Categories: EKONOMİ

Kadınlar İçin En İyi İş Fikirleri Açıklanıyor!

Günümüzde yeni fikirleri harekete geçirmek, eski dönemlerde olduğundan çok daha kolay olmakta. İnternetin hayatımızın tümünü oluşturmasıyla birlikte, birkaç tıkla bir iş fikrimiz ve hatta bir işimiz bile olabiliyor. Sosyal medyada yankı uyandıran küçük işletmeler, iyi bir planlamayla büyütülen işletmeler veya alışveriş sitelerinde başarılı olabilen dükkanlar; internetin bizlere sağladığı en büyük nimetler olarak gözlemlenmektedir.

Özellikle de kadınların iş kurma fikirlerini harekete geçirmesi için internetin önemi son derece fazla. Fiziksel olarak yapılan girişimlerde kadınları ikinci plana atan ekonomi düzeni, internette bunu ne olursa olsun başaramamaktadır. Bu nedenle kadınların iş girişimlerinin önemli bir bölümü, internet üzerinden faaliyet gösterir.

Yakın zamanda kadınların dahil olduğu piyasaları ve bu alanlarda yaptıkları atılımları inceleyen akademisyen Dr. Cansu Kadiroğlu; kadınların iş dünyasındaki rolünü ve gelecekte hangi iş kollarına girmeleri gerektiğine dair tespitlerini, üniversitenin dergisinde yazdığı makalede ele aldı. Cansu Kadiroğlu bu makalesinde, kadınların aktif oldukları takdirde çok başarılı olacakları iş kollarının ipuçlarını ve bu dünyaya girişin aslında ne kadar kolay olduğunu anlatır.

Cansu Kadiroğlu’nun makalesinden çıkardığımız başlıca konuları, bir sonraki başlıkta sizler için derledik. Bu başlıklardan yola çıkarak, iş dünyasına dair pek çok fikir edinebilirsiniz.

Kadınların En Başarılı Olacağı İş Kolları Neler? Cansu Kadiroğlu Anlatıyor!

Kadınların sektöründe lideri olacağı öngörülen, temel olarak 6 iş dalı bulunmakta. Bunlardan ilki, firmaların çözüm ortaklığı olarak görülebilecek danışmanlık şirketleridir. Uzmanlaştığınız bir konuda vereceğiniz danışmanlıkla; uzmanı olduğunuz sektöre yön verecek kadar güçlü ve bu sektörün ana damarlarında bulunmadan yüklü miktarlarda para kazanacak bir iş sahibi olabilirsiniz.

İkinci ve üçüncü başlıklar ise internet üzerinden ilerleyen işlerdir. Freelance işler ve online pazarlama sektörleri, kadınlara özellikle güvenilen alanlardır. En iyi işlerin büyük bir kısmını başaranlar, bu sektör dahilinde, kadınlar olduğu için; iş alanı bulmak son derece rahattır. Ayrıca internet üzerinden dönen bu modern dünyada iş sahibi olmak adına, freelance iş üreticiliği ve online pazarlama işlerine girmek; oldukça inovatif bir hamle olacaktır.

Fiziksel olarak ilerleyen işlerde ise; etkinlik planlama ve fitness alanı oldukça ön planda. Firmaların, ailelerin ve toplulukların etkinliklerinde yiyecek, içecek ve eğlenceden sorumlu olan firmalar; günümüz dünyasında oldukça kazançlı olan firmalardandır. Ancak bu sektörde henüz büyük atılımlar yapan firmalar bulunmamaktadır. Bu nedenle organizasyon yeteneği yüksek bir kadının rahatlıkla yapabileceği bir iş olarak ön plana çıkmaktadır. Fitness eğitmenliği ise, freelance ve kurumsal olarak iki kola ayrılır. Kurumsal olanda yalnızca bir çalışan olunabilirken, freelancete kendi işinizin patronu olabilirsiniz. Müşteri portföyünü genişletmek, bu işi kendi adınıza kurumsallaştırmak için yeterli olacaktır.

ve son iş kolu ise iç mimarlıktır. Bu sektörde erkeklerin baskın olamamasının nedeni, erkek iç mimarların ağırlıklı olarak detaylardan kaçması ve dolandırıcılık oranlarının yüksek olmasıdır. Bu nedenle kurumsal bir iç mimarlık firması kuran herhangi bir kimse; bu alanda çok başarılı olacaktır.

baba kuş

Recent Posts

Büyük İsrail Projesi: 2024 ve 2035 Stratejilerine Derinlemesine Bir Bakış

Orta Doğu'nun jeopolitik yapısı ve uluslararası ilişkilerdeki denge, sürekli değişim içinde. İsrail'in stratejik planları ve…

17 saat ago

Ali Koç, Yeniden neden aday oldu açıkladı!

Bir çok Radikal İslamcı ve FETÖ terör örgütünün hedefinde olan Fenerbahçe yönetimi ve Ali Koç…

18 saat ago

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Başkanlığı İçin Yeniden Aday Olabilir

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, futbol camiasında yeniden başkanlık için aday olabileceği sinyallerini verdi. Bu…

5 gün ago

Terörist Hamas ateşkes teklifini kabul etti: İsrail heyeti Kahire’ye gidiyor

Gazze'deki çatışmalar sekizinci ayına girerken, Hamas'ın Mısır ve Katar'ın sunduğu ateşkes önerisini kabul ettiği bildirildi.…

5 gün ago

Barselona’da öldürülmüştü: Tekin Kartal soruşturmasında detaylar ortaya çıktı

Tekin Kartal'ın öldürülmesi, Barselona'nın artan çete şiddeti ve organize suçlarla olan mücadelesini daha da önemli…

5 gün ago

Prison Break’in 6. sezonu yayınlanacak mı?

Prison Break'in 6. sezonu yayınlanacak mı? Hala net bir bilgi yok. Dizinin hayranları, yeni sezonun…

4 hafta ago