Categories: DÜNYA

Libya için son çıkış Papa oldu

Libya için son çıkış Papa oldu

Papa Francis, Libya’daki son gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada, “Tarafları barış, istikrar ve birliğe yönelik bir arayış başlatmaya davet ediyorum” ifadesini kullandı.

 

Türkiye’nin Dünya’yı şaşkına çeviren müthiş müdahalesi sonrası Libya’da dengeler değişirken, Libya üzerinden yapılan açıklamalar ise peş peşe hızlanarak gelmeye başladı.

Türkiye’nin Libya’da birLEŞmiş milletler tarafından tanılan Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne (UMH) yönelik hukuki desteği bölgedeki dengeleri tamamen değiştirdi.

UMH’nin ilerlemesi ardından birçok ülkeden  ateşkes yapılması ve Türkiye’nin ülkedeki askeri varlığını son erdirmesi yönünde açıklamalar yapıldı.

Başta Mısır, Rusya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Fransa gibi sömürgeci ve darbeci ülkeler olmak üzere bölgedeki birçok güç, Türkiye’nin Libya’daki rolünü hazmedemedi.

Bugün Fransa Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan duyuruda, “Türkiye, Libya açıklarında 7 gemi konuşlandırdı ve silah ambargosunu ihlal ediyor. Türkiye’nin Libya’ya müdahalesi kabul edilemez, hoş görülemez” ifadelerne yer verdi..

Türkiye’nin “NATO’dan faydalandığını” belirten Fransa Cumhurbaşkanlığı, “Fransa buna izin veremez. Bu konuda NATO üyeleriyle de görüşmeler yapacağız” dedi.

Papa bile devrede: Barış çağrısı yapıyor !

Libya’ya dair bir diğer açıklama da Katolik dünyasının Dini lideri Papa Francis tarafından geldi.

Papa taraflara “düşmanlıkları sona erdirme ve barış yapma” çağrısı yaptı.

Vatikan’da bulunan Aziz Petrus Meydanı’ndaki konuşmsında Papa Francis, “Uluslararası kuruluşları ve siyasi ve askeri sorumlulukları olanları inanç ve kararlılıkla şiddete son vermeye, barış, istikrar ve birliğe yönelik bir arayış başlatmaya davet ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

ÇEPNİ

Recent Posts

Prison Break’in 6. sezonu yayınlanacak mı?

Prison Break'in 6. sezonu yayınlanacak mı? Hala net bir bilgi yok. Dizinin hayranları, yeni sezonun…

2 hafta ago

AK Partili Bakan Işıkhan: Asgari Ücrete Ara Zam Yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam olmayacağını ve…

2 hafta ago

Davut Süver Haberine erişim engeli kararı! teknoloji sitesinden gelen mail!

Davut Süer ve ekibinin langırt dolandırıcılığına karıştığına dair son bilgiler, şok edici nitelikte. Medyada defalarca…

2 hafta ago

Ekrem İmamoğlu İBB Meclisi’nde Yeni Dönemi Başlattı: İmzaların Atılmasını İstedi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde çoğunluğu elde etmesinin ardından…

3 hafta ago

Beypazarı Soda’dan ilk açıklama! İsviçre’de yasaklanmıştı

Beypazarı Soda'nın yetkilisi, İsviçre'nin yüksek bor içeriği nedeniyle Beypazarı maden suyunu yasaklama kararına tepki gösterdi.…

3 hafta ago

Terörist Taliban’dan İran’ın İsrail’e Saldırılarına Destek: Meşru Savunma Hakkını Kullandı

Afganistan'da iktidarı elinde bulunduran Taliban, İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği füze ve İHA saldırılarına destek verdiğini…

3 hafta ago