Kapalıçarşı'dan Kara Haber: Çeyrek Altın Fırlıyor! | EKONOMİ
DOLAR

32,5703$% 0.08

EURO

34,9939% 0.45

STERLİN

40,8010£% 0.54

GRAM ALTIN

2.430,94%0,34

ÇEYREK ALTIN

4.062,00%0,00

a

Kapalıçarşı’dan Kara Haber: Çeyrek Altın Fırlıyor!

Son günlerde dövizin ve altının hızla artmaya başlamasının ardından, Kapalıçarşı esnafının da yoğun itirazları duyulmaya başladı. Cuma günü itibarıyla tarihinin en düşük seviyesine ulaşan Türk Lirası; piyasanın dinamiklerinde büyük bir tedirginlik yaratıyor. Avronun 10.50, doların 8.60 sınırını görmesi; Kapalıçarşı’da da tepkilerin oluşmasına neden oldu. Ekonominin nabzının attığı yer olarak bilinen Kapalıçarşı’dan çıkan yüksek sesli döviz telaşı; esnafların dertleri ve girdiği diyaloglar ile birlikte basında geniş çaplı olarak yer buldu.

Ülke piyasasındaki hareketin stabilize olamayışından dert yanan Kapalıçarşı esnafları; dövizin gördüğü bu seviyelerin korkunç olduğun belirtiyor. Özellikle de doların 8.40 seviyelerine kısa sürede inmemesi durumunda; tarihi diplerin yeniden görülmesinin kaçınılmaz olduğu basına aktarıldı. Vatandaşın ve esnafın Türk lirasının değer kaybından duyduğu endişeyi de dile getiren esnaflar; kuyumcu ve dövizcilerin haricindeki tüm esnafın da bu erimeden payını aldığını anlattı.

Altında Fırlama İhtimali

Son günlerde külçe altın fiyatlarının da rekor seviyeleri test ettiği görülürken; gram altın ve altının diğer türevlerindeki hareketliliğin sürdüğü belirtiliyor. Altın fiyatlarındaki iniş çıkışın çok hızlı olduğuna da değinen Kapalıçarşı sakinleri; bu hareketliliğe kripto paralarında devreye girmesinin neden olduğunu söyledi. Kıymetli madenlerin alımını doğrudan etkilediği belirtilen kripto paraların; altın fiyatlarında da dramatik oynamalara yol açtığı ifade edildi.

Çeyrek altının şu sıralarda 860 lira civarına geldiği belirtilirken; düğün sezonunda en çok tercih edilen takının, çeyrekten grama indiğini de Kapalıçarşı esnafları tarafından teyit edildi. Dolar ve avro karşısındaki düşüşün, altın karşısında da hızla devam edeceğini belirten kuyumcular; bu gidişatın sonucunda çeyrek altın fiyatının 1000 lira sınırını görmesi ve geçmesinin muhtemel olduğunu açıkladı.

Son 3 ay içerisinde yaklaşık birim başı 1.5 lira değer kazanan dolar ve avronun geleceği belirsizliğini korurken; pandemi sürecinin hafiflemesinin ardından nisbi bir ferahlama ve paritelerin 50 kuruş civarında düşmesi bekleniyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Mapfre Genel Sigorta’dan Araç Sigortalatırsanız Ne Olur? Büyük Rezalet!

HIZLI YORUM YAP