Twitter ve Facebook'tan Rus hükümetine operasyon | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,3841$% 0.18

EURO

34,9972% -0.27

STERLİN

41,0072£% 0.27

GRAM ALTIN

2.324,43%0,23

ÇEYREK ALTIN

3.976,00%-0,69

a

Twitter ve Facebook’tan Rus hükümetine operasyon

Twitter ve Facebook’tan Rus hükümetine operasyon

 

 

Facebook ve Twitter, Rusya hükümetiyle bağlantılı bazı hesapların platformlarından kaldırıldığını açıkladı. Sahte hesaplarla ilgili bir operasyonun faili olarak Rus hükümetine yakınlığıyla bilinen ve 2016 ABD başkanlık seçimlerine müdahaleyle suçlanan İnternet Araştırmaları Ajansı gösterildi.

Sahte hesap operasyonu, kar amacı gütmeden İngilizce ve Arapça yayın yapan haber sitesi PeaceData üzerinde yoğunlaştı. Twitter yaptığı açıklamaya göre Kuzey Afrika, Orta Doğu ve İngilizce konuşulan ülkelerde etkili olma amacı güden yapıyla ilgili 5 hesabı askıya aldı. Açıklamada “Rus devlet kurumlarıyla ilişkilendirebileceğimiz bu manipülasyon platformuna ait 5 hesabı askıya aldık” ifadeleri kullanıldı.

Facebook açıklamasında ise kurum içi hizmet kurallarının ihlali gerekçesiyle 13 hesabın ve 2 sayfanın kapatıldığı belirtildi. Ayrıca hesapların sahte isimler ve profil resimleri kullandığının altını çizen Facebook, olayın farkında olmayan serbest yazarların da PeaceData sitesi için yazdıklarını söyledi.

İNTERNET ARAŞTIRMALARI AJANSI DAHA ÖNCE DE ZİKREDİLMİŞTİ

2016 yılı başkanlık seçimlerine Rus müdahalesi kapsamında avukat Robert Mueller’in yürüttüğü soruşturmanın bir parçası olan İnternet Araştırmaları Ajansı, konuyla ilgili suçlanan 3 Rus şirketi ve 13 kişinin arasında bulunuyordu.

Mueller, 2016 yılı seçimleri için yaptığı araştırmaya 2 yıl harcamıştı. Ancak bir kanıt bulamamasına rağmen Rusya’nın Donald Trump’ın kampanyasından yararlanma niyetiyle müdahalesi olduğu sonucunu yayınladığı raporda aktarmıştı.

 

SHİFTDELETE

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türkiye’yi ilgilendiriyor: ABD’den Doğu Akdeniz ve silah ambargosu açıklaması

HIZLI YORUM YAP