Katarlılar hayran oldu: Bayraktar SİHA'lar Rusları yerden yere vurdu | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,3173$% 0.2

EURO

35,1298% -0.02

STERLİN

41,0653£% 0.1

GRAM ALTIN

2.292,47%0,67

ÇEYREK ALTIN

3.945,00%-0,29

a

Katarlılar hayran oldu: Bayraktar SİHA’lar Rusları yerden yere vurdu

Türkiye’nin savunma sanayi alanında inkar edilemeyecek başarısı dış basında konuşulmaya haber olmaya devam ediyor. Azerbaycan Ermenistan savaşında Rus tanklarının oyunca arabalar gibi ezici bir üstünlükle yok edilmesi, Katar basının da manşetlerde gündeme bomba gibi düştü.

Dağlık Karabağ zaferi ve Türkiye’nin askeri başarısı dış basında konuşulmaya devam ediyor. Son olarak Al Jazeera haber sitesinde kaleme alınan analizde “Bayraktar SİHA’larının Rus tanklarını yerle bir ettiği” belirtildi. Analizde ayrıca Türkiye’nin belirleyici rolünü kanıtladığı ifade edildi.

 

Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalana Dağlık Karabağ anlaşmasının etkileri sürüyor. Al Jazeera haber sitesinde kaleme alınan analizde, “Türk yapımı Bayraktar silahlı insansız hava araçları kasıp kavurdu, donanımları, özellikle Rus yapımı tankları yerle bir etti” ifadelerine yer verildi.

TÜRKİYE’NİN ROLÜ BELİRLEYİCİ OLDU

Türkiye’nin, Güney Kafkasya’da en önemli oyuncu rolünü üstlendiğini belirten Bechev Türkiye’nin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı adına Karabağ’ı yöneten sözde Minsk Grubu üyeleri, ABD ve Fransa ile Batı’yı geride bıraktığını yazdı.

Bechev, Dağlık Karabağ sorununun, Rus-Türk dinamiğini daha geniş bir şekilde vurguladığını belirttiği yazısında, iki devletin batıya karşı bir dengeleme eylemi yürüttüğünü ifade etti

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Sanayi Teknoloji Bakanı Mustafa Varank : TÜBİTAK bilim insanları kanıtladı!

HIZLI YORUM YAP