Categories: DÜNYAEKONOMİ

Türkiye Rusya arasında imzalar atıldı 100 milyar dolar için yeni hamle !

Türkiye ve Rusya arasında 100 milyar dolarlık ticari bir hedefe koşacak anlaşma için çalışmalar devam ediyor. Anlaşma kapsamında Türkiye ve Rusya arasında yeni bir ticari yol açılması için ilk imzalar atıldı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından belirlenen 100 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmak için çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Türkiye ile Rusya arasında yeni “Karayolu Taşımacılığı Anlaşması” imzalandı.

 

Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliğinde düzenlenen törene, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, Rusya Ulaştırma Bakan Yardımcısı Aleksey Semyonov, çok sayıda yetkili ve basın mensubu katıldı. Törende konuşan Samsar, imzalanan yeni anlaşmanın, iki ülke arasında 1988’de imzalanan Karayolu Taşımacılığı Anlaşması’nın yerini alacağını belirterek, “Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin özellikle son yıllarda her alanda ilerlediğini ve derinleştiğini görmekten mutluluk duyuyoruz.” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından belirlenen 100 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmak için çalışmaların sürdürüldüğüne işaret eden Samsar, “Karayolu Taşımacılığı Anlaşması’nın oluşturacağı ahdi zeminin özellikle ticari faaliyetlerimizi pekiştireceğini değerlendiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Semyonov da törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye ile Rusya arasındaki yük taşımacılığının sürekli arttığını ve bunun da önemli bir kısmının kara yolu taşımacılığıyla sağlandığını vurguladı.

 

İmzalanan anlaşmanın stratejik öneme sahip olduğuna işaret eden Semyonov, “Bugünkü anlaşma karşılıklı ticaretimizin artmasına destek sağlayacak.” dedi.

Semyonov, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ışığında Rusya ile Türkiye arasındaki uçuşlara da değinerek, “Öncelikle vatandaşlarımızın sağlığına göre hareket etmemiz gerekiyor. Uçuşlarda bu güvenliğin sağlanabileceğini gördük ve vatandaşlarımız Türkiye’de tatillerini yapıyorlar.” değerlendirmesinde bulundu.

ÇEPNİ

Recent Posts

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Başkanlığı İçin Yeniden Aday Olabilir

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, futbol camiasında yeniden başkanlık için aday olabileceği sinyallerini verdi. Bu…

4 saat ago

Terörist Hamas ateşkes teklifini kabul etti: İsrail heyeti Kahire’ye gidiyor

Gazze'deki çatışmalar sekizinci ayına girerken, Hamas'ın Mısır ve Katar'ın sunduğu ateşkes önerisini kabul ettiği bildirildi.…

4 saat ago

Barselona’da öldürülmüştü: Tekin Kartal soruşturmasında detaylar ortaya çıktı

Tekin Kartal'ın öldürülmesi, Barselona'nın artan çete şiddeti ve organize suçlarla olan mücadelesini daha da önemli…

5 saat ago

Prison Break’in 6. sezonu yayınlanacak mı?

Prison Break'in 6. sezonu yayınlanacak mı? Hala net bir bilgi yok. Dizinin hayranları, yeni sezonun…

3 hafta ago

AK Partili Bakan Işıkhan: Asgari Ücrete Ara Zam Yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam olmayacağını ve…

3 hafta ago

Davut Süver Haberine erişim engeli kararı! teknoloji sitesinden gelen mail!

Davut Süer ve ekibinin langırt dolandırıcılığına karıştığına dair son bilgiler, şok edici nitelikte. Medyada defalarca…

3 hafta ago