Categories: DÜNYA

Rusya’dan Türk SİHA’ları ile ilgili flaş bir itiraf

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı görevinde bulunan Ryabkov, ABD’yi Ukrayna meselesi için imalı bir dil kullanarak uyarırken, “Türk SİHA’larının Donbas’ta uçuş yapmasından mutlu değiliz” ifadesini kullandı.

 

 

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin arttığı ve iki Amerikan savaş gemisinin Boğazlardan geçerek Karadeniz’e çıkmasının beklendiği bir dönemde, Moskova’dan Washington’a yeni bir uyarı geldi.

 

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Amerikan gemilerinin Karadeniz’e gelişini “provokasyon” olarak tanımladı.

Interfax’ta yer alan habere göre; “Bir ‘kaza’ yaşanması riskinin çok yüksek olduğunu” belirten Ryabkov, ABD’ye “Rusya ve Kırım’dan uzak durma” çağrısı yaptı.

Rus bakan yardımcısı, Moskova’nın Donbass’taki vatandaşlarını koruduğunu ve korumaya devam edeceğini söyledi.

 

“TÜRK SİHA’LARININ ORADA OLDUĞUNA DAİR SÖYLENTİLER BİZDE MUTLULUK HİSSİ UYANDIRMIYOR”

Ryabkov, Ukraynalı yetkililerin, Türk SİHA’larını Donbass’ta ilk kez kullandıklarına ilişkin açıklamaları sorulunda şunları söyledi: “Türkiye ile çok yönlü normal ilişkilerimiz var fakat kolay değiller. Tüm konular çalışma görüşmelerimizde ele alınıyor. Türk ürünlerinin ihracı, başka ülkelere tedariki, ciddi bir mesele. Kimi şeyleri bizden alıyorlar, kendi üretimi olan kimilerini satıyorlar, ihracat denetimi dahil bununla ilişkili belirli prosedürler mevcut, tüm bunlar ele alınıyor. İkili iletişim kanallarımız üstünden benzer konuları ele alıp değerlendiriyoruz, bunu yapmaya devam edeceğiz de. Türk SİHA’larının Donbass’ta görüldüğüne dair söylenenler bizde pek mutluluk uyandırmıyor.” (Yeni Şafak)

ÇEPNİ

Recent Posts

Prison Break’in 6. sezonu yayınlanacak mı?

Prison Break'in 6. sezonu yayınlanacak mı? Hala net bir bilgi yok. Dizinin hayranları, yeni sezonun…

2 hafta ago

AK Partili Bakan Işıkhan: Asgari Ücrete Ara Zam Yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam olmayacağını ve…

2 hafta ago

Davut Süver Haberine erişim engeli kararı! teknoloji sitesinden gelen mail!

Davut Süer ve ekibinin langırt dolandırıcılığına karıştığına dair son bilgiler, şok edici nitelikte. Medyada defalarca…

2 hafta ago

Ekrem İmamoğlu İBB Meclisi’nde Yeni Dönemi Başlattı: İmzaların Atılmasını İstedi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde çoğunluğu elde etmesinin ardından…

2 hafta ago

Beypazarı Soda’dan ilk açıklama! İsviçre’de yasaklanmıştı

Beypazarı Soda'nın yetkilisi, İsviçre'nin yüksek bor içeriği nedeniyle Beypazarı maden suyunu yasaklama kararına tepki gösterdi.…

2 hafta ago

Terörist Taliban’dan İran’ın İsrail’e Saldırılarına Destek: Meşru Savunma Hakkını Kullandı

Afganistan'da iktidarı elinde bulunduran Taliban, İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği füze ve İHA saldırılarına destek verdiğini…

3 hafta ago