Categories: GÜNDEM

Hilafetçi imam Halil Konakcı’yı Erzincan Valisi Mehmet Makas makamında ağırladı

Hilafetçi imam Halil Konakcı’yı Erzincan Valisi Mehmet Makas makamında ağırladı, Sosyal medyada büyük tepki çeken Hilafetçi imam Halil konakçı valilik tarafından ağırlanması tepkilere neden oldu!

Hilafetçi imam Halil Konakcı Kadınları Hedef almıştı!

Hilafetçi iman Halik Konakcı geçtiğimizi günlerde Kadınları  hedef alan sözleri ile tepki geçmişti. Bir çok sohbetinde ise tepkilere neden olan Konakcı’yı ağırlayan valiye tepki yağdı!

Cumhuriyeti ve laikliği açıkça hedef aldığı konuşmalarıyla sık sık tepkilere yol açan ve Ankara Melike Sultan Camii İmamı olarak bilinen Halil Konakcı, Erzincan’da valilik makamında ağırlandı.

Valiliğin resmi sosyal medya hesaplarından “Sayın Valimiz, Misafirlerini Kabul Etti” başlığıyla yapılan açıklamada şöyle denildi:

“İlk olarak, Erzincan Eski Milletvekili Sayın Sebahattin Karakelle, İliç Belediye Başkanı Mustafa Gürbüz, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Erzincan Şavaklılar Derneği Başkanı Mehmet Can ve dernek yöneticileri ile kanaat önderleri, ardından İmam Hatip Halil Konakcı ile İHYA Vakfı Başkanı Ahmet Polat ve beraberindeki din görevlileri, son olarak BİTES Savunma Genel Müdürü Uğur Coşkun, Sayın Valimiz Mehmet Makas’ı makamında ziyaret ettiler. Misafirleri ile bir süre görüşen Sayın Valimiz, ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür etti.”

İmam Konakcı da kendi sosyal medya hesabından Vali Makas’ı ziyarete dair fotoğraf paylaştı. Halil Konakcı’nın paylaşımına göre Vali Makas, Konakcı’ya ziyarette bir de hediye verdi.

Konakcı’nın paylaşımı şöyle:

“Vaaz ve bir dizi ziyaret programı için geldiğimiz Erzincanda kıymetli Valimiz Sayın Mehmed Makas’ı da makamında ziyaret ettik. 

Kabulleri ve değerli hediyeleri için teşekkür eder hürmetlerimi sunarım.”

KADINLARI HEDEF ALMIŞTI: KASAP DÜKKANI GİBİ

Hemen her konuşmasında şeriat savunuculuğu yapıp kadın erkek eşitliği aleyhinde ifadeler kullanmasıyla bilinen Konakcı, temmuz ayında yaptığı ve sosyal medya paylaşılan sohbetinde de, kadınları iş yaşamında olmaları ve giydiği kıyafetleri üzerinden hedef almıştı. O konuşmasında erkeklere seslenen Konakcı şöyle demişti:

“Bak sokaklar ne hale geldi! Kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor artık. 100 yıl önce dedelerimizin yatak odasında göremediği kıyafetleri biz çarşıda pazarda plajda görüyoruz. Neden? Bu kadınların başında yok mu adamları abileri babaları kocaları? Geçtim helali haramı hadi buna inanmıyorsun. Tamam ateistsin, imanın zayıf… Ya hiç mi kıskanmıyorsun lan? Kızın, karın öyle sokağa çıkarken, video paylaşırken hiç mi vicdanın sızlamıyor? Benim aklım bu işi almıyor. Allah sonumuzu hayretsin.”  

SEZEN AKSU’YU HEDEFE KOYUP HİLAFET İSTEMİŞTİ

İmam Halil Konakcı daha önce de Bursa’da Mihraplı Camisi’nde verdiği vaazda Sezen Aksu’yu hedef alıp hilafet çağrısı yapmıştı. Konakcı, “O sahip olsaydı başımızda, o makam hala başımızda olsaydı ne başörtüsüne ne çarşafa ne sarığa ne minareye ne ezana kimse konuşamazdı. Biz o makamı geri istiyoruz arkadaş. İslâm adına istiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Bu skandal ifadelerin ardından Konakcı hakkında, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana, kanunlara uymamaya teşvik ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlarını işlediği gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştu.

baba kuş

Recent Posts

Büyük İsrail Projesi: 2024 ve 2035 Stratejilerine Derinlemesine Bir Bakış

Orta Doğu'nun jeopolitik yapısı ve uluslararası ilişkilerdeki denge, sürekli değişim içinde. İsrail'in stratejik planları ve…

2 gün ago

Ali Koç, Yeniden neden aday oldu açıkladı!

Bir çok Radikal İslamcı ve FETÖ terör örgütünün hedefinde olan Fenerbahçe yönetimi ve Ali Koç…

2 gün ago

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Başkanlığı İçin Yeniden Aday Olabilir

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, futbol camiasında yeniden başkanlık için aday olabileceği sinyallerini verdi. Bu…

6 gün ago

Terörist Hamas ateşkes teklifini kabul etti: İsrail heyeti Kahire’ye gidiyor

Gazze'deki çatışmalar sekizinci ayına girerken, Hamas'ın Mısır ve Katar'ın sunduğu ateşkes önerisini kabul ettiği bildirildi.…

6 gün ago

Barselona’da öldürülmüştü: Tekin Kartal soruşturmasında detaylar ortaya çıktı

Tekin Kartal'ın öldürülmesi, Barselona'nın artan çete şiddeti ve organize suçlarla olan mücadelesini daha da önemli…

6 gün ago

Prison Break’in 6. sezonu yayınlanacak mı?

Prison Break'in 6. sezonu yayınlanacak mı? Hala net bir bilgi yok. Dizinin hayranları, yeni sezonun…

4 hafta ago