Categories: GÜNDEM

Ülkü Ocakları 8.Türk Dünyası Ödülleri sahiplerine teslim etti…

RANA İDİL ÖZDOĞAN Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı tarafından gelenekselleştirilen Türk Dünyası Ödülleri’nin bu yıl 8.’si düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen 8. Türk Dünyası Ödülleri her sene olduğu gibi bu sene de birçok dalda ödülleri sahipleriyle buluşturdu.

 

Türk Dünyası Ödülleri kapsamında Yılın Onur Ödülü her sene olduğu gibi bu sene de MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye verildi.

Yılın STK ödülü MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin öncülüğünde kurulan Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı’na (TATSAV) verilirken, Yılın Basın-Medya Ödülünü ise Bengü Türk Genel Yayın Yönetmeni Ünal Kaya aldı.

8.’si düzenlenen Türk Dünyası Ödüllerinde Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım da konuştu.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım konuşmasında, “8 yıl önce ki dahi bizim için hayal olan hedeflerin bugün gerçekleştiğini görmek bizim için ayrı bir mutluluk vericidir. Burada Türk dünyasına hizmet etmiş birçok kurum ve kişinin ödül alarak çalışmalarını daha farklı alanlarda devam ettirebilmelerini sağlamak açısından bu programımızı başlatmıştık. Bugün sadece Türkiye’de değil Türk dünyasının dört bir köşesinde heyecanla beklenen bir ödül programı olması da bizleri ziyadesiyle heyecanlandırmaktadır. Evet bizde bir özdeyişle yaşıyoruz. Türk dünyasının, Turancılığın oradaki soydaşlarımızın bir araya gelmenin özlem içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkü Ocaklarında yetişen her bir arkadaşımız bu inanç ve bu özlemle beraber yetişmenin gayreti içerisinde. Turancılık, Türk Dünyası sadece bir duygusal bir hedef değil aynı zamanda Türk milletinin Türk dünyasını güçlendirecek ve dünyada lider milletler seviyesine getirebilecek önemli bir hedef olduğunu açık bir şekilde görebiliyoruz. Yıllarca birbirleriyle savaşmış devletler, milletler Avrupa birliği gibi toplulukta bir araya gelirken biz ayni kültürü aynı tarihi aynı geçmişi paylaşan Türk Cumhuriyetleriyle neden bir araya gelmeyelim?

Ziya Gökalp, Türkçülüğü ve Turancılığı en önemli isimlerinden birisidir. Ve burada aslında cumhuriyetin kuruluş felsefesinde Turancılığın olduğunda çok açık bir şekilde görebiliyoruz. Ziya Gökalp bu felsefesinde şu sözlerle dile getiriyor: ‘Vatan ne Türkiye’dir Türklere ne Türkistan, Vatan büyük ve müebbet ülkedir: Turan’ diyerek aslında cumhuriyetin hedefinin ne olduğunu bizlere açıklamış oldu.
Cumhuriyetimiz 2023 yılında 100. yılın dolduracaktır. Bu 100 yıl içerisinde devletimizi güçlendirmek ekonomik siyasi iktisadi birçok alanda yenileyebilmek için çalışmalarımız devam ettirdik. Biz inanıyoruz ki ikinci yüzyılda artık Türk dünyasında Turan’ın bu birlikteliğin kurulacağı önemli bir dönem haline geleceğiz. Başbuğumuz Alparslan Türkeş Ülkü Ocaklarını Turancılık Fikri üzerine yorulmuştur. Burada yetişen arkadaşlarımız bu idealleri bu hedefleri ile yetişerek Türk milletini güçlendirmek Türk dünyasını bir araya getirebilmek için yoğun çabalar sarf etmiştir.

Yapmış olduğumuz teknolojik faaliyetler ile beraber gençlerimizin Sadece teknolojiyi kullanan değil teknoloji üreten ve geliştiren tarafla olabilmesi için birçok faaliyet ve çalışma üretmekteyiz. Gerçekleştirmiş olduğumuz Blokzincir, Web3.0, NFT elde ettiğimiz çalışmalarla beraber Türk Dünyasındaki birlikteliğimizi yeni bir kapı aralamış bulunmaktayız. İsmail Gaspıralı Beyefendinin ‘Dilde fikirde işte birlik’ sözü Türk dünyasının temellerini oluşturan önemli bir sözdür fakat o dönemde dijital ve internet gereçlerin olmaması ile beraber biz kökümüze kökümüz den sapmadan değerlerimizi geliştirebilmek ve bunların üzerine koyabilmek için dijital de Birlik söylemini gerçekleştirdik dilde fikirde işte ve Dijital de Birlik diyoruz Türk dünyasında önemli çalışmaların yapılacağını şimdiden sizlere beyan etmiş bulunmaktayım.

Cumhuriyet kurulduktan sonra Nuri Paşa Türkiye’nin milli silah teknolojisinde kendisini geliştirilmesi lazım diyerekten ilk savunma sanayinde silah fabrikası kurmuştur ve Türkiye açısından geleceğe yönelik çok önemli üretimlerin ve teknolojilerin üretileceği bu fabrika bir suikast sonucunda patlatılmış ve Nuri Paşa’nın 1949’da naaşı bile bulunamamış ve silah teknolojisindeki girişimlerimiz engellenmiştir ve buna benzer birçok alanda uçak alanında Vecihi Hürkuş Demirağ sistemlerinde Nuri Demirağ’ın çalışmaları engellenmiş ve ortadan kaldırılmıştır.

Şimdi geçmişte bu engellemeleri yapanların kim olduğuna baktığımız zaman bugün yine aynı karşımıza aynı zihniyetin çıktığını görüyoruz. Dün Başbuğumuzu Türkçülük Turancılık davasında yargılananların bu hamleleri engelleyenler bugün aynı zihniyetin devam olduğunu bizlere göstermektedirler.

Bu dava, bu hareket Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in ve Şehitlerimizin bize emanetidir. 53 yıl önce onlar ne diyorsa bugün de o felsefe ile o düşünce ile devam ediyoruz Dün onlar demişlerdi ki ne Amerika ne Rusya ne Çin her şey Türklük için Biz de aynısını söylüyoruz diyen Ahmet Yiğit Yıldırım, sözlerini şöyle noktaladı; “Hedefi, ülküsü, gayesi Turancılık Türk dünyası olan Ülkü Ocaklarının Türk düşmanlarının hedefi haline gelmiştir öncelikli olarak geçtiğimiz yıllarda Rusya’da, Çin’de başlayan daha sonra Avrupa’da, Fransa, Almanya, Hollanda, Avusturya ve sonrasında Amerika’nın Ülkü Ocakları’nın faaliyetlerini kısıtlamak için birtakım çalışmaların yapıyor olması bizlerin ne kadar doğru bir yolda olduğunu bir kere daha göstermiştir. Ve bir kere daha buradan haykırıyoruz Ne Avrupa Birliği ne Şangay İş birliği sonuna kadar Türk Birliği” ifadelerini kullandı.

14 ayrı dalda verilen ödüller ve sahipleri ise şu şekilde;

Yılın Türkçeye Hizmet ödülü Yunus Emre Enstitüsü

Yılın Sunucusu Ödülü Didem Arslan Yılmaz

Yılın Sanatçısı Ödülü Tuluyhan Uğurlu

Yılın Proje Ödülü Teknofest

Yılın Müzik Ödülü Ali Kınık-Türk’ün Gücü

Yılın Basın-Medya Ödülü Bengü Türk Genel Yayın Yönetmeni Ünal Kaya

Yılın Sporcusu Ödülü Mete Gazoz

Yılın Kültür Sanat Ödülü Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali

Yılın Bilim Ödülü Turkovac-Aykut Özdarendeli

Yılın Akademisyeni Ödülü Prof. Dr. Veysel Bozkurt Yılın Köşe Yazarı Ödülü Mine Güler

Yılın Kitap Ödülü Türk Bozkır Kültürünün Doğuşu Doç. Dr. Elvin Yıldırım

Yılın STK Ödülü TATSAV-Çağrı Can Pak

Yılın Onur Ödülü MHP Lideri Devlet Bahçeli

MHP Lideri Devlet Bahçeli adına verilen Onur Ödülünü takdim etmek üzere Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım aldı.

Ülkü Ocakları Türk Dünyası ödül töreninin sunuculuğunu ise bu sene Turgay Başyayla yaptı. Başyayla program boyunca herkes tarafından bilinen şarkılarını da seslendirdi.

ÇEPNİ

Recent Posts

Büyük İsrail Projesi: 2024 ve 2035 Stratejilerine Derinlemesine Bir Bakış

Orta Doğu'nun jeopolitik yapısı ve uluslararası ilişkilerdeki denge, sürekli değişim içinde. İsrail'in stratejik planları ve…

7 gün ago

Ali Koç, Yeniden neden aday oldu açıkladı!

Bir çok Radikal İslamcı ve FETÖ terör örgütünün hedefinde olan Fenerbahçe yönetimi ve Ali Koç…

7 gün ago

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Başkanlığı İçin Yeniden Aday Olabilir

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, futbol camiasında yeniden başkanlık için aday olabileceği sinyallerini verdi. Bu…

2 hafta ago

Terörist Hamas ateşkes teklifini kabul etti: İsrail heyeti Kahire’ye gidiyor

Gazze'deki çatışmalar sekizinci ayına girerken, Hamas'ın Mısır ve Katar'ın sunduğu ateşkes önerisini kabul ettiği bildirildi.…

2 hafta ago

Barselona’da öldürülmüştü: Tekin Kartal soruşturmasında detaylar ortaya çıktı

Tekin Kartal'ın öldürülmesi, Barselona'nın artan çete şiddeti ve organize suçlarla olan mücadelesini daha da önemli…

2 hafta ago

Prison Break’in 6. sezonu yayınlanacak mı?

Prison Break'in 6. sezonu yayınlanacak mı? Hala net bir bilgi yok. Dizinin hayranları, yeni sezonun…

1 ay ago