James Webb Uzay Teleskobu (JWST) uzaya gönderilerek evrendeki ilk yıldızları inceleyecek | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,5955$% 0.11

EURO

35,0131% 0.35

STERLİN

40,7295£% 0.28

GRAM ALTIN

2.420,15%-0,11

ÇEYREK ALTIN

4.046,00%-0,12

a
  • Baykuş Haber
  • TEKNOLOJİ
  • James Webb Uzay Teleskobu (JWST) uzaya gönderilerek evrendeki ilk yıldızları inceleyecek

James Webb Uzay Teleskobu (JWST) uzaya gönderilerek evrendeki ilk yıldızları inceleyecek

James Webb Uzay Teleskobu (JWST) uzaya gönderilerek evrendeki ilk yıldızları inceleyecek, Uzay araştırmaları hızla devam ederken 10 milyar dolarlık teleskop uzaya gönderilerek ilk yıldızları incelemesi planlanıyor. Hubble Uzay Teleskobu’nun rakibi olarak adlandırılıyor. Ekim ayında ise uzaya fırlatılacak. uzay mühendisleri, uzayda bu reflektörlerin problemsiz açılması için teste tabi tuttuklarını belirtti.

1 Yıldızdan 18 ayrı görüntü elde edecek!

Aynaların her birisi ayrı fotoğraf çekecek, uzay bilimcilerini heyecanlandıran gelişme ‘de son testler yapıldı ve uzaya gönderilmesi için gün sayılmaya başlandı, DünyaDünya çapında 40’tan fazla ülkeden gökbilimcilere, ilk faaliyet yılında JWST’de çalışma zamanı şimdiden ayrıldı. 10 milyar dolarlık James Webb Uzay Teleskobu, ABD, Avrupa ve Kanada uzay ajanslarının ortak girişimi olarak üretildi.

NASA daha öncede bir çok uzay bilimi ile alakalı açıklamalar yaparken, bilim dünyasının son yıllarda uzay araştırmaları ise hızla devam ederken, uzaya yakın zamanda gidecek turistlerin ‘de olacağı belli olmuştu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

NASA ilk uzay turistlerini ağırlayacak eğitimler başlıyor!

HIZLI YORUM YAP