iPhone 12: Apple'ın lansman etkinliğinde neler bekleniyor? Tanıtım tarihi belli oldu | Baykuş Haber
DOLAR

32,5245$% 0.23

EURO

34,7376% 0.02

STERLİN

40,5125£% 0.11

GRAM ALTIN

2.495,91%1,38

ÇEYREK ALTIN

4.262,00%0,60

a
  • Baykuş Haber
  • TEKNOLOJİ
  • iPhone 12: Apple’ın lansman etkinliğinde neler bekleniyor? Tanıtım tarihi belli oldu

iPhone 12: Apple’ın lansman etkinliğinde neler bekleniyor? Tanıtım tarihi belli oldu

İPhone 12 serisinde Apple AirTags ve kulak üstü kulaklıkların yanı sıra dört yeni cihaz bekleniyor.

Apple, 13 Ekim’de iPhone 12 ve bir avuç diğer ürünü piyasaya sürmesinin beklendiği özel bir etkinlik duyurdu.

Şirket , geçtiğimiz ay Eylül ayında gerçekleştirdiği etkinlikte Apple Watch ve iPad gibi bir dizi yeni ürünü tanıttı , ancak yıllar sonra ilk kez yeni bir iPhone çıkarmadı.

Koronavirüs salgını nedeniyle , Ekim ayındaki iPhone lansman etkinliği – Eylül ayında ve Apple’ın Haziran’daki geliştirici konferansı gibi – çevrimiçi olarak gerçekleştiriliyor ve İngiltere saatiyle 18: 00’da yayınlanacak.

Salı günü Sky News ile canlı olarak takip edebilirsiniz, ancak işte önceden beklemeniz gerekenler:

Gönderilen ana davetiyenin başlığı “Hi, Speed” olup, şirketin Eylül ayında yaptığı gibi Apple Silicon’ın veya kendi geliştirdiği bilgisayar çiplerinin dahil edilmesiyle büyük bir anlaşma yapacağını gösteriyor. A14 Bionic için yeni iPad Air 4’te mevcuttur.

Çip, tek bir yonga içinde paketlenmiş yaklaşık 11,8 milyar ile “fizik kanunlarına meydan okuyacak kadar küçük transistörler ile” şimdiye kadar yaptığımız en gelişmiş “olarak tanımlandı.

Apple , ” Atomla ölçülen o kadar küçük bir ölçekten bahsediyoruz” dedi.

Bu tür bir çip, iPhone dışındaki herhangi bir ürün grubunda ilk kez duyuruldu, potansiyel olarak şirketin bu yılın başlarında yatırımcıları uyardığı gecikmiş çıkış tarihi nedeniyle.

Apple’a göre iPad Air 4, en çok satan Android tabletten üç kat, en çok satan Chromebook’tan ise altı kat daha hızlı. Apple’ın iPhone 12 ile ne gibi karşılaştırmalar yaptığını bekleyip görmemiz gerekecek.

Apple’ın iPhone 12 serisinde üç farklı boyutta dört cihazı tanıtması bekleniyor.

23 Ekim’de tüketicilere satışa çıkan modellerle ilk kez süper hızlı 5G kablosuz bağlantı içerecekleri söyleniyor.

En küçük cihaz köşeden köşeye 5,4 inç ekrana sahip olacak, ikisi 6,1 inç boyutunda olacak ve en büyüğü 6,7 inçlik devasa bir ekrana sahip olacak.

6.7 inçlik sürüm ve 6.1 inçlik modellerden birinin, Apple’ın potansiyel olarak iPhone 12 Pro serisi olarak adlandırılan üst düzey cihazlar olması ve şirketin geliştirdiği en son teknolojiye sahip olması bekleniyor.

Bu Pro modellerin, iPhone 11 Pro ile piyasaya sürülen üçlü lens muhafazasını korumaları beklenirken, normal ve daha küçük iPhone 12 modellerinde arka kameraları için çift lensli bir kurulum olacak.

Daha küçük iPhone 12’nin nasıl adlandırılacağı belli değil, ancak iPhone 12 mini olarak adlandırılabileceği konusunda bazı öneriler var.

Apple’ın, cihazları iPhone 11 serisinden farklılaştırmak için iPhone 4 ve en yeni iPad Pro modellerinde kullanılanları anımsatan yeni bir ayırt edici metal çerçeve eklediği söyleniyor.

Tasarımın, cihaza kare kenarlı bir görünüm veren paslanmaz çelik çerçeve ile iPad Pro’nun tasarımıyla aynı hizada olması bekleniyor – ancak çoğu tüketici için bu tasarım özellikleri koruyucu kılıflarla gizlenme eğiliminde.

Aylardır iPhone 12’nin kutuda kulaklık, şarj cihazı veya fiş adaptörü olmadan satılacağı söylentileri dolaşıyor .

En iyi özelliklerin, yakın çevre için derinlik bilgilerini hesaplamak için lazerleri kullanacak bir arka kamera sistemi de dahil olmak üzere 6.7 inçlik cihaza yerleştirildiği söyleniyor – bir dizi yeni fotoğraf ve artırılmış gerçeklik özelliği açılıyor.

Apple’ın ayrıca AirPods ailesine eklemek için kulak üstü kulaklıklar üzerinde çalıştığı söyleniyor, potansiyel olarak AirPods Studio.

Belki de en yeni eklenti, bir anahtarlığa veya diğer fiziksel öğelere eklenebilen ve bir iPhone uygulaması kullanılarak yerleştirilebilen Tile Bluetooth izleyicilerine benzer şekilde Apple AirTag’ler olacaktır.

Kullanıcıların uygulamayı iPhone’larında açmalarına ve etiketin yakın çevrede bulunduğu yerin bir kaplamasını almalarına olanak tanıyan artırılmış gerçeklik izleyici fikri özellikle heyecan verici.

Anahtarlarınızı hangi odada bıraktığınızı bilmiyorsanız özellikle kullanışlı olabilir. Ancak etiket daha ileride bırakılmış olsa bile, Apple’ın “Find My” uygulama ağ ağı aracılığıyla diğer iPhone’lar tarafından bulunabileceği konusunda öneriler var.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Facebook, ABD seçimlerinden önce tüm QAnon sayfalarını kaldıracak

HIZLI YORUM YAP