Troller yine Twitter tarafından yakalandı! Ak troller 7 dk trend oldu! | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,3395$% 0.23

EURO

35,1540% 0.01

STERLİN

41,1322£% 0.21

GRAM ALTIN

2.302,85%1,13

ÇEYREK ALTIN

3.963,00%-0,07

a

Troller yine Twitter tarafından yakalandı! Ak troller 7 dk trend oldu!

Ak parti savunucu gibi görünen kimliksiz binlerce hesap yine Twitter’da yakalandı 7 DK içerisin ‘de binlerce hesaptan mesaj atılıp aynı anda silinip gündeme geldiği görüldü.

CHP aleyhinde propaganda yapan hesapları deşifre edilmesi ise bir gerçeği daha gözler önüne serdi.

Hesapların ise aynı’da silinip aynı anda mesaj yayınlaması ise sistematik olarak ilk çıktığında görmem mümkün, fakat silindikten sonra göremek oldukça zor.

Neden bu çalışmalar yapılıyor?

Dünyanın özellikle Arabistan gibi ülkelerde moda olan bu propaganda hesapları twitter tarafından aralıklar ile kapatılıyor. Uzmanlar ise bu hesaplara cevap yazmak yerine şikayet ederek bildirilmesini istiyor.

Ak troller olarak bilinen ve arkasında kimlerin olduğu henüz açıklanmayan grup içersin ‘de radikal islamcı ve ihvancı terör grupları’da olduğu biliniyor

Erdoğan uyarmıştı bunlarla hareket etmeyin..

Twitter bu tarz eylemlerin gruplar ile yapıldığını tespit edildiğin ‘de şikayetler üzerinde çalışarak hesapların kapatıldığını açıklamıştı, twittter’da propaganda yapmak saldırgan tavırlar ile davranmak yasak ve kural ihlalidir.

Dolayısı ile Trollerin 7 dakika ‘da gündem olması tesadüf değil, aynı şekilde geçtiğimiz günlerde veriler paylaşıldığında AK trol gruplarının hiç bir etkinliği twitter tarafından gündem olmamış ve sıralamaya girememişti bunun nedeni hesapların sahte olması ve kapatılması olarak biliniyor.

Daha önce 37 milyon twit atan Ak troller hesapları kapatılmıştı, Kaç hesap kapatılmıştı geçtiğimiz yıllarda 7 bin hesap kapatılmıştı.

Ersoy K

 

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cengiz Holding’in reklamına ‘dislike’ yağdı Z kuşağı affetmiyor basıyor! Dislike!

HIZLI YORUM YAP