Özmen ailesi kimdir? Başarılarla dolu geçmiş ve projeler! | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,5321$% -0.07

EURO

34,8259% -0.17

STERLİN

40,5163£% -0.1

GRAM ALTIN

2.429,98%0,01

ÇEYREK ALTIN

4.064,00%-0,43

a

Özmen ailesi kimdir? Başarılarla dolu geçmiş ve projeler! Dünyanın en saygın aileleri arasında olan aile, Dünyanın en gelişmiş şirketleri ile çalışıyor. Uzay ve Havacılık alanında Yurtdışında bilinen bir Türk aile..

Özmen ailesi kimdir?

NASA ve Avrupa Uzay Ajansı ile çalışan dünyanın sayılı uzay şirketlerinden SNC’nin sahipleri olan Özmen ailesi, Eren ve Fatih Özmen ailesi Sierra Nevada Corporation firmasının sahipleri eski uzay araçlarının çok yönlü yeni versiyonunu yapan bir firmaya sahipler.

Eren Özmen ve eşi Fatih Özmen Sierra Nevada Corporation satın aldıktan sonra başarıları ile isimlerinden söz ettirmeye başladı, Aldıkları firmayı teknolojiye sahip uluslararası uzay, havacılık ve elektronik şirketine dönüştürdüler. ABD’de yaptıkları başarılı projeler ile şirket büyüdü ve 4 binden fazla kişiye iş vermeye başladılar.

Uzay alanındaki en yenilikçi şirketlerden biri olarak kabul edilen Sierra Nevada Corporation, NASA ve Avrupa Uzay Ajansı ile birlikte çalışıyor.

UZAY İÇİN PROJELERİ İLE ŞİRKET DÜNYADA ADINDAN SÖZ ETTİRDİ

Özmen çiftinin şirketi uzay rekabetinde uzay istasyonlarına kargo da taşıyacak “SNC Dream Chaser” adını verdikleri uzay araçlarıyla Elon Musk, Mark Cuban, Jeff Bezos’un ardından, dördüncü sırada girdi.

ABD’nin en güçlü kadınlarından biri olarak gösterilen Eren Özmen Ankara Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler bölümünü bitirdikten sonra yüksek lisans eğitimi için ülkeye gitmiş. Aradan geçen yıllarda “Amerika’nın en zengin kendi kendine üreten kadınları” listesine 10’uncu sıradan giren Eren Özmen, 2.6 milyar dolarlık servetiyle Forbes’in 100 kişilik listesinde 10. sırada yer aldı.

NASA’dan uzay mekiği ihalesi kazanan Eren Özmen, 10. sırayı Oprah Winfrey ile paylaşıyor.

Fatih Özmen de Ankara Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra yüksek lisans yapmaya ABD’ye gitmiş.

Firma sahipleri Türkiye’de projelerini başlatmak için ise dün sayıyor. ABD basınında yer alan haberlerde ise Ailenin Türki’ye için çalışması ABD için kayıp olarak değerlendirilmeye başlandı. Firmaya yakın kişiler ise Türkiye’nin Uzay için çığır açacak bir teknolojiye sahip olmasının an meselesi olduğu konuşuluyor.

Özmen Ailesine destek verenlerinse Sayısı azda değil. Bu güne kadar Türkiye’de adının anılmaması ise şaşkınlık verdiği ortaya çıktı.

Radikal İslamcılar Aileye karşı!

Radikal İslamcı görüşe sahip olan kişiler ise Aileyi karalamak için sosyal medyadan propaganda yapmaya başladığı sosyal medyaya yansıdı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Rusya’dan Wikipedia’ya para cezası 1,5 milyon ruble

HIZLI YORUM YAP