Rusya'dan Türk SİHA'ları ile ilgili flaş bir itiraf | DÜNYA
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a

Rusya’dan Türk SİHA’ları ile ilgili flaş bir itiraf

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı görevinde bulunan Ryabkov, ABD’yi Ukrayna meselesi için imalı bir dil kullanarak uyarırken, “Türk SİHA’larının Donbas’ta uçuş yapmasından mutlu değiliz” ifadesini kullandı.

 

 

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin arttığı ve iki Amerikan savaş gemisinin Boğazlardan geçerek Karadeniz’e çıkmasının beklendiği bir dönemde, Moskova’dan Washington’a yeni bir uyarı geldi.

 

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Amerikan gemilerinin Karadeniz’e gelişini “provokasyon” olarak tanımladı.

Interfax’ta yer alan habere göre; “Bir ‘kaza’ yaşanması riskinin çok yüksek olduğunu” belirten Ryabkov, ABD’ye “Rusya ve Kırım’dan uzak durma” çağrısı yaptı.

Rus bakan yardımcısı, Moskova’nın Donbass’taki vatandaşlarını koruduğunu ve korumaya devam edeceğini söyledi.

 

“TÜRK SİHA’LARININ ORADA OLDUĞUNA DAİR SÖYLENTİLER BİZDE MUTLULUK HİSSİ UYANDIRMIYOR”

Ryabkov, Ukraynalı yetkililerin, Türk SİHA’larını Donbass’ta ilk kez kullandıklarına ilişkin açıklamaları sorulunda şunları söyledi: “Türkiye ile çok yönlü normal ilişkilerimiz var fakat kolay değiller. Tüm konular çalışma görüşmelerimizde ele alınıyor. Türk ürünlerinin ihracı, başka ülkelere tedariki, ciddi bir mesele. Kimi şeyleri bizden alıyorlar, kendi üretimi olan kimilerini satıyorlar, ihracat denetimi dahil bununla ilişkili belirli prosedürler mevcut, tüm bunlar ele alınıyor. İkili iletişim kanallarımız üstünden benzer konuları ele alıp değerlendiriyoruz, bunu yapmaya devam edeceğiz de. Türk SİHA’larının Donbass’ta görüldüğüne dair söylenenler bizde pek mutluluk uyandırmıyor.” (Yeni Şafak)

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Joe Biden’dan dikkat çeken Ramazan mesajı! Nûr Suresi’nden 35. ayeti paylaştı

HIZLI YORUM YAP