Thodex'in kurucusu Dolandırıcı Faruk Fatih Özer yakalandı... | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,5910$% 0.33

EURO

34,8236% 0.2

STERLİN

40,4039£% -0.52

GRAM ALTIN

2.505,53%0,86

ÇEYREK ALTIN

4.273,00%0,60

a

Thodex’in kurucusu Dolandırıcı Faruk Fatih Özer yakalandı…

Arnavutluk polisi, kırmızı bültenleile aradığı Thodex’in kurucusu dolandırıcı Faruk Fatih Özer’in; Arnavutluk’un Vlora kentinde paketlendiği kamuoyuna yansıdı. Dolandırıcı Fatih Özer’in işlemlerinin bitmesinin hemen ardından Türkiye’ye iade edileceği raporlandı.

Arnavutluk polisi, kırmızı bültenle aranan Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in; Arnavutluk’un Vlora kentinde yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise; Özer’in Arnavutluk’ta yakalandığı ve Emniyet tarafından Türkiye’ye iade işlemlerine başlandığı kaydedildi.

Yakalanan Faruk Fatih Özer’in ilk görüntüleri

Yakalanan Faruk Fatih Özer’in ilk görüntüleri

Arnavutluk İçişleri Bakanı Bledar Çuçi, bugün sabah saatlerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya; kırmızı bültenle aranan firari Faruk Fatih Özer’in Vlora’da yakalandığını ve kimliğinin biyometrik sonuçlarıyla teyit edildiğini iletti. Emniyet Genel Genel Müdürlüğü INTERPOL Daire Başkanlığı’nca, Fatih Özer’in Türkiye’ye iadesi işlemlerine başlandı.

Türkiye’nin en büyük üçüncü kripto para borsası olarak bilinen Thodex’in sahibi Özer, siteyi kapatıp 20 Nisan 2021’de yurt dışına kaçmıştı. Yaklaşık 400 bin yatırımcı, 2 ila 10 milyar dolar kadar dolandırılmıştı.

KAÇIŞ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKMIŞTI

Faruk Fatih Özer’in, 20 Nisan 2021 günü İstanbul Havalimanı’ndan Arnavutluk’a kaçış görüntüleri ortaya çıkmıştı.

Güvenlik kamerası görüntülerinde Özer’in, 20 Nisan Salı günü saat 17.15’te 34 DFC 567 plakalı siyah renkli otomobil ile İstanbul Havalimanı’na geldiği ve 3 numaralı kapı karşısında bulunan otopark girişinde aracını valeye teslim ettiği görülüyor.

Özer, arka koltuktaki sırt çantasını alarak 3 numaralı kapıdan 17.21’de terminale giriyor. Saat 17.46’da ise, M-18 numaralı bilet kontuarında check-in işlemini yapan Özer, dış hatlar gidiş terminalinde saat 17.57’de 32 numaralı pasaport kontuarından çıkış işlemlerini yaptırıyor.

Faruk Fatih Özer, arındırılmış alanda bir süre dolaştıktan sonra saat 19.25’te C-4 uçuş kapısından işlem yaparak Arnavutluk’un başkenti Tiran’a gidecek olan uçağa biniyor.

GEÇMİŞİNİ SİLİP GİTMİŞTİ

Resmi kayıtlara göre 1993 İstanbul doğumlu olan Faruk Fatih Özer, kaçmadan önce kendisiyle ilgili internet ortamındaki tüm bilgilerini de sildi. Kendisini tanıyanlara göre, Amerika’da eğitim aldı. 2007 yılında çalışma hayatına başlayan Özer’in şirketi Thodex, başta Türkiye olmak üzere Myanmar, Azerbaycan ve İngiltere gibi ülkelerde de faaliyet gösteriyordu. Bir dönem e-ticaret sektöründe de aktif olan Özer, ardından yazılım teknolojileriyle ilgilenmeye başladı. Özer, son olarak 2020 yılında Gamebridge mobil oyun platformunu kurmuştu.

THODEX’İN KURUCUSU FARUK FATİH ÖZER İÇİN İSTENEN CEZA

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede firari Faruk Fatih Özer’in de aralarında bulunduğu 6’sı tutuklu 21 sanık hakkında, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme”, “bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlarından 12 bin 164’er yıldan 40 bin 562’şer yıla kadar hapis cezası istendi.

KAYNAK: HABER7 / Baykushaber.com

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Elon Musk’tan şaşırtan açıklama geldi: Petrol ve doğal gazın kullanımı devam etmeli…

HIZLI YORUM YAP