Twitter Fleets özelliği kullanımı artık aktifleşti! | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,5607$% 0.04

EURO

34,9170% 0.13

STERLİN

40,7489£% 0.31

GRAM ALTIN

2.437,18%0,59

ÇEYREK ALTIN

4.057,00%-0,36

a

Twitter Fleets özelliği kullanımı artık aktifleşti!

Twitter Fleets özelliği kullanımı artık aktifleşti! En fazla Türkiye ve Arabistan’da kullanılan sosyal medya platformu twitter yeni özelliği Fleets özelliğini aktifleşti. Twitter’dan yapılan açıklamada en fazla sahte hesap kullanan ülkeler içinde Türkiye ilk 3 içerisin ‘de, Arabistan’da Türkiye’yi takip ediyor, fake hesapları genel olarak Trol ordusu denilen bir sistem kullanıyor algı yapılması için.

Fikir, yalnızca 24 saat boyunca görülebilen kendi kendini imha eden tweetlere sahip olmaktı. Twitter’ın, ‘Hikayeler’ olarak bilinen aynı özelliği sunan Snapchat ve Instagram ile rekabet etmesine olanak tanıyacaktı. Ancak kullanıcılar özelliğin uygulamayı mahvettiğinden şikayet ettikten sonra Twitter, “performans ve kararlılık sorunlarını” düzeltirken sunumu durdurmaya karar verdi.

Bu performans değerlendirilmesinden sonra artık Twitter Fleets özelliği kullanımı artık aktifleşti!

Twitter , dünya çapında ‘Fleets ‘ adı verilen yeni bir özellik başlattı: Snapchat ve Instagram’daki hikayeler özelliğine benzer şekilde, 24 saat sonra kaybolan tweet’ler.

Twitter daha önce bu geçici tweetler için planını duyurmuş, “Fleets ” olarak adlandırılmış ve bu özelliği Brezilya , İtalya, Hindistan ve Güney Kore’de test etmişti.

Twitter’ın tasarım direktörü Joshua Harris ve ürün müdürü Sam Haveson, “Bazılarınız bize tweetlemenin rahatsız edici olduğunu çünkü çok halka açık, çok kalıcı olduğunu ve retweetleri ve beğenileri toplamak için çok fazla baskı olduğunu söylüyorsunuz,” diye yazdı. Blog yazısı.

“Bir gün sonra gözden kayboldukları için Fleets , insanların kişisel ve gündelik düşüncelerini, fikirlerini ve duygularını paylaşırken kendilerini daha rahat hissetmelerine yardımcı oldu.”

Aracı deneyen bazı Twitter kullanıcıları, istenmeyen doğrudan mesajlara izin vermek gibi çevrimiçi taciz için endişe verici fırsatlar yarattığını söyledi. Ayrıca filo yazarlarının kendilerini engelleyen kişileri etiketlemelerine de izin verdi. Twitter, geri bildirimleri dinlediğini ve bu tür güvenlik endişeleri için düzeltmeler üzerinde çalıştığını söyledi.

Fleets metin, fotoğraf ve videolar içerebilir. Twitter’da ve gönderenin profilinde kullanıcıların ana sayfa zaman çizelgelerinin üst kısmında yer alacaklar.

Twitter ve diğer sosyal medya şirketleri, daha iyi polis ihlalleri ve viral yanlış bilgiler için baskı altında. Twitter sözcüsü Liz Kelley, Fleets tweet’lerle aynı kurallara tabi olduğunu söyledi.

Kelley, Twitter’ın manipüle edilmiş medya ve sivil süreçler veya Covid-19 hakkındaki yanlış bilgiler gibi içeriklere uygulamaya başladığı uyarıların veya etiketlerin Fleets uygulanabileceğini söyledi.

Twitter ayrıca, yakında test etmeyi amaçladığı Spaces adlı canlı bir ses özelliği üzerinde çalıştığını doğruladı. Bu özellik, kullanıcıların halka açık grup konuşmalarında konuşmasına izin verir. Sesli sohbet odalarını kullanan sosyal bir platform olan Clubhouse ile benzerlikleri vardır.

Kelley, “Ses alanlarındaki tüm kötüye kullanım potansiyeli göz önüne alındığında, bunu önce kadınlara ve tarihsel olarak marjinalleşmiş topluluklara sunacağız” dedi.

Twitter, bu yılın başlarında, kullanıcıların kayıtlı sesli notları tweetlemek için bir özellik başlattı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Katarlılar hayran oldu: Bayraktar SİHA’lar Rusları yerden yere vurdu

HIZLI YORUM YAP