Letonya'dan flaş çıkış Türk savunma sanayii atağı geldi...! Büyük ilgimiz var, fırsat bekliyoruz... | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,3496$% 0.3

EURO

35,1215% -0.04

STERLİN

41,0894£% 0.15

GRAM ALTIN

2.304,85%1,21

ÇEYREK ALTIN

3.967,00%0,00

a
  • Baykuş Haber
  • TEKNOLOJİ
  • Letonya’dan flaş çıkış Türk savunma sanayii atağı geldi…! Büyük ilgimiz var, fırsat bekliyoruz…

Letonya’dan flaş çıkış Türk savunma sanayii atağı geldi…! Büyük ilgimiz var, fırsat bekliyoruz…

Letonya, Son zamanlarda dünya kamuoyunun da taktirini ve ilgilisini çeken yerli ve milli türk savunma sanayisi için atağa geçti. Türk savunma sanayisi ile ilgili olarak iş birliğine büyük ilgi duyduğunu aktardı. Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics, ülkesinin Türk savunma sanayisi ile iş birliğine ve Türkiye’nin ‘dron’ sektörüne yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics, ülkesinin Türk savunma sanayisi ile iş birliğine ve Türkiye’nin “dron” sektörüne yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, “Bayraktar insansız hava araçları alıp Ukrayna’ya teslim etmek için para toplayan Letonyalılar olduğunu biliyorum.” dedi.

AA’nın sorularını yanıtlayan Rinkevics, “Savunma sanayii alanında iş birliğine büyük ilgi var. Savunma sanayimiz Türk savunma sanayisi ile iş birliğine çok ilgi gösteriyor. Savunma bakanlığımız da bazı tedarik fırsatları arıyor” açıklamasında bulundu.

Letonya’nın Türkiye’den Bayraktar TB2 satın alıp almayacağının sorulması üzerine Rinkevics, bunun savunma bakanının vereceği bir karar olduğunu söyledi.

“DRON SEKTÖRÜNÜZE OLDUKÇA İLGİ VAR”

Rinkevics, Letonya Savunma Bakanı Artis Pabriks’in Bayraktar TB2’leri test etmek için gerçekten ilgilendiğini belirterek, “Bayraktar insansız hava araçları alıp Ukrayna’ya teslim etmek için para toplayan Letonyalılar olduğunu biliyorum. Yani böyle bir durum da var. Bu insansız hava araçları, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri için Ruslara karşı çok etkili bir savunma aracı olarak görülüyor. Bu yüzden savunma bakanlığımız onları satın alma olasılığını araştırmakla çok ilgileniyor. Ancak satın almadan önce onları test etmek istersiniz. İklim ve hava koşulları bir yerden başka bir yere farklılık gösteriyor ve başka şeyler de var. Ama ilginin olduğu açık.” diye konuştu.

Türkiye’nin hangi savunma sanayi ürünlerinin ilgilerini çektiği yönündeki soruya yanıt veren Rinkevics, “Dron sektörünüze oldukça ilgi var.” dedi.

TÜRKİYE’NİN TAHIL ANLAŞMASINDAKİ BAŞARISI “DİKKATE DEĞER”

Türkiye’nin tahıl anlaşmasındaki rolünü değerlendiren Rinkevics, Türkiye’nin tahıl krizinin aşılması konusundaki çabalarını ve oynadığı rolü takdir ederek, şunları kaydetti:

“Türk hükümetinin şimdiye kadar gıda güvenliği sorununu çözmek ve tahıl ihracatını güvence altına almak için Ukrayna ile Rusya ve Birleşmiş Milletler ile ortak çalışması dikkate değer bir başarıdır. Bu anlaşmanın uygulanıyor olması da çok önemli olan bir şey. Anlaşmanın imzalanmasının ertesi günü, Rusların Odessa limanına füze atması üzerine biraz tedirgin olduk. Ama şimdi konuşurken, anlaşmanın işe yaradığını, tahıl taşıyan gemilerin Odessa’dan ve diğer Ukrayna limanlarından ayrıldığını görüyoruz.”

KAYNAK: AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

SSB S-400 haberleri hakkında açıklama: Haberler doğruyu yansıtmıyor…

HIZLI YORUM YAP