TEKNOFEST'te HackZeugma yarışı başlıyor | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,3311$% 0.24

EURO

35,0836% -0.14

STERLİN

41,0056£% -0.04

GRAM ALTIN

2.301,02%1,05

ÇEYREK ALTIN

3.957,00%-0,50

a

TEKNOFEST’te HackZeugma yarışı başlıyor

TEKNOFEST’te HackZeugma yarışı başlıyor

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, TEKNOFEST’teki “HackZeugma” yarışmalarıyla geleceğin siber kahramanlarını yetiştirmek istediklerini belirtti.

TEKNOFEST’in gerçekleştirildiği Ortadoğu Doğu Fuar Merkezi’nde siber güvenlik konusunda yarışma düzenlendi.

Bu yıl yarışmanın üçüncüsünü düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Koç, “İstanbul’da olduğunda ‘Hackİstanbul’ adıyla yarışmaları düzenliyorduk. Gaziantep’e geldiğimiz için de buradaki yarışmayı ‘HackZeugma’ olarak değiştirdik. Siber kahramanlar yetiştirmek için bu yarışmaları yapıyoruz.” diye konuştu.

Katılımın her geçen yıl arttığına dikkati çeken Koç, şunları söyledi:

“Bu seneki yarışmamıza 38 ülkeden 1400 yarışmacı katıldı. 3 değişik etabı geçtikten sonra cumartesi final yarışmamız var. 10 takım final yarışmasında kozlarını paylaşacaklar. Bu yarışmada sanal dijital bir şehir oluşturduk. Bu şehirde elektrik, su altyapısı ve bilişim alt yapısı var. Siber kahramanlarımız şehri ele geçirmeye çalışacaklar. Şehri ilk ele geçiren yarışmacı birinci olacak. Öncelikle bu konuda kritik alt yapılar konusunda farkındalık oluşturmak için bu yarışmaları yapıyoruz. İkincisi de en önemli hazinemiz olan insan kaynağını yetiştirebilmek için yapıyoruz. Yetenekli bulduklarımızı gerekli eğitimleri verdikten sonra kamuda ve ofisimizde istihdam etmek istiyoruz.”

KAYNAK: AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Huawei CEO’su: Birlikte büyüyeceğiz!

HIZLI YORUM YAP