Yerli ve milli TOGG aracımızda güçlendirilmiş Süper batarya dönemi Başlıyor! Üretin adresi Türkiye | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,5433$% 0.08

EURO

34,8719% 0.58

STERLİN

40,5163£% 0.89

GRAM ALTIN

2.430,49%-0,08

ÇEYREK ALTIN

4.081,00%-1,10

a
  • Baykuş Haber
  • TEKNOLOJİ
  • Yerli ve milli TOGG aracımızda güçlendirilmiş Süper batarya dönemi Başlıyor! Üretin adresi Türkiye

Yerli ve milli TOGG aracımızda güçlendirilmiş Süper batarya dönemi Başlıyor! Üretin adresi Türkiye

Son dönemler de ülkemizde ve dünya da eletirikli araçların kullanımını arttığına şahit oluyoruz. Hem hava kirliliği hemde yüksel teknolojiyi içerisinde barındıran bu araçların en önemli mihenk taşlarından birisi ise batarya..

Tesla’nın elektrikli araçlarına yüksek teknoloji ile donatması sonrasında BMW , Mercedes-Benz, porsche gibi markalar elektirikli araçlara dönüşünü neredeyse tamamladı. Türkiye’de ise yerli ve milli olarak ürettiğimiz TOGG’un iş birliği içerisinde olduğu Çinli Farasis, Gemlik’te 30 milyar tl’lik yatırım ile kuracağı tesiste süper batarya üreteceklerini resmen duyurdu.

30 kilogramdan daha hafif olacağı ve bunun yanı sıra  yüksek ömürlü bataryaların Mercedes’in yeni modellerinde de kullanılması da bekleniyor.

BATARYANIN BİLENN EN BÜYÜK ÖZELLİĞİ

Ak parti döneminde üretimine başlanan Togg’un batarya üreteceği  ortağı Çinli Farasis firması 8 dakikalık şarj ile 250 km yol yapan ve 1.5 milyon km ömürlü süper bataryasını Gemlik’te Türkiye ile birlikte üretecek. Batarya sektöründe dördüncü nesil batarya 2025’ten itibaren kullanıma başlanacağı belirtiliyor.

Milli otomobil markamız olan Togg’un da batarya üretimindeki ortağı Çinli Farasis Energy firması, dünyanın bu batarya alandaki en büyük oluşumlardandır. Firma aynı zaman da TOGG dışında da Almanyanın önemli otomobil üreticisi olan Mercedes başta olmak üzere çok sayıda markayla ile işbirliği halinde olan Farasis, yeni bir yüksek performanslı batarya hücreleri geliştirdiğini duyurdu. Yeni bataryalar 8 dakikalık şarj ile 250 km’ye kadar menzili mümkün kılacak.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ATV Youtube kanalı kapatıldı!

HIZLI YORUM YAP