Libya için son çıkış Papa oldu | DÜNYA
DOLAR

32,5698$% 0.04

EURO

35,0610% 0.57

STERLİN

40,8380£% 0.54

GRAM ALTIN

2.428,01%0,22

ÇEYREK ALTIN

4.056,00%0,02

a

Libya için son çıkış Papa oldu

Libya için son çıkış Papa oldu

Papa Francis, Libya’daki son gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada, “Tarafları barış, istikrar ve birliğe yönelik bir arayış başlatmaya davet ediyorum” ifadesini kullandı.

 

Türkiye’nin Dünya’yı şaşkına çeviren müthiş müdahalesi sonrası Libya’da dengeler değişirken, Libya üzerinden yapılan açıklamalar ise peş peşe hızlanarak gelmeye başladı.

Türkiye’nin Libya’da birLEŞmiş milletler tarafından tanılan Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne (UMH) yönelik hukuki desteği bölgedeki dengeleri tamamen değiştirdi.

UMH’nin ilerlemesi ardından birçok ülkeden  ateşkes yapılması ve Türkiye’nin ülkedeki askeri varlığını son erdirmesi yönünde açıklamalar yapıldı.

Başta Mısır, Rusya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Fransa gibi sömürgeci ve darbeci ülkeler olmak üzere bölgedeki birçok güç, Türkiye’nin Libya’daki rolünü hazmedemedi.

Bugün Fransa Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan duyuruda, “Türkiye, Libya açıklarında 7 gemi konuşlandırdı ve silah ambargosunu ihlal ediyor. Türkiye’nin Libya’ya müdahalesi kabul edilemez, hoş görülemez” ifadelerne yer verdi..

Türkiye’nin “NATO’dan faydalandığını” belirten Fransa Cumhurbaşkanlığı, “Fransa buna izin veremez. Bu konuda NATO üyeleriyle de görüşmeler yapacağız” dedi.

Papa bile devrede: Barış çağrısı yapıyor !

Libya’ya dair bir diğer açıklama da Katolik dünyasının Dini lideri Papa Francis tarafından geldi.

Papa taraflara “düşmanlıkları sona erdirme ve barış yapma” çağrısı yaptı.

Vatikan’da bulunan Aziz Petrus Meydanı’ndaki konuşmsında Papa Francis, “Uluslararası kuruluşları ve siyasi ve askeri sorumlulukları olanları inanç ve kararlılıkla şiddete son vermeye, barış, istikrar ve birliğe yönelik bir arayış başlatmaya davet ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Pençe-Kartal Operasyonu ilk görüntüler !

HIZLI YORUM YAP