Rusya Instagram ve WhatsApp'ı yasaklamak için harekete geçti! | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,5984$% 0.16

EURO

35,0184% -0.09

STERLİN

40,8502£% -0.11

GRAM ALTIN

2.438,81%0,12

ÇEYREK ALTIN

4.053,00%0,05

a

Rusya Instagram ve WhatsApp’ı yasaklamak için harekete geçti!

Rusya Instagram ve WhatsApp’ı yasaklamak için harekete geçti! Rusya Federasyonu Başsavcılığı, “Aşırılıkçı Faaliyetlerle Mücadele Hakkında” federal yasa uyarınca, Meta Platforms Inc.’in aşırılıkçı bir örgüt olarak tanınması ve Rusya’daki faaliyetlerinin yasaklanması için mahkemeye başvuruda bulundu.

Rusya’da devlet destekli medya, işgal bağlamında Rus askerlerine ve Ruslara karşı şiddet çağrılarına izin verdiği haberine yanıt olarak, ülkenin savcısının medya gözlemcisinden Instagram ve diğer Meta platformlarına erişimi kısıtlamasını istediğini bildirdi.

Devlet destekli RIA Novosti’ye göre :

Sosyal ağın sahibi Meta şirketinin, kullanıcıların Rus ordusuna karşı şiddet çağrısı yapmasına izin vermesinin ardından Başsavcılık, Instagram’a erişimin kısıtlanması için Roskomnadzor’a bir talep gönderdi.

Haber TASS tarafından da bildirildi :

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Dmitry Peskov Cuma günü yaptığı açıklamada, sosyal ağ platformları FaceBook ve Instagram’ı işleten ABD merkezli Meta şirketinin Rus vatandaşlarına, özellikle de Rus birliklerine yönelik şiddet çağrılarını yasaklamaması durumunda Rusya’nın kararlı önlemlere başvuracağını söyledi.

Her iki rapor da bu hareketin, Meta’nın bazı ülkelerdeki Facebook ve Instagram kullanıcılarının nefret söylemi politikasında geçici bir değişiklik yaparak Ruslara ve Rus askerlerine karşı şiddet çağrısı yapmasına izin vereceği yönündeki raporların bir sonucu olarak geldiğini gösteriyor.

“Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin bir sonucu olarak, ‘Rus işgalcilere ölüm’ gibi şiddet içeren konuşmalar gibi normalde kurallarımızı ihlal edecek siyasi ifade biçimlerine geçici olarak izin verdik. Bir Meta sözcüsü yaptığı açıklamada, Rus sivillere yönelik inandırıcı şiddet çağrılarına hala izin vermeyeceğiz” dedi.

Şirkete karşı Rusya’da da cezai soruşturmaların açıldığı bildirildi. Apple da dahil olmak üzere çok sayıda şirket, üçüncü haftasına giren Ukrayna’nın işgaline yanıt olarak Rusya’daki operasyonlarını değiştirdi. Apple, ülkedeki tüm ürünleri satmayı durdurdu ve devlet destekli bazı medyaları App Store’dan kaldırdı. Ekonomik yaptırımlar ve finansal kargaşa , şirketin en iyi iPhone’u iPhone 13 gibi cihazların artık gerçek anlamda birkaç hafta öncesine göre %50 daha pahalı olduğu anlamına geliyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Samsung Galaxy S22’nin iPhone 13 ile karşılaştırması

HIZLI YORUM YAP