NASA, Gelecekteki Artemis Ay Görevleri için Yeni Astronot Ay İnişçileri Arıyor, Başvuru şartları belli oldu | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,5146$% -0.1

EURO

34,9638% 0.33

STERLİN

40,6466£% 0.16

GRAM ALTIN

2.433,74%0,45

ÇEYREK ALTIN

4.047,00%-0,15

a
  • Baykuş Haber
  • TEKNOLOJİ
  • NASA, Gelecekteki Artemis Ay Görevleri için Yeni Astronot Ay İnişçileri Arıyor, Başvuru şartları belli oldu

NASA, Gelecekteki Artemis Ay Görevleri için Yeni Astronot Ay İnişçileri Arıyor, Başvuru şartları belli oldu

NASA, Gelecekteki Artemis Ay Görevleri için Yeni Astronot Ay İnişçileri Arıyor, Başvuru şartları belli oldu, NASA , düzenli bir aya iniş döngüsü hedefine doğru çalışırken , sürdürülebilir aya iniş gelişimi ve gösterimi için öneriler arıyorlar. NASA, Artemis misyonları aracılığıyla insanları Ay’a döndürmeye hazırlanıyor.

NASA, Ay Gelişimini Sürdüren İnsan İniş Sistemi talebi kapsamında astronot Ay iniş araçlarını geliştirmek ve göstermekle ilgilenen şirketler için gereksinimler sağlamıştır . Bu çabalar, birden fazla şirketin, şu anda 2025’ten önce olmaması planlanan Artemis III görevinin ötesinde, tekrarlayan Ay’a iniş hizmetleri sağlamasının önünü açacak.

Bu sözleşme kapsamında seçilecek şirketlerden bir mürettebatsız ve bir mürettebatlı Ay’a iniş gösterisi yapmaları istenecek. NASA, mürettebatlı gösteri görev(ler)inden önce herhangi bir kara aracı sisteminin gereksinimlerini karşılamasını onaylayacaktır.

Lisa Watson-Morgan, “Mevcut arazi geliştirme ve yürütülen çalışmalara ek olarak bu talep kapsamında yapılan çalışmalar, uzun vadeli derin uzay araştırmaları için temel oluşturmaya yardımcı olacak” dedi. NASA’nın Alabama, Huntsville’deki Marshall Uzay Uçuş Merkezi’ndeki İnsan İniş Sistemi Programının program yöneticisidir. “Bu işi yapmak için Amerikan şirketleriyle ortaklık yapmak, artık Ay’da sürekli bir varlık için teknolojik yenilikleri teşvik etmek için NASA’nın bilgi ve uzmanlığından yararlanmamızı sağlıyor.”

Bu son teklif çağrısı, NASA’nın taslak talep üzerine endüstri geri bildirimini dahil etmesinden sonra geldi . Bu 31 Mart’ta yayınlandı ve şirketleri NASA’nın insan keşfi Artemis mimarisinin önemli bir bileşenini şekillendirmeye yardımcı olmak için yorum göndermeye teşvik etti. Ek olarak, NASA, taleplere genel bir bakış sunmak ve şirketlere açıklayıcı sorular sorma ve yorum yapma fırsatı sağlamak için Nisan ayında sanal bir endüstri gününe ev sahipliği yaptı.

NASA’nın SpaceX ile olan mevcut sözleşmesi , Artemis III görevinin bir parçası olan hem mürettebatsız hem de mürettebatlı bir Ay’a iniş gösterisini içeriyor. Bu görev, insanlığın 50 yıldan uzun bir süre sonra Ay’a ilk dönüşünü işaretleyecek. Ajans, bu sözleşme kapsamında Seçenek B olarak bilinen bir seçeneği kullanmayı planlıyor. Buna, SpaceX’ten mevcut Artemis III Yıldız Gemisi İnsan İniş Sistemi tasarımını, Ay’daki görevleri sürdürmek için genişletilmiş bir dizi gereksinimi karşılamak ve başka bir mürettebat gösterisi yapmak için geliştirmesini istemek dahildir. iniş.

Bu eşzamanlı sürdürülebilir arazi geliştirme çabaları, NASA’nın ay yüzeyine tekrar eden, uzun vadeli erişim ihtiyaçlarını karşılayacak. Bu, mürettebat transferi için Ağ Geçidi ile kenetlenme , artan mürettebat boyutunu barındırma ve Ay’ın yüzeyine daha fazla kütle sağlama yeteneğini içerir .

NASA’nın Artemis çabaları arasında Ay’a ilk kadın ve ilk siyahi insanı indirmek, Ay’ı incelemek için bir dizi yeni bilim aleti ve teknoloji gösterileri göndermek ve daha fazlası yer alıyor. Artemis deneyimlerini ve teknolojilerini bir sonraki dev adıma hazırlanmak için kullanacaklar – Mars’a bir göreve astronot gönderecekler .

Sürdürülebilir ay iniş aracı geliştirme ve gösterimi için teklifler, 15 Kasım 2022’ye kadar yapılacak.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Google Chrome’dan yeni bir yenilik! Google gizli sekme seçeneklerine parmak izini ekledi…

HIZLI YORUM YAP