GÜNDEM

Muharrem İnce: Sadece Şeyh Said değil, Halil Konakçı da haindir!

Muharrem İnce’nin Halil Konakçı’ya yönelik çıkışıyla ilgili gelişmelerin ardından, ülkede gündem haline gelen Şeyh Said olaylarına dair tartışmalar devam ediyor. İYİ Parti içerisinde başlayan ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu konuya dair bir açıklama İmam Halil Konakçı tarafından yapıldı.

Halil Konakçı, Şeyh Said’in bir hain olmadığını, birçok belge ile ispatlandığı üzere sadece yıkılan dini değerleri korumaya çalışan ve bu uğurda şehit olan bir Müslüman olduğunu ifade etti.

Ancak bu yoruma Muharrem İnce’den gelen tepki, sosyal medya hesabı üzerinden “Sadece Şeyh Said değil, Halil Konakçı da haindir!” şeklinde oldu.

Özellikle Diyarbakır’da yapılacak yeni bir yola Şeyh Said’in isminin verileceğinin açıklanması, gündemde büyük bir tartışma başlatmış durumda. Bu bağlamda, AKP Erzurum Milletvekili Abdurrahim Fırat’ın, Şeyh Sait’e yönelik eleştirilere tehdit içeren bir şekilde cevap vermesi de konunun daha fazla gerginleşmesine neden oldu.

Şeyh Said’in torunlarından olan Fırat, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Şeyh Said’e yönelik hakaret içeren ifadeler hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Tartışmalı konu üzerine tepki gösteren ve destek verenler arasında yaşanan bu gelişmeler, ülkenin politik atmosferinde önemli bir yer tutmaktadır.

Haber editör

Seher Bayraktar

Recent Posts

Büyük İsrail Projesi: 2024 ve 2035 Stratejilerine Derinlemesine Bir Bakış

Orta Doğu'nun jeopolitik yapısı ve uluslararası ilişkilerdeki denge, sürekli değişim içinde. İsrail'in stratejik planları ve…

1 hafta ago

Ali Koç, Yeniden neden aday oldu açıkladı!

Bir çok Radikal İslamcı ve FETÖ terör örgütünün hedefinde olan Fenerbahçe yönetimi ve Ali Koç…

1 hafta ago

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Başkanlığı İçin Yeniden Aday Olabilir

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, futbol camiasında yeniden başkanlık için aday olabileceği sinyallerini verdi. Bu…

2 hafta ago

Terörist Hamas ateşkes teklifini kabul etti: İsrail heyeti Kahire’ye gidiyor

Gazze'deki çatışmalar sekizinci ayına girerken, Hamas'ın Mısır ve Katar'ın sunduğu ateşkes önerisini kabul ettiği bildirildi.…

2 hafta ago

Barselona’da öldürülmüştü: Tekin Kartal soruşturmasında detaylar ortaya çıktı

Tekin Kartal'ın öldürülmesi, Barselona'nın artan çete şiddeti ve organize suçlarla olan mücadelesini daha da önemli…

2 hafta ago

Prison Break’in 6. sezonu yayınlanacak mı?

Prison Break'in 6. sezonu yayınlanacak mı? Hala net bir bilgi yok. Dizinin hayranları, yeni sezonun…

1 ay ago