Categories: EKONOMİ

Kapalıçarşı’dan Kara Haber: Çeyrek Altın Fırlıyor!

Son günlerde dövizin ve altının hızla artmaya başlamasının ardından, Kapalıçarşı esnafının da yoğun itirazları duyulmaya başladı. Cuma günü itibarıyla tarihinin en düşük seviyesine ulaşan Türk Lirası; piyasanın dinamiklerinde büyük bir tedirginlik yaratıyor. Avronun 10.50, doların 8.60 sınırını görmesi; Kapalıçarşı’da da tepkilerin oluşmasına neden oldu. Ekonominin nabzının attığı yer olarak bilinen Kapalıçarşı’dan çıkan yüksek sesli döviz telaşı; esnafların dertleri ve girdiği diyaloglar ile birlikte basında geniş çaplı olarak yer buldu.

Ülke piyasasındaki hareketin stabilize olamayışından dert yanan Kapalıçarşı esnafları; dövizin gördüğü bu seviyelerin korkunç olduğun belirtiyor. Özellikle de doların 8.40 seviyelerine kısa sürede inmemesi durumunda; tarihi diplerin yeniden görülmesinin kaçınılmaz olduğu basına aktarıldı. Vatandaşın ve esnafın Türk lirasının değer kaybından duyduğu endişeyi de dile getiren esnaflar; kuyumcu ve dövizcilerin haricindeki tüm esnafın da bu erimeden payını aldığını anlattı.

Altında Fırlama İhtimali

Son günlerde külçe altın fiyatlarının da rekor seviyeleri test ettiği görülürken; gram altın ve altının diğer türevlerindeki hareketliliğin sürdüğü belirtiliyor. Altın fiyatlarındaki iniş çıkışın çok hızlı olduğuna da değinen Kapalıçarşı sakinleri; bu hareketliliğe kripto paralarında devreye girmesinin neden olduğunu söyledi. Kıymetli madenlerin alımını doğrudan etkilediği belirtilen kripto paraların; altın fiyatlarında da dramatik oynamalara yol açtığı ifade edildi.

Çeyrek altının şu sıralarda 860 lira civarına geldiği belirtilirken; düğün sezonunda en çok tercih edilen takının, çeyrekten grama indiğini de Kapalıçarşı esnafları tarafından teyit edildi. Dolar ve avro karşısındaki düşüşün, altın karşısında da hızla devam edeceğini belirten kuyumcular; bu gidişatın sonucunda çeyrek altın fiyatının 1000 lira sınırını görmesi ve geçmesinin muhtemel olduğunu açıkladı.

Son 3 ay içerisinde yaklaşık birim başı 1.5 lira değer kazanan dolar ve avronun geleceği belirsizliğini korurken; pandemi sürecinin hafiflemesinin ardından nisbi bir ferahlama ve paritelerin 50 kuruş civarında düşmesi bekleniyor.

Haber editör

Seher Bayraktar

Recent Posts

Prison Break’in 6. sezonu yayınlanacak mı?

Prison Break'in 6. sezonu yayınlanacak mı? Hala net bir bilgi yok. Dizinin hayranları, yeni sezonun…

2 hafta ago

AK Partili Bakan Işıkhan: Asgari Ücrete Ara Zam Yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam olmayacağını ve…

2 hafta ago

Davut Süver Haberine erişim engeli kararı! teknoloji sitesinden gelen mail!

Davut Süer ve ekibinin langırt dolandırıcılığına karıştığına dair son bilgiler, şok edici nitelikte. Medyada defalarca…

2 hafta ago

Ekrem İmamoğlu İBB Meclisi’nde Yeni Dönemi Başlattı: İmzaların Atılmasını İstedi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde çoğunluğu elde etmesinin ardından…

3 hafta ago

Beypazarı Soda’dan ilk açıklama! İsviçre’de yasaklanmıştı

Beypazarı Soda'nın yetkilisi, İsviçre'nin yüksek bor içeriği nedeniyle Beypazarı maden suyunu yasaklama kararına tepki gösterdi.…

3 hafta ago

Terörist Taliban’dan İran’ın İsrail’e Saldırılarına Destek: Meşru Savunma Hakkını Kullandı

Afganistan'da iktidarı elinde bulunduran Taliban, İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği füze ve İHA saldırılarına destek verdiğini…

3 hafta ago