DÜNYA

Fransa duyurdu! Ermenistan geri adım attı : Biz hazırız…

Fransa duyurdu ! Ermenistan geri adım attı : Biz hazırız…

 

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ’daki sıcak çatışmalarda verilen büyük  kayıplar sonrası geri adım atmak zorunda kaldı. Paşinyan, “Karabağ konusunda Azerbaycan ile karşılıklı tavizler vermeye hazırız” ifadesini kullandı.

 

Fransız haber ajansı Agence France-Presse’e konuşan Paşinyan, Dağlık Karabağ bölgesindeki çatışmalarda verilen ağır kayıplar sonrası geri adım attı. Paşinyan, “Karabağ konusunda Azerbaycan ile karşılıklı tavizler vermeye hazırız” açıklamasında bulundu.

“AZERBAYCAN’LA AYNI KAPASİTEYE SAHİP DEĞİLİZ”

 

Azerbaycan ve Ermenistan hattında çatışmalar devam ederken Ermenistan ordusunun uğradığı hezimetle ilgili Paşinyan’dan bir itiraf gelmişti. Paşinyan “Azerbaycan’ın kullandığı yüksek teknolojili silahlara karşı bir şansınız var mı” sorusuna, “Aynı kapasiteye sahip olmayabiliriz. Ancak bu teknolojileri öz savunmamız için de geliştirmeyi planlıyoruz” şeklinde cevap vermişti.

NE OLMUŞTU?

Azerbaycan ordusu, Ermenistan’ın dün ateşkesi ihlal ederek Azerbaycan mevzileri ile sivil yerleşim yerlerini havan ve topçu sistemleri ile yoğun ateş altına almasının hemen ardından karşı ateş, sonrasında ileri harekat başlattı.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Ermenistan’ın ateşkesi ihlal ederek Azerbaycan mevzileri ile sivil yerleşim yerlerine yönelik havan ve muhtelif çaplı topçu sistemleriyle yoğun ateş altına almasından hemen sonra Azerbaycan ordusu tarafından karşı ateş başlatıldı. Azerbaycan ordusu, misilleme olarak gerçekleştirdiği ateşlerin ardından ise ileri harekat başlattı.

Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerine ait Silahlı İnsansız Hava Araçlarının (SİHA) da aktif görev aldığı harekatta, hava unsurlarının yanı sıra roket, füze ve topçu silahlarıyla yapılan atışlar sonucunda 400’den fazla hedef ateş altına alındı.

Öte yandan Azerbaycan ordusu, 25 bölgeyi Ermenistan’ın işgalinden kurtardı.

ÇEPNİ

Recent Posts

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Başkanlığı İçin Yeniden Aday Olabilir

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, futbol camiasında yeniden başkanlık için aday olabileceği sinyallerini verdi. Bu…

26 dakika ago

Terörist Hamas ateşkes teklifini kabul etti: İsrail heyeti Kahire’ye gidiyor

Gazze'deki çatışmalar sekizinci ayına girerken, Hamas'ın Mısır ve Katar'ın sunduğu ateşkes önerisini kabul ettiği bildirildi.…

33 dakika ago

Barselona’da öldürülmüştü: Tekin Kartal soruşturmasında detaylar ortaya çıktı

Tekin Kartal'ın öldürülmesi, Barselona'nın artan çete şiddeti ve organize suçlarla olan mücadelesini daha da önemli…

43 dakika ago

Prison Break’in 6. sezonu yayınlanacak mı?

Prison Break'in 6. sezonu yayınlanacak mı? Hala net bir bilgi yok. Dizinin hayranları, yeni sezonun…

3 hafta ago

AK Partili Bakan Işıkhan: Asgari Ücrete Ara Zam Yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam olmayacağını ve…

3 hafta ago

Davut Süver Haberine erişim engeli kararı! teknoloji sitesinden gelen mail!

Davut Süer ve ekibinin langırt dolandırıcılığına karıştığına dair son bilgiler, şok edici nitelikte. Medyada defalarca…

3 hafta ago