviçre’de yasaklanmıştı

Beypazarı Soda'nın yetkilisi, İsviçre'nin yüksek bor içeriği nedeniyle Beypazarı maden suyunu yasaklama kararına tepki gösterdi.…

3 hafta ago

Terörist Taliban’dan İran’ın İsrail’e Saldırılarına Destek: Meşru Savunma Hakkını Kullandı

Afganistan'da iktidarı elinde bulunduran Taliban, İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği füze ve İHA saldırılarına destek verdiğini…

3 hafta ago