Twitter'da yalan haberlere yer verilmeyecek, açıklama yapıldı! | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,3362$% 0.25

EURO

35,1641% 0.05

STERLİN

41,1495£% 0.27

GRAM ALTIN

2.306,50%1,29

ÇEYREK ALTIN

3.969,00%0,12

a

Twitter’da yalan haberlere yer verilmeyecek, açıklama yapıldı!

Türkiye’de özellikle en fazla kullanılan sosyal ağlardan olan Twitter yeni bir açıklama yaptı. özellikle Ortadoğu ülkelerinde olan yalan haberlerle ilgili olarak çalışma başlatıldı, Dünya genelin ‘de yaygın şekilde görülen yalan haberlerle ilgili olarak resmi adım atıldı!

Troller yandı! Özellikle sahte yazılımlar ile kullanıcılara yanlış bilgi aktaran hesapların ‘da imlenecek bu aşamada bir çok kişi daha önce sosyal medyada hesaplarında haberlerin silinmesine tepki göstermişti,

Bu noktada twitter’da gerekli açıklamayı aslında ayıptı, tarafsızlık ilkesine dayanan sosyal medya platformu yalan bilgi ve haber paylaşımının önüne geçerek kaos çıkaran kişilerin bilgilerini kısıtlayacak.

Trol hesapların erişimi ‘de artık bu noktadan sonra düşecek ve keşfet gibi trend alanlarda görünemeyecek.

Türkiye’de bir çok propaganda hesabı olduğu daha öncede açıklanmıştı. Konuyla ilgili bilişim uzmanları ise; robot hesapların yurt dışından telefon satın alınarak açıldığını fakat bunların kapatılacağının altını çizgi, bu konuyla ilgili olarak devlet istediği taktirde kişilerinde bilgilerini yasal olarak alabiliyor. Ama burada hukuka uygunluk çok önemli.

Mikroblogging sitesi Twitter, sosyal paylaşım sitelerinin en büyük problemleri arasında gösterilen yalan haberlerle mücadele için önemli bir adım attı.

Şirket, iki büyük haber ajansı Reuters ve Associated Press’le (AP) işbirliğine gidildiğini duyurdu.
Silikon Vadisi merkezli Twitter’ın amacı Reuters ve AP’den aldığı verilerle platformdaki yanlış bilgileri ve yalan haberleri kaldırmak. Twitter böylece ilk kez haber platformlarıyla direkt işbirliğine gitmiş oldu.

Twitter hem AP hem Reuters ile ayrı ayrı çalışılacağını belirtti.

Başta Facebook olmak üzere sosyal paylaşım siteleri platformlarını yanlış bilgilerden temizlemeye çalışıyor.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Instragram açıkladı 16 yaş altındakilerin hesapları otomatik olarak gizli olacak

HIZLI YORUM YAP