Categories: GÜNDEM

Ak Partili Bakan Süleyman Soylu istifa etti mi? Açıklama yakın çevresinden geldi..

Ak Partili Bakan Süleyman Soylu istifa etti mi? Açıklama yakın çevresinden geldi..: Konuyla ilgili olarak yakın çevresinin istifa ettiğini doğrulayan henüz resmi bir açıklama olmadığı belirtiliyor.

Ak partinin en fazla tartışılan ve son dönemlerde Ak parti tabanından yoğun eleştiriler alan bakanlar arasında olduğu ve son yılarla nazaran başarısız bir süreç geçiren Süleyman Soylunun istifa ettiği iddia ediliyordu..

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleşen kabine toplantısında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a istifasını sunduğu iddia edildi.

Milli Gazete’de yer alan habede, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun görevden “affını” istediği, Erdoğan’ın bu talebe ne cevap verdiğinin ise bilinmediği aktarıldı.

Haberde, “Kulislerden edinilen bilgilere göre Erdoğan’ın Soylu’nun affını kabul ettiği belirtilirken, bazı çevrelerin bu talebi şimdilik cebinde beklettiği ifade ediliyor” denildi.

SOYLU’NUN YAKIN ÇEVRESİNDEN İLK AÇIKLAMA

Gazeteci Barış Yarkadaş ise, Bakan Soylu’nun istifa ettiği iddiasına ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Yarkadaş, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ekibi, medyada yer alan “Soylu istifa etti” haberlerini yalanlıyor. Bakanın görevinin başında olduğu ifade ediliyor”

Süleyman Soylu ‘nün istifa ederek kabul görmesi durumunda ise göreve gelecek ilk isim eski dönemde başarılı işler yapmış Efkan Ala ismi ön planda tutuluyor. 

Diğer yandan kulislerde Süleyman Soylu istifası kabul olursa veya ettiyse Berat Albayrak isminin ‘de teknoloji ile ilgili bir konumda olması ve Efkan Ala isminin ise içişlerin ‘de olması yüksek ihtimal olduğu savunuluyor.

Kanyak: Cumhuriyet

baba kuş

Recent Posts

Prison Break’in 6. sezonu yayınlanacak mı?

Prison Break'in 6. sezonu yayınlanacak mı? Hala net bir bilgi yok. Dizinin hayranları, yeni sezonun…

2 hafta ago

AK Partili Bakan Işıkhan: Asgari Ücrete Ara Zam Yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam olmayacağını ve…

2 hafta ago

Davut Süver Haberine erişim engeli kararı! teknoloji sitesinden gelen mail!

Davut Süer ve ekibinin langırt dolandırıcılığına karıştığına dair son bilgiler, şok edici nitelikte. Medyada defalarca…

2 hafta ago

Ekrem İmamoğlu İBB Meclisi’nde Yeni Dönemi Başlattı: İmzaların Atılmasını İstedi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde çoğunluğu elde etmesinin ardından…

2 hafta ago

Beypazarı Soda’dan ilk açıklama! İsviçre’de yasaklanmıştı

Beypazarı Soda'nın yetkilisi, İsviçre'nin yüksek bor içeriği nedeniyle Beypazarı maden suyunu yasaklama kararına tepki gösterdi.…

2 hafta ago

Terörist Taliban’dan İran’ın İsrail’e Saldırılarına Destek: Meşru Savunma Hakkını Kullandı

Afganistan'da iktidarı elinde bulunduran Taliban, İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği füze ve İHA saldırılarına destek verdiğini…

2 hafta ago