NASA ilk uzay turistlerini ağırlayacak eğitimler başlıyor! | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,4079$% 0.15

EURO

35,2115% 0.01

STERLİN

41,5441£% 0.72

GRAM ALTIN

2.322,29%0,15

ÇEYREK ALTIN

3.998,00%0,14

a

NASA ilk uzay turistlerini ağırlayacak eğitimler başlıyor!

NASA ilk uzay turistlerini ağırlayacak eğitimler başlıyor! 4 mürettebat üyesinin Houston’daki uzay merkezinde eğitime başlayacağı belirtiliyor. Dünya ise olayın bir tarih olduğunu ve tarihe tanıklık edileceğinin altını çizdi. ABD’li uzay firması Axiom Space, pazartesi günü NASA’yla ortak basın toplantısında, basın toplantısında dile getirilen konu son dakika olarak bilim dünyasına girmiş oldu. 

NASA ve Axiom Space, en geç Ocak 2022’de gerçekleşmesi planlanan görev için 1,69 milyon dolarlık anlaşma imzaladı. AFP’nin haberine göre mürettebat Covid-19 salgını nedeniyle yalnızca “birkaç kez” bir araya gelebildi. Ancak temmuzda birbiriyle kaynaşmaları için Alaska’da kamp gezisi düzenlenecek.

NASA heyecan verici olayla ilgili gidecek kişileri kampa götürecek Alaska’da kamp süreci devam edecek, NASA’nın “Bu gerçek bir dönüm noktası” diye nitelediği görev, uzay aracının Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden fırlatılmasıyla başlayacak.

Uzay araştırmacıları ise bunun bir tarih olduğunu bundan sonraki aşamanın ise bir kolini halinde Uzay’da yaşam olduğunu savundu. Uzaya merak salanlar ise bin sonraki gidişte kesin olarak kalmanın mücadelesini vereceklerini açıkladı. Bir çok kişi ise bunun dünya için umut olduğunu, insanlığın bir bölümünün uzayda olması ve yaşamadı iel birlikte, dünyanın daha düzenli hale geleceğini savundular.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Facebook bu makaleyi okumadınız uyarısı neden gösteriyor?

HIZLI YORUM YAP