Pegasus Casus Yazılımı 2016 ve 2019 yılında hangi kurumlar satın aldı? İsrail bakanı kime onay verdi! | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,4528$% 0.12

EURO

34,4941% -0.02

STERLİN

40,3900£% 0.05

GRAM ALTIN

2.473,11%-0,39

ÇEYREK ALTIN

4.197,00%-0,76

a
  • Baykuş Haber
  • TEKNOLOJİ
  • Pegasus Casus Yazılımı 2016 ve 2019 yılında hangi kurumlar satın aldı? İsrail bakanı kime onay verdi!

Pegasus Casus Yazılımı 2016 ve 2019 yılında hangi kurumlar satın aldı? İsrail bakanı kime onay verdi!

Pegasus Casus Yazılımı 2016 ve 2019 yılında hangi kurumlar satın aldı, İsrail bakanı kime onay verdi! Bu konu maalesef bir şekilde birileri tarafından unutturulamaya çalışılıyor.. ama kaçırdığımız bazı noktalar var bu ulusal güvenlik sorunu olduğunu düşünüyorum bazı parçaları birleştirdim ve bazı noktalara ulaşabildim.

Öncelikle Pegasus Casus Yazılımı nedir konusuna girmeden önce şunu bilmemiz lazım bu yazılım kendisini güncelledi. Ne demek güncellemek son sürümlere Karşı’da artık etkili.

Peki son sürüm ne demek hangi cihazı kullanıyorsanız kullanın demek. Bunları not alın bir yere birazdan size daha farklı bir olayı anlatacağım.

öncelikle israil savunma bakanı izni olmadan bu yazılımı size vermiyor, öncelikle dinleyeceğiniz ve izleyeceğiniz isimleri sizlerden alıyorlar. Ne demek nasıl yani diyeceksiniz, çok basit, Koskoca bir devlet görevlisi ‘de olsanız dinlemek isteyeceğiniz kişilerin listesi verilir ve bu kişiler ilk olarak israil sonrasın ‘da  bakanın onayı ile onaylanmış şekilde size veriliyor.

Aynı zamanda şu bir gerçek ki bu dinleme ve izleme olaylarını sadece siz değil İsrail’de görüyor.

Bunu ‘da not alın.

Şimdi bunla terör örgütlerini dinlemek oldukça iyi bir yaklaşım fakat bazı raporlara göre ise açıklanan Türkiye’de özellikle siyasiler, Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer parti lideriler dinlenmiş. Yani isrial demiş ki dinleyin bunu.. ve o yazışmaları İsrail’de görmüş,, düşünün nasıl bir karanlık bataklık değil mi..

Diğer mesele şu bunu bazı kurumlar alıyor, yani İsrail’den x bir şahıs alıyor ‘da siz alabiliyor musunuz? evet.. peki o an yine aynı şekilde İsrail savunma bakanı izin veriyor buna. Ve siz kimi dinliyorsanız IMEI numarası ile burası önemli. Onlarda dinliyor.

Peki IMEI  numarası nasıl alınır, çok basit baz istasyonu tabii..

Şimdi bunu 2016  ve 2019 yılında kullanan kurum kim?

İkinci soru elinde böyle bir güç olan darbeyi önceden bilemez mi?

Alan kurumun bundan haberi yok muydu?

Diğer mesele şu terör örgütlerini bir kenara bırakıp sadece siyasileri dinleme ve baz istasyonlarından IMEI numarasını kim ve kimler verdi?

İsrail bu yazışmaları gördüğünü bildiğiniz halde bu yazılıma nasıl onay verdiniz?

Bu devletin en gizli kişileri dinleme onayından kimlerin haberi vardı?

Bu olay Sedat Peker ile ortaya çıkmadı olayı geçmişine inildiğin ‘de çok rezil olayları ‘da bulacaksınız Peker çok ani bir çıkışla olayı farklı yere getirdi elbette o ben planım var ona göre hareket ederim diyor bilemeyiz planı sonu nedir ama bu casus yazılımlar Türkiye’de kaç kişinin canını yaktı ve kaç kişi bu yazılım israil gibi Ortadoğu’nun anasını ağlatan bir ülkeden bunu bu ülkeye kimler nasıl soktu onayı kim verdi?

Pegasus Casus Yazılımı aslında çalışma mantığı ‘da şu private bir yazılım yani bir hacker bu zafiyeti whatsaap veya uygulamaya bildirmektense x firma ve şahsa satarak 100 katı fazla para alıyor.

Şimdi anladınız mı bu işler nasıl böle dönüyor, bunla ilgili bir çok uluslar arası haber var. ama benim ulaştığım bilgiler ve parçalara göre 2016 ve 2019 yılında kim tarafından alındı..

Ayrıca darbe öncesi kullanılan bu yazılımla kimler dinlendi ve darbe neden haber edilmedi, hangi fetö mensubu bunu kullandı? Kimlerin haberi vardı, var olan bu bilgi bu zaman kadar neden deşifre edilmedi..

Diğer yazım ‘da ise İsrail’den hangi şirket bu yazılımı satıyor ve satma amacı ney kaç kişi bu sebep ile öldüğünü incelemiş olur..

İlk isim vereyim Cemal Kaşıkçı Pegasus Casus yazılımı ile ilgili bir durumu biliyordu.. o konuya derinlemesine bir girelim bakalım kimler çıkıyor işin içinden..

Babakuş

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Facebook’tan yeni ‘dua isteme’ özelliği aktifleşti!

HIZLI YORUM YAP