Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Fatih Sayan kendi, borcunu silecek iddiası! | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a
  • Baykuş Haber
  • TEKNOLOJİ
  • Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Fatih Sayan kendi, borcunu silecek iddiası!

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Fatih Sayan kendi, borcunu silecek iddiası!

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Fatih Sayan kendi, borcunu silecek iddiası! Meclise getirilen yasa onaylanırsa bakan yardımcısı kendi borcunu silecek iddiası Ak parti için kargaşaya neden oldu, Detaylar haberimiz:
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Fatih Sayan tarafından Meclis’e getirilen bir yasa tasarısının Türk Telekom’un borçlarını silmeye yönelik olduğunu söyledi. Sayan aynı zamanda Türk Telekom’un yönetim kurulu başkanı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Fatih Sayan tarafından getirilen yasa tasarısının arka planına ilişkin dikkat çeken detaylar ortaya çıktı.

Oda TV’de yer alan habere göre İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, yasa tasarısının arka planına ilişkin açıklamalarda bulundu.

YASALAŞIRSA NE OLACAK?

Ataş, iktidarın insan sağlığına zararlı olan baz istasyonlarını yasal hale getirmek istediğini belirterek, “Eğer söz konusu teklif, yasalaşıp hayata geçirilse arsalara 15 metrelik, bina çatılarına da 10 metrelik baz istasyon antenleri dikilebilecek. Ayrıca bugüne kadar ruhsatsız kurulan ve belediyelerin ruhsatsız baz istasyonları nedeniyle telefon operatörlerine kestiği 6,8 milyar lira ceza da affedilecek” dedi.

TÜRK TELEKOM’UN YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Çarpıcı bir konuyu da gündeme taşıyan Ataş, “Bu maddeyi savunan Bakan Yardımcısı aynı zamanda Türk Telekom’un da yönetim kurulu başkanı ve kendi şirketinin borcunu siliyor” diye konuştu.

Ataş, “İş bulamadığı için bunalımda olan gençlerin öğrenim kredi borçlarını silmeyenler, çiftçilerin kredileri faizsiz ertelemeyenler, esnafın kredi borçlarının ötelemeyenler, ‘Evime ekmek götüremiyorum.’ feryatlarına kulak tıkayanlar, milleti ekmeğe muhtaç edenler, vatandaşa iban atanlar şimdi devasa telekom şirketlerinin borçlarını siliyor, hem de üstüne vatandaşı zehirleyen düzenlemeyle beraber yapıyor” şeklinde konuştu.

“İNSAN SAĞLIĞINA ZARAR VERİYOR”

İktidarın hayata geçirmek istediği uygulamaya tepki gösteren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, baz istasyonlarının insan sağlığına verdiği zararlara dikkat çekti.

“İlgili komisyonda kabul edilen maddeye göre umumi hizmet alanları, yol, otopark, yaya bölgesi gibi yerler ile kamu ve özel mülkiyete tabi arsa ve arazilerde baz istasyonu kurulabilecek ve ruhsatlandırılabilecektir” diyen Ataş, “Bu maddenin Komisyon görüşmeleri sırasında Ulaştırma Bakan Yardımcısı Fatih Sayan, haberleşme altyapısının güçlendirilmesinin amaçlandığını belirterek bu maddeyi savunmuştur, ancak bu maddeyi savunan Bakan Yardımcısı aynı zamanda Türk Telekom’un da yönetim kurulu başkanıdır. Yani kendi yönettiği şirketin borcunu da silmektedir” dedi.

Kaynak Yeniçağ

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türkiye’den flaş S-400 ve F35 açıklaması

HIZLI YORUM YAP