iOS 15 ile sunulan tüm yeni özellikler | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,5673$% 0.15

EURO

34,8312% 0.42

STERLİN

40,3217£% 0.36

GRAM ALTIN

2.417,64%-0,61

ÇEYREK ALTIN

4.102,00%-0,72

a

iOS 15 ile sunulan tüm yeni özellikler

iOS 15 ile sunulan tüm yeni özellikler: Apple Pazartesi günü , güncellenmiş iPhone, iPad ve Watch serisindeki yeni özelliklerle eşleştirmek için en son iPhone işletim sistemi iOS 15’i piyasaya sürdü .

iOS 15, iPhone kullanıcı deneyimini geliştirmek ve Apple aygıtları arasında iletişim yeteneklerini genişletmek için birkaç önemli yeni özellik sunar:

FaceTime , tarafların FaceTime üzerinden sohbet ederken TV şovlarını ve filmlerini izlemelerine, müzik dinlemelerine veya ekranlarını paylaşmalarına olanak tanıyan SharePlay’in tanıtımıyla hız kazandı. Özellikle, işlev senkronize oynatma kontrolleri sunar, böylece her iki taraf da paylaşılan anlara aynı anda tepki verebilir.

Apple ayrıca, bireysel seslerin ekranda bulundukları yönden geliyormuş gibi ses çıkarmasını sağlayan ve konuşmaların daha doğal bir şekilde akmasına yardımcı olan FaceTime aramaları için uzamsal ses çıkardı. Ek olarak, FaceTime bağlantıları artık bir web bağlantısı aracılığıyla herkesle paylaşılabilir ve hem Windows hem de Android kullanıcılarının hizmeti kullanmasına olanak tanır.

En son güncelleme aynı zamanda dikkat dağıtıcı unsurları en aza indirecek yeni araçlar da sunuyor. Odaklanma özelliği, kullanıcıların diğer uygulamalardan alınan bildirimlerin sayısını en aza indirirken hangi görevlere öncelik vereceklerini seçmelerine olanak tanır. Kullanıcılar ayrıca, kesintileri önlemek için diğerlerine Odak modunda olduklarını işaret edebilir.

Bildirimler, kolay göz gezdirmek için daha büyük simgelerle yeniden tasarlandı ve artık akıcı bir günlük özet olarak gönderilebilirken, Haritalar uygulaması artık daha fazla ayrıntı, daha iyi yürüyüş yönleri ve 3D yer işaretleri sunuyor. Safari web tarayıcısı artık uzantıları destekleyebilir ve daha kolay sayfa kaydırma için bir alt sekme çubuğu içerecek şekilde yenilenmiştir. Ayrıca, Cüzdan uygulaması yakında sürücü ehliyetlerini ve dijital anahtarları da destekleyecektir.

Göze çarpan özelliklerden biri, resimlerdeki telefon numaraları ve e-posta adresleri gibi yararlı bilgileri saptamak için cihazdaki yapay zekayı kullanan Canlı Metin’in fotoğraflara eklenmesidir. Canlı Metin ayrıca İngilizce, Çince, Fransızca, İtalyanca, Almanca, Portekizce ve İspanyolca dahil olmak üzere yedi farklı dilde çeviriyi destekler. Kullanıcılar, fotoğraflardaki nesneler hakkında daha fazla bilgi edinmek için Görsel Arama özelliğini kullanabilirken, Spotlight işlevi artık bir bakışta daha fazla bilgi gösteriyor.

Fotoğraflar uygulaması ayrıca Anılar özelliğine bir destek alırken, Sağlık uygulaması artık sağlık değişikliklerini daha iyi takip etmek için önemli verileri belirlenmiş kişilerle paylaşmak için daha fazla yol sunuyor.

Son olarak, iOS 15, uygulamaların kullanıcı verilerine nasıl eriştiği konusunda daha fazla görünürlük sağlayarak ve gelişmiş gizlilik seçenekleriyle bir iCloud+ abonelik özelliği sunarak Apple taşınabilir aygıtlarındaki gizliliği ve güvenliği artırır.

Temel Özellikler ve Geliştirmeler

Yüz Zamanı

SharePlay: Birlikte izleyin

Filmleri ve TV şovlarını FaceTime aramalarınıza taşıyın ve aynı içeriği izlerken arkadaşlarınızla zengin, gerçek zamanlı bağlantının keyfini çıkarın. *

SharePlay: Birlikte dinleyin

Doğrudan FaceTime aramalarınızda arkadaşlarınızla müzik paylaşın. *

SharePlay: Ekranınızı paylaşın

FaceTime’daki konuşmanıza web sayfaları, uygulamalar ve daha fazlasını getirmek için ekranınızı paylaşın. *

SharePlay: Senkronize oynatma

Duraklatın, geri sarın, ileri sarın veya farklı bir sahneye atlayın – herkesin oynatması mükemmel bir senkronizasyonda kalır. *

SharePlay: Paylaşılan müzik kuyruğu

Birlikte dinlerken, aramadaki herkes paylaşılan kuyruğa şarkı ekleyebilir. *

SharePlay: Akıllı ses seviyesi

Dinamik olarak yanıt veren ses düzeyi kontrolleri sesi otomatik olarak ayarlar, böylece yüksek sesli bir sahnede veya doruk noktası olan bir koroda arkadaşlarınızı duyabilirsiniz. *

SharePlay: Çoklu cihaz desteği

Apple TV’nizde video izlerken veya HomePod’unuzda müzik dinlerken iPhone’unuzda FaceTime üzerinden bağlanın. *

SharePlay: Ses, video ve metin yoluyla bağlanın

FaceTime kontrollerinden grubunuzun Mesajlar dizisine erişin ve o ana uygun iletişim modunu seçin. *

Portre modu

Kamera uygulamasında çektiğiniz portrelerden ilham alan FaceTime’daki Portre modu, arka planınızı bulanıklaştırır ve odağı size verir. 1

ızgara görünümü

Grup FaceTime aramalarınızdaki kişileri aynı boyutta kutucuklarda görmenizi sağlar ve kimin konuştuğunu kolayca anlamak için mevcut konuşmacıyı vurgular. Izgarada bir seferde en fazla altı yüz göreceksiniz.

uzamsal ses

Konuşmaların yüz yüze olduğu kadar kolay akmasına yardımcı olan bir ses alanı oluşturur. Arkadaşlarınızın sesleri, aramada konumlandıkları yönden geliyormuş gibi duyulacak şekilde yayılır. 1

Ses Yalıtımı modu

Bu mikrofon modu, ortam seslerini belirlemek ve engellemek için makine öğrenimini kullanarak sesinizi ön plana çıkarır. Böylece dışarıda bir yaprak üfleyici veya yan odada havlayan bir köpek aramanızı kesintiye uğratmaz. 1

Geniş Spektrum modu

Bu mikrofon modu, her sesi aramanıza getirir. Müzik dersi alırken veya arkadaşınızın bulunduğunuz mekanda olup biten her şeyi duymasını istediğiniz zamanlar için idealdir. 1

FaceTime bağlantıları

Her yerde paylaşabileceğiniz bir web bağlantısını kullanarak arkadaşlarınızı bir FaceTime görüşmesine davet edin.

Web’de FaceTime’a katılın

Apple cihazı olmayan arkadaşlarınız da dahil olmak üzere herkesi bir FaceTime görüşmesine katılmaya davet edin. 2 Bire bir ve Grup FaceTime aramaları için doğrudan tarayıcılarından anında size katılabilirler – oturum açmaya gerek yoktur.

Takvim entegrasyonu

Takvim’de bir etkinlik oluştururken FaceTime araması için bir web bağlantısı oluşturun, böylece herkes tam olarak nerede ve ne zaman buluşacağını bilir.

Uyarıları sessize al

Sesi kapalıyken konuştuğunuzu bilmenizi sağlar. Sesi hızla açmak ve sesinizin duyulduğundan emin olmak için uyarıya dokunun.

yakınlaştır

Arka kameranız için optik yakınlaştırma kontrolü, FaceTime görüşmesi yaparken neyin önemli olduğuna odaklanmanıza yardımcı olur.

Mesajlar

Seninle paylaştı

Mesajlar üzerinden size gönderilen içerik otomatik olarak ilgili uygulamada yeni bir Sizinle Paylaşılanlar bölümünde görünür, böylece sizin için uygun olduğunda içeriğin keyfini çıkarabilirsiniz. Sizinle Paylaşılanlar, Fotoğraflar, Safari, Apple News, Apple Music, Apple Podcast’ler ve Apple TV uygulamasında öne çıkarılacak.

Sizinle Paylaşıldı: Pinler

Özellikle ilginizi çeken içeriği Mesajlar’da hızlı bir şekilde sabitleyebilirsiniz; Sizinle Paylaşılanlar, Mesajlar araması ve görüşmenin Ayrıntılar görünümünde yükseltilir.

Sizinle Paylaşıldı: Sohbete devam edin

İlgili uygulamalardaki paylaşılan içeriğin yanı sıra, onu kimin gönderdiğini görebilir ve ilgili mesajları görüntülemek ve doğrudan uygulamadan – Mesajlar’a gitmeden konuşmaya devam etmek için gönderene dokunabilirsiniz.

Sizinle Paylaşıldı: Fotoğraflar

Mesajlar üzerinden size gönderilen fotoğraflar, Fotoğraflar uygulamanızda otomatik olarak görünür. Kitaplığınız, en çok önem verdiğiniz fotoğrafları içerir – tıpkı orada bulunduğunuz fotoğraflar gibi. Ve Sizin İçin’de, daha geniş bir paylaşılan fotoğraf grubu, yeni bir Sizinle Paylaşılanlar bölümünde, Anılarınızda ve Öne Çıkan Fotoğraflarınızda öne çıkarılacaktır.

Sizinle Paylaşıldı: Safari

Mesajlar üzerinden gönderilen ilginç makaleler, tarifler ve diğer bağlantılar, Safari başlangıç ​​sayfasındaki yeni Sizinle Paylaşılanlar bölümünde otomatik olarak görünür. Safari ve Apple News’de bulunabilen makaleler, her iki uygulamada da Sizinle Paylaşılanlar’da rahatlıkla görünür; böylece her iki yerde de makalelerin keyfini çıkarabilirsiniz.

Sizinle Paylaşıldı: Apple News

Mesajlar üzerinden gönderilen ilgi çekici haberler, Apple News’deki Bugün ve Takip Edilenler sekmelerindeki yeni Sizinle Paylaşılanlar bölümünde otomatik olarak görünür. Haberler ve Safari’de bulunan haberler, her iki uygulamada da Sizinle Paylaşılanlar’da görünür; böylece her iki yerde de bunların keyfini çıkarabilirsiniz.

Sizinle Paylaşıldı: Apple Music

Mesajlar üzerinden gönderilen müzikler, Apple Music’te Şimdi Dinle’nin yeni Sizinle Paylaşılanlar bölümünde otomatik olarak görünür.

Sizinle Paylaşıldı: Apple Podcast’leri

Podcast şovları ve Mesajlar üzerinden gönderilen bölümler, Apple Podcast’lerde Şimdi Dinle’nin yeni Sizinle Paylaşılanlar bölümünde otomatik olarak görünür.

Sizinle Paylaşıldı: Apple TV uygulaması

Mesajlar üzerinden gönderilen filmler ve şovlar, Apple TV uygulamasında Şimdi İzle’nin yeni Sizinle Paylaşılanlar bölümünde otomatik olarak görünür.

Fotoğraf koleksiyonları

Mesaj sohbetlerinizde birden fazla fotoğrafın güzel koleksiyonlar olarak keyfini çıkarın. Bir avuç resim, göz atabileceğiniz bir kolaj ve daha büyük bir set, kaydırabileceğiniz zarif bir yığın olarak görünür. Bunları bir ızgara olarak görüntülemek ve bir Tapback veya satır içi yanıtı kolayca eklemek için dokunun.

Fotoğrafları kolayca kaydedin

Doğrudan Mesajlar görüşmesinde yeni bir kaydet düğmesine dokunarak size gönderilen fotoğrafları hızlı bir şekilde kaydedebilirsiniz.

Brezilya için SMS filtreleme

Mesajlar, istenmeyen SMS mesajlarını filtreleyen ve bunları Promosyon, İşlem ve İstenmeyen klasörler halinde düzenleyerek gelen kutunuzun dağınık olmaması için cihaz üzerinde zeka özelliğine sahiptir.

Hindistan ve Çin için Mesajlar’daki bildirim seçenekleri

Hangi tür mesajlar için bildirim almak istediğinizi belirlemek için bilinmeyen gönderenler, işlemler ve promosyonlar için bildirimleri açın veya kapatın.

Mesajlarda telefon numaralarını değiştir

Çift SIM’li bir iPhone’da konuşmanın ortasında telefon numaraları arasında geçiş yapın.

not

Giyim

Tarzınızı, ruh halinizi veya mevsiminizi yansıtmak için 40’tan fazla kıyafet seçeneğiyle Memoji’nizi özelleştirin ve üç adede kadar farklı renk seçin. Üst gövdeyi de içeren etkileyici vücut diline sahip Memoji çıkartmaları kullanarak gösterin.

İki farklı göz rengi

Artık sol gözünüz ve sağ gözünüz için farklı bir renk seçebilirsiniz.

Yeni gözlük

Memoji’nizi kalp, yıldız ve retro şekiller dahil olmak üzere üç yeni gözlük seçeneğiyle özelleştirin. Çerçevenizin ve lenslerinizin rengini seçin.

Yeni Memoji çıkartmaları

Dokuz yeni Memoji çıkartması, bir shaka, bir el dalgası, bir ampul anı ve daha fazlasını göndermenize izin verir.

çok renkli şapkalar

Şapkalar için en fazla üç renk seçerek favori spor takımınızı veya üniversitenizi temsil edin.

Yeni erişilebilirlik seçenekleri

Üç yeni erişilebilirlik seçeneği, koklear implantlar, oksijen tüpleri veya yumuşak bir kask ile kendinizi temsil etmenize olanak tanır.

Odak

Odak

Focus ile cihazlarınızı zihniyetinizle eşleştirin. Şu anda yapmakta olduğunuz şeye göre bildirimleri otomatik olarak filtreleyin. Her şeyi kapatmak için Rahatsız Etmeyin’i açın veya iş, kişisel zaman, uyku, fitness, dikkat, oyun oynama, okuma veya araba kullanma için sağlanan bir Odak arasından seçim yapın.

Odak kurulum önerileri

Bir Odak kurarken, geçmiş etkinliğiniz hakkında cihazdaki zeka, bildirimlere izin vermek istediğiniz uygulamaları ve kişileri önerir.

Bağlamsal önerilere odaklan

Konum veya günün saati gibi farklı sinyalleri kullanarak bağlamınıza göre bir Odak seçme hakkında akıllı öneriler alın.

Odak özelleştirme

Şu anda yapmakta olduğunuz şeye göre bildirimleri filtrelemek için özel bir Odak oluşturun. Özel Odağınız için bir simge seçin ve onu istediğiniz gibi adlandırın.

Cihazlarınıza odaklanın

Bir cihazda Odak kullandığınızda, diğer cihazlarınızda otomatik olarak ayarlanır.

Odak ile Ana Ekran sayfalarını eşleştirme

Ana Ekranınızdaki bir sayfayı belirli bir Odağa ayırın ve uygulamalarınızı ve widget’larınızı, yalnızca ilgili uygulamaları görünür hale getirerek cazibeyi azaltacak şekilde düzenleyin. Sayfa, Odakta olduğunuzda görünür ve diğer her şeyi gizler.

İzin verilen bildirimler

Odaklanırken size ulaşmaları için kişilerden ve uygulamalardan istediğiniz bildirimleri seçin.

Durum

Odak için izin verdiğiniz bildirimlerin dışındaki kişilere, bildirimlerinizin sessize alındığı söylenecektir. Durumunuz, birisi sizinle Mesajlar’da iletişim kurmaya çalıştığı anda görünür, böylece araya girmemeleri gerektiğini bilirler.

Otomatik yanıt sürüşü

Sürüş için Focus’u kullanırken size mesaj gönderen kişileriniz için otomatik yanıt özelliğini açın. İstediğinizi söylemek için otomatik yanıtınızı özelleştirebilirsiniz.

Acil mesajlar

Birinin durumu açıksa, bildirimlerinin Focus ile susturulduğunun sinyalini veriyorsa, acil bir mesajla geçiş yapabilirsiniz. Alıcı taraftaysanız, bir uygulamanın veya kişinin içeri girmesini önleyebilirsiniz.

Durum API’sı

Üçüncü taraf mesajlaşma uygulamalarındaki konuşmalar için, geliştiriciler durumunuzu, uzaklaştığınızı yansıtmak için kullanabilir.

Bildirimler

Bildirimler için yeni görünüm

Bildirimler, kişiler için kişi fotoğrafları ve uygulamalar için daha büyük simgelerle yepyeni bir görünüme kavuştu.

Bildirim özeti

Günlük olarak, sabah ve akşam teslim edilen veya seçtiğiniz bir zamanda planlanan bildirimlerinizin yararlı bir koleksiyonunu alın. Özet, en alakalı bildirimler en üstte olacak şekilde, önceliğe göre akıllı bir şekilde sıralanır, böylece hızlıca bilgi alabilirsiniz.

Bildirimleri sessize al

Herhangi bir uygulamayı veya mesajlaşma dizisini bir sonraki saat veya gün için geçici olarak sessize alın.

Önerileri sessize alma

Bir ileti dizisi gerçekten etkinse ve onunla ilgilenmiyorsanız, ileti dizisinin sesini kapatmanız için bir öneri alırsınız.

iletişim bildirimleri

İletişim uygulamalarınızdaki kişilerden gelen bildirimler, artık tanımlanmalarını kolaylaştırmak için kişi fotoğraflarını içeriyor.

Zamana Duyarlı bildirimler

Uygulamalardan gelen Zamana Duyarlı bildirimler her zaman anında iletilir, böylece dolandırıcılık uyarısı, dışarıda bekleyen araba veya çocuklarınızı almanız için hatırlatıcı gibi zamanında uyarıları kaçırmazsınız.

Bildirim API’leri

Geliştiriciler için yeni bildirim API’leri, Zamana Duyarlı bildirimleri otomatik olarak göndermelerine ve insanlardan gelen bildirimler için yeni görünümü benimsemelerine olanak tanır.

Haritalar

Etkileşimli küre

Sıradağlar, çöller, ormanlar, okyanuslar ve daha fazlası için önemli ölçüde geliştirilmiş ayrıntılar da dahil olmak üzere zengin ve etkileşimli bir 3D küre ile Dünya’nın doğal güzelliğini keşfedin. 1

Ayrıntılı yeni şehir deneyimi

San Francisco, Los Angeles, New York ve Londra gibi şehirleri yükseklik, yollar, ağaçlar, binalar, görülecek yerler ve daha fazlası için benzeri görülmemiş ayrıntılarla keşfedin. Dönüş şeritleri ve yaya geçitleri gibi yol ayrıntıları ve karmaşık kavşaklar için 3B görünümler gezinmenize yardımcı olur. 3

Yeni sürüş özellikleri

Yeni bir özel sürüş haritası, trafik ve olaylar gibi ayrıntıları vurgular ve bir rota planlayıcı, gelecekteki bir kalkış veya varış saati seçerek yaklaşan yolculuğunuzu görüntülemenize olanak tanır.

Sürükleyici yürüyüş yönleri

Artırılmış gerçeklikte gösterilen adım adım yol tarifleriyle gideceğiniz yere gidin. 1

Yeniden tasarlanmış toplu taşıma

Toplu taşıma haritası yeni şehir deneyimi için yeniden tasarlandı ve şimdi önemli otobüs güzergahlarını gösteriyor. Toplu taşımadayken, yeni bir kullanıcı arayüzü, rotanızı tek elle görmenizi ve bunlarla etkileşim kurmanızı kolaylaştırır. Ve duracağınız yere yaklaştığınızda, Haritalar, araçtan inmenizin neredeyse zamanının geldiğini size bildirir.

Yakındaki toplu taşıma

Sık geçiş yapan yolcular artık yanlarındaki tüm kalkışlara tek dokunuşla erişebilir. Hatta yakınlardaysa her zaman en üstte görünmeleri için favori satırlarını sabitleyebilirler.

Yepyeni yer kartları

Tamamen yeniden tasarlanmış yer kartları, işletmeler için önemli bilgileri bulmayı ve bunlarla etkileşim kurmayı, şehirlerle ilgili ayrıntıları keşfetmeyi ve sıradağlar gibi fiziksel özellikler hakkında bilgi edinmeyi kolaylaştırır.

Editoryal olarak seçilmiş Kılavuzlar Ana Sayfası

Seveceğiniz yerler için Rehberler bulabileceğiniz tamamen yeni Rehberler Ana Sayfası ile harika yerleri keşfetmek artık daha kolay.

Geliştirilmiş arama

Restoran gibi yerleri ararken, arama sonuçlarınızı mutfağa veya paket servis sunup sunmadığına göre filtreleyebilirsiniz. Veya yalnızca şu anda açık olan yerleri görmeyi seçebilirsiniz. Arama yaparken haritayı hareket ettirdiğinizde, Haritalar arama sonuçlarınızı otomatik olarak günceller.

Kullanıcı hesabı

Haritalar kullanıcıları artık tercih ettikleri toplu taşıma modu, bildirilen sorunlar, sık kullanılanlar ve daha fazlası dahil olmak üzere en çok kullandıkları ayarları tek bir yerde bulabilir.

Yeniden tasarlanan Haritalar katkıları

Tamamen yeni bir tasarımla, Haritalar’da bir sorunu bildirmek daha hızlı ve daha kolay.

Safari

Alt sekme çubuğu

Alt sekme çubuğu, kontrolleri parmaklarınızın ucuna getirir. Sekmeler arasında gezinmek için adres çubuğunu sola veya sağa kaydırın. Veya tüm açık sekmelerinizi görmek için yukarı kaydırın.

Sekme Grupları

Sekmelerinizi sizin için en uygun şekilde kaydedin ve düzenleyin. Sekmeye genel bakışta Sekme Grupları arasında geçiş yapın.

Sekme Grubu senkronizasyonu

Sekme Grupları, cihazlar arasında senkronize edilir, böylece sekmelerinize her yerden erişebilirsiniz.

Özelleştirilebilir başlangıç ​​sayfası

Başlangıç ​​sayfasını kendinize göre özelleştirin. Bir arka plan resmi ayarlayabilir ve Gizlilik Raporu, Siri Önerileri ve Sizinle Paylaşılanlar gibi görüntülenecek yeni bölümler seçebilirsiniz. Özelleştirmeler cihazlar arasında senkronize edilir, böylece her yerde aynı Safari’ye sahip olabilirsiniz.

Yeni gizlilik korumaları

Intelligent Tracking Prevention artık izleyicilerin IP adresinizi kullanarak profilinizi oluşturmasını da engelliyor.

HTTPS yükseltmesi

HTTPS yükseltmesi, uygun olduğunda otomatik olarak HTTPS’yi kullanır.

Tazelemek için çek

Sayfanın üstünden aşağı çekerek bir web sayfasını yenileyin.

iOS’ta web uzantıları

Web uzantılarıyla iOS’ta Safari’yi kişiselleştirin. Web uzantıları, Safari’ye işlevsellik ve özellikler ekleyebilir. Uzantıları App Store üzerinden yükleyebilirsiniz.

Sesli arama

Sesinizi kullanarak web’de arama yapın. Önerileri görmek veya doğrudan aradığınız sayfaya götürülmek için arama alanındaki mikrofona dokunun ve aramanızı söyleyin.

Sekme genel bakış ızgara görünümü

Sekmeye genel bakış, artık açık sekmelerinizi bir ızgarada görüntüleyerek, açtığınız sekmeleri görmeyi ve bunlar arasında geçiş yapmayı kolaylaştırıyor. Tüm sekmelerinizi görmek için Sekme Genel Bakış düğmesine dokunun veya sekme çubuğunu yukarı kaydırın.

Cüzdan

Ev tuşları

iPhone ve Apple Watch’ta Cüzdan’a ev anahtarları ekleyin, ardından evinize sorunsuz erişim için uyumlu bir HomeKit kapı kilidini açmak için dokunmanız yeterlidir. Ev anahtarları, araba anahtarlarınız ve kredi kartlarınız gibi diğer önemli öğelerle birlikte Cüzdan uygulamasında yaşar. 4

otel anahtarı

Otel anahtarları, katılımcı otel sağlayıcısının uygulamasından Cüzdan’a eklenebilir. Bir rezervasyon yaptıktan sonra otel anahtarınızı Cüzdan’a ekleyin, lobiyi atlayabilmek için check-in yapmak için kullanın ve kilidi açmak ve odanıza erişmek için iPhone ve Apple Watch’unuzu kullanarak dokunun. Cüzdan, siz seyahat ederken geçiş kartlarınızı düzenli tutmak için çıkış yaptıktan sonra geçişinizi otomatik olarak arşivler. 4

Ofis anahtarı

Desteklenen kurumsal ofisler için kurumsal erişim rozetinizi Cüzdan’a ekleyin ve ardından kurumsal rozetinizin kabul edildiği konumlara erişmek için iPhone ve Apple Watch’unuzu kullanın. Ofis kapılarınızın kilidini açmak ve Cüzdan’da kurumsal rozetinizi kullanmak için dokunun. 4

Araba anahtarları

iPhone’unuzu çantanızdan veya cebinizden çıkarmanıza gerek kalmadan arabanızın kilidini açın, kilitleyin ve çalıştırın. Ultra Geniş Bant, hassas uzamsal farkındalık sağlayarak iPhone’unuzu arabanızda kilitleyemeyeceğinizi veya iPhone içeride değilken aracınızı çalıştıramayacağınızı garanti eder. Hatta aracınıza kısa bir mesafedeyken kornaya basın, arabanızı önceden ısıtın veya Cüzdan’daki kontrolleri kullanarak bagajınızı açın. 4

Cüzdandaki Kimlik

Ehliyetinizi ve eyalet kimliğinizi iPhone’unuzdaki Cüzdan’a ve eşleştirilmiş bir Apple Watch’a ekleyebilir ve bunları TSA kontrol noktalarında güvenli bir şekilde sunabilirsiniz. 5

Arşivlenmiş geçişler

Süresi dolmuş biniş kartlarınız ve etkinlik biletleriniz otomatik olarak ayrı bir listeye taşınacak, böylece eski kart karmaşasıyla uğraşmadan ilgili kartlarınıza ve geçiş kartlarınıza kolayca erişebilirsiniz.

Çoklu geçiş indirmeleri

Safari’yi kullanarak artık tek seferde bir geçişi manuel olarak eklemek yerine, tek bir işlemle Cüzdan’a birden çok geçiş ekleyebilirsiniz.

Canlı Metin 6

Fotoğraflarda Canlı Metin

Metin artık tüm fotoğraflarınızda tamamen etkileşimlidir, böylece kopyala ve yapıştır, ara ve çevir gibi işlevleri kullanabilirsiniz. Canlı Metin Fotoğraflar, Ekran Görüntüsü, Hızlı Bakış ve Safari’de ve Kamera ile canlı önizlemelerde çalışır.

Görsel Görünüm

Tanınan nesneleri ve sahneleri vurgulamak için herhangi bir fotoğrafta yukarı kaydırın veya bilgi düğmesine dokunun. Dünyanın dört bir yanındaki popüler sanat ve simge yapılar, doğadaki bitkiler ve çiçekler, kitaplar ve evcil hayvan türleri hakkında daha fazla bilgi edinin.

Spot ışığı

Zengin sonuçlar

Aradığınız tüm bilgileri tek bir zengin sonuçta bir araya getirir. Kişiler, aktörler, müzisyenler, filmler ve TV şovları için kullanılabilir.

Fotoğraf arama

Spotlight, fotoğraf kitaplığınızın tamamını konumlara, kişilere, sahnelere ve hatta fotoğraflardaki köpek veya araba gibi şeylere göre aramayı etkinleştirmek için Fotoğraflar’dan gelen bilgileri kullanır. Aramanıza bir kişi adı ekleyerek Mesajlar aracılığıyla paylaşılan resimleri bulun.

Web görselleri arama

Spotlight, web’den insanların, hayvanların, anıtların ve daha fazlasının resimlerini aramanıza olanak tanır.

Kilit Ekranı erişimi

Spotlight’ı açmak için Kilit Ekranından veya Bildirim Merkezinden aşağı çekin.

Haritalar sonuçlarında Uygulama Klipleri

Uygulama Kliplerini destekleyen işletmeler için, Spotlight’taki Haritalar sonucunda bir eylem düğmesi göreceksiniz. Eylem düğmeleri Menü, Biletler, Rezervasyonlar, Randevular, Paket Servisi, Sipariş, Teslimat, Bekleme Listesi, Gösterim Saatleri, Otopark, Müsaitlik ve Fiyatlandırmayı içerir.

Geliştirilmiş App Store araması

Spotlight’tan çıkmadan App Store’dan uygulamaları hızla yükleyin.

Fotoğraflar

Anılar: Apple Müzik

Apple Music aboneleri, yeni eklenen yüzlerce şarkıya ek olarak, Apple Music kitaplığındaki on milyonlarca şarkıdan herhangi birini cihazlarında dinlemek için ekleyebilir.

Anılar: Şarkı önerileri

Apple Music şarkı önerileri yalnızca sizin için kişiselleştirilir ve uzman önerileri müzik zevklerinizle ve fotoğraf ve videolarınızdakilerle birleştirilir. Şarkı önerileri, hafızanın olduğu zaman ve yerde popüler olan şarkıları, seyahat ederken dinlediğiniz şarkıları veya bir konser hafızası için gördüğünüz sanatçıdan bir şarkı bile önerebilir.

Anılar: Bellek karışımları

Farklı şarkıları tempolu ve uyumlu bir Bellek görünümüyle dinlemenize olanak tanıyan Bellek karışımları arasında gezinerek belleğinizi özelleştirin.

Anılar: Taze yeni görünüm

Anılar, akıllı, uyarlanabilir başlıklara sahip animasyonlu kartlar, yeni animasyon ve geçiş stilleri ve sinematik bir his için çoklu görüntü kolajları dahil olmak üzere yepyeni bir görünüme sahiptir.

Anılar: Bellek görünüyor

Sinematografi sanatından ilham alan 12 Memory, her bir fotoğrafı ve videoyu analiz ederek ve onlara tutarlı bir görünüm kazandırmak için doğru kontrast ve renk ayarını uygulayarak ruh halini artırır – tıpkı film stüdyolarındaki renk uzmanlarının yaptığı gibi.

Anılar: Etkileşimli arayüz

Duraklatmak, son fotoğrafı yeniden oynatmak, bir sonrakine geçmek veya ileri atlamak için dokunun; müzik çalmaya devam eder ve zamanlama, geçişleri tempoda tutmak için ayarlanır. Şarkıyı veya Hafıza görünümünü değiştirin veya fotoğraf ekleyin veya kaldırın ve ayarlama, filmin yeniden derlenmesine gerek kalmadan gerçek zamanlı olarak gerçekleşir.

Anılar: Görünüme göz atın

Hafızanızdaki tüm içeriği kuşbakışı bir görünümde görüntüleyin, burada hafıza süresi ekleyebilir, kaldırabilir veya değiştirebilirsiniz ya da hafızanın başka bir bölümüne atlayabilirsiniz.

Anılar: Yeni bellek türleri

Yeni bellek türleri arasında ek uluslararası tatiller, çocuk odaklı anılar, zaman içindeki eğilimler ve bireysel köpekleri ve kedileri tanımak da dahil olmak üzere gelişmiş evcil hayvan anıları yer alıyor.

Anılar: Sonrakini izle

Anılar, hafızanız çalmayı bitirdikten sonra izlemeniz için ilgili anıları önerir.

Anılar: Cihazdaki şarkı önerileri

Gizliliğinizi korumak için şarkı önerileri cihazda belirlenir.

Seninle paylaştı

Sizin İçin sekmesindeki Sizinle Paylaşılanlar bölümü, Mesajlar’da sizinle paylaşılan fotoğrafları ve videoları görüntülemenize olanak tanır. Siz oradayken çekilen fotoğraflar, Tüm Fotoğraflar ile Günler, Aylar ve Yıllar görünümlerinde de görünür ve Fotoğraflar widget’ı da dahil olmak üzere Öne Çıkan Fotoğraflar ve Anılar’da görünebilir. Kitaplığınıza bir fotoğraf kaydedin veya Mesajlar’da gönderene yanıt verin.

Daha Zengin Bilgi bölmesi

Kamera, lens ve deklanşör hızı, dosya boyutu veya Mesajlar’da Sizinle Paylaşılan fotoğrafı kimin gönderdiği gibi fotoğrafla ilgili bilgileri görüntülemek için bir fotoğrafı yukarı kaydırın veya yeni bilgi düğmesine dokunun. Ayrıca çekildiği tarihi veya konumu düzenleyebilir, bir başlık ekleyebilir ve Görsel Arama tarafından algılanan öğeler hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Daha hızlı iCloud Fotoğrafları kitaplığı ilk senkronizasyonu

Yeni bir aygıta yükselttiğinizde, iCloud Fotoğrafları daha hızlı eşitlenir, böylece fotoğraf kitaplığınıza daha hızlı ulaşabilirsiniz.

Üçüncü taraf uygulamalarda Sınırlı Fotoğraf Kitaplığı iyileştirmeleri

Fotoğraflar kitaplığındaki belirli içeriğe erişim izni verdiğinizde, üçüncü taraf uygulamalar daha basit seçim iş akışları sunabilir.

Kişi tanımlama iyileştirmeleri

Kişiler albümü, bireylerin tanınmasını iyileştirdi.

İş akışını adlandıran kişiler

Kişiler albümündeki adlandırma hatalarını daha kolay düzeltin.

Fotoğraflar resim seçicisinde seçim sırası

Mesajlar uygulaması da dahil olmak üzere Fotoğraflar resim seçici, artık fotoğrafları paylaşmak için belirli bir sırayla seçmenize olanak tanır.

Daha az sıklıkla öner

Öne Çıkan Fotoğraflar genelinde, Fotoğraflar widget’ında, Anılar’da veya Kitaplık sekmesinde vurgulanan belirli bir tarihi, yeri, tatili veya kişiyi daha az görmeyi tercih ettiğinizi Fotoğraflar’a bildirmek için Daha Az Özellik’e dokunun.

Sağlık

Sağlık verilerini başkalarıyla paylaşın

Sağlık verilerinizi sizin için önemli olan veya size bakan kişilerle paylaşın. Kalp sağlığı, aktivite, laboratuvarlar, hayati bilgiler, Tıbbi Kimlik, döngü takibi ve daha fazlası dahil olmak üzere hangi verilerin ve trendlerin paylaşılacağını seçin.

Bildirimleri başkalarıyla paylaşın

Sağlık verilerini paylaştığınız kişiler, yüksek kalp atış hızı ve düzensiz ritim bildirimleri de dahil olmak üzere aldığınız sağlık uyarılarını görüntüleyebilir. Ayrıca, etkinlikte keskin bir düşüş gibi, paylaşılan veri kategorilerinde tanımlanan önemli değişiklikler için bildirimleri paylaşabilirsiniz.

Sağlık trendlerini Mesajlar ile paylaşın

Birinin sizinle paylaşılan sağlık verilerinin trend analizini görüntüleyin ve Mesajlar aracılığıyla trend verilerinin bir görünümünü paylaşarak, sağlıklarındaki değişiklikler hakkında onlarla kolayca bir sohbet başlatın.

Sağlık verilerini doktorunuzla paylaşın

Sağlık uygulamasında sakladığınız sağlık verilerini sağlık hizmeti sağlayıcınızla güvenli bir şekilde paylaşın. Doktorunuz, paylaştığınız verileri sağlayıcının sağlık kayıtları sistemindeki bir panoda görüntüleyebilecektir. 7

Trendler

Sağlık uygulamasındaki trend analizi, belirli bir sağlık metriğinin zamanla nasıl arttığını veya azaldığını bir bakışta görmenizi sağlar. Sağlık verilerinizde yeni bir eğilim tespit edildiğinde bir bildirim almayı seçebilirsiniz.

Yürüme Kararlılığı

iPhone’da Yürüme Kararlılığı, düşme riskiniz hakkında size fikir verebilecek, türünün ilk örneği bir sağlık ölçümüdür. Dengenizi, gücünüzü ve yürüyüşünüzü değerlendiren özel algoritmalar kullanır. Yürüme kararlılığınız düşük veya çok düşük olduğunda bir bildirim almayı seçin. Ayrıca, küratörlü egzersizlerle yürüme kararlılığınızı nasıl geliştireceğinizi de öğrenebilirsiniz. 8

Laboratuvar sonuçları geliştirmeleri

Laboratuvar sonuçlarınızı iPhone’da Sağlık Kayıtları aracılığıyla görüntülediğinizde, artık laboratuvarın ne anlama geldiğini anlamanıza yardımcı olacak bir açıklama görebilirsiniz. Ayrıca, sağlık özetinizde, menzil içinde olup olmadıkları da dahil olmak üzere, laboratuvarda öne çıkan bilgileri alacaksınız. Sizin için en önemli olan laboratuvarları hızlı erişim için sabitleyebilirsiniz. 7

COVID-19 aşıları ve test sonuçları

Sağlık hizmeti sağlayıcınızdan bir QR kodu tarayın ve COVID-19 aşılarınızı ve test sonuçlarını Sağlık uygulamasında güvenli bir şekilde saklayın.

Kan şekeri vurguları

Uyku sırasında ve egzersiz sırasında bağlı bir kan şekeri monitöründen kan şekeri seviyenizi gösteren olayları alın. Etkileşimli çizelgeler, kan şekeri verilerinizi gözden geçirmenizi daha da kolaylaştırır. 7

Posta

Posta Gizliliği Koruması

Posta Gizliliği Koruması, e-posta gönderenlerin Posta etkinliğiniz hakkında bilgi edinmesini engelleyerek gizliliğinizin korunmasına yardımcı olur. Açmayı seçerseniz, gönderenlerin onu diğer çevrimiçi etkinliklerinize bağlayamaması veya konumunuzu belirleyememesi için IP adresinizi gizler. Ve gönderenlerin e-postalarını açıp açmadığınızı görmelerini engeller.

Mahremiyet

Uygulama Gizlilik Raporu

Ayarlar’daki bir bölüm, uygulamaların son yedi gün içinde konumunuza, fotoğraflarınıza, kameranıza, mikrofonunuza ve kişilerinize ne sıklıkla eriştiğini görmenizi sağlar. Ayrıca, hangi uygulamaların diğer alan adlarıyla iletişim kurduğunu ve onlarla ne kadar yakın zamanda iletişim kurduklarını da gösterir. Bu, bir uygulamanın gizlilik etiketi için iyi bir tamamlayıcıdır, bu nedenle gizliliğinize nasıl davrandığı konusunda rahat olduğunuzdan emin olabilirsiniz. 9

Güvenli yapıştır

Geliştiriciler, siz onların erişmesini isteyinceye kadar, kopyaladığınız şeye erişmeden başka bir uygulamadan içerik yapıştırmanıza izin verebilir.

Mevcut konumu paylaş

Geliştiriciler, uygulamalarında özelleştirilebilir bir düğmeyle mevcut konumunuzu paylaşmanıza izin verebilir. Bu, o oturumdan sonra başka erişime gerek kalmadan konumunuzu yalnızca bir kez paylaşmanıza yardımcı olmaları için kolay bir yoldur.

Üçüncü taraf uygulamalarda Sınırlı Fotoğraf Kitaplığı iyileştirmeleri

Fotoğraflar kitaplığınıza sınırlı erişim izni verdiyseniz, kitaplıktaki belirli içeriğe erişime izin verdiğinizde üçüncü taraf uygulamalar daha basit seçim iş akışları sunabilir.

Siri

Cihazda konuşma işleme

İsteklerinizin sesi, siz paylaşmayı seçmediğiniz sürece artık tamamen iPhone’unuzda işleniyor. Apple Neural Engine’in gücü, sunucu tabanlı konuşma tanıma ile aynı yüksek kaliteye sahip konuşma tanıma modellerine olanak tanır. 10

Cihazda kişiselleştirme

Siri konuşma tanıma ve anlama, cihazınızı kullandıkça gelişir. Siri, en çok etkileşimde bulunduğunuz kişileri, yazdığınız yeni sözcükleri ve hakkında okuduğunuz konuları, tümü özel olarak cihazınızda öğrenir. 11

Çevrimdışı destek

Siri artık Zamanlayıcılar ve Alarmlar, Telefon, Mesajlaşma, Paylaşım, Uygulama Başlatma, Ses Oynatmayı Kontrol Etme ve Ayarlar dahil olmak üzere birçok türde isteği çevrimdışı olarak internet bağlantısı olmadan işleyebilir. 10

Cihazda hızlı işleme

Cihazda işleme, Siri’nin inanılmaz derecede hızlı olduğu anlamına gelir. 10

Paylaşım

Fotoğraflar, web sayfaları, Apple Music veya Apple Podcast’lerden içerik, Apple News hikayeleri, Harita konumları ve daha fazlası gibi ekrandaki öğeleri paylaşın. Örneğin, sadece “Bunu Vivek’e gönder” deyin, Siri onu gönderecektir. Öğe paylaşılamazsa, Siri bunun yerine bir ekran görüntüsü göndermeyi teklif eder.

Ekrandaki kişilere bakın

Siri artık mesaj göndermek veya arama yapmak için ekran içeriğini kullanabilir. Örneğin, Kişiler uygulamasındaki bir kişiye, Mesajlar’da biriyle görüşmeye veya bir mesaj bildirimi ya da birinden gelen cevapsız aramaya bakıyorsanız, “Mesajla yoldayım” diyebilir ve Siri uygun kişiye gönderecektir.

bağlamı korumak

Siri, istekler arasındaki bağlamı korumada daha da iyidir, böylece az önce sorduğunuz şeye konuşarak başvurabilirsiniz. Örneğin, “Glacier Ulusal Parkı hala açık mı?” “Oraya varmak ne kadar sürer?” diye sorabilirsiniz. ve Siri bağlantıyı yapacak.

Bildirimleri Duyur

Siri, AirPod’larda Zamana Duyarlı gelen bildirimleri otomatik olarak duyurur. Ayrıca Ayarlar aracılığıyla herhangi bir uygulama için Zamana Duyarlı olmayan bildirimlere sahip olabilirsiniz. 12

CarPlay’de Mesajları Duyurun

Siri, gelen mesajları CarPlay’de anons edebilir. Bir mesaj okunduğunda duyuruları açıp kapatabilirsiniz ve Siri tercihinizi hatırlayacaktır. Veya Ayarlar’dan duyuruları kapalı veya her zaman açık olarak ayarlayabilirsiniz.

Akıllı ev aksesuarlarını belirli bir zamanda kontrol edin

Siri’den belirli bir zamanda bir HomeKit aksesuarını kontrol etmesini isteyebilirsiniz. Örneğin, “Hey Siri, akşam 7’de yatak odamın ışıklarını kapat” veya “Hey Siri, ben çıkarken tüm ışıkları kapat” deyin.

Daha fazla dilde sinirsel metinden konuşmaya ses

En yeni nöral metin-konuşma sesleri artık daha fazla dilde mevcuttur: İsveççe (İsveç), Danca (Danimarka), Norveççe (Norveç) ve Fince (Finlandiya).

Siri’de karışık İngilizce ve Hintçe dil desteği

Siri’den en sevdiğiniz şarkıyı çalmasını, bir arkadaşınızı aramasını ve daha fazlasını Hint İngilizcesi ile ana dilinizin bir karışımını kullanarak yapmasını isteyin. Dokuz dil desteklenir: Hintçe, Telugu dili, Kannada, Marathi, Tamilce, Bengalce, Gujarati, Malayalam ve Punjabi.

Apple kimliginiz

Hesap Kurtarma Kişileri

Parolanızı sıfırlamanıza ve hesabınıza yeniden erişim kazanmanıza yardımcı olması için Hesap Kurtarma Kişisi olması için güvendiğiniz bir veya daha fazla kişiyi seçin.

Dijital Eski program

Dijital Miras programı, ölümünüz durumunda hesabınıza ve kişisel bilgilerinize erişebilmeleri için kişileri Eski Kişiler olarak belirlemenize olanak tanır. 9

iCloud+

BetaiCloud Özel Geçişi

iCloud Private Relay, hemen hemen her ağa bağlanmanıza ve Safari’de daha da güvenli ve özel bir şekilde gezinmenize olanak tanıyan bir hizmettir. Cihazınızdan ayrılan trafiğin şifrelenmesini sağlar, böylece kimse arayamaz ve okuyamaz. Ardından tüm istekleriniz iki ayrı internet rölesi üzerinden gönderilir. Apple dahil hiç kimse sizin hakkınızda ayrıntılı bir profil oluşturmak için IP adresinizi, konumunuzu ve tarama etkinliğinizi kullanamayacak şekilde tasarlanmıştır. 13

E-postamı Gizle

E-postamı Gizle, gerçek e-posta adresinizi paylaşmak zorunda kalmadan e-posta gönderip alabilmeniz için kişisel gelen kutunuza ileten benzersiz, rastgele e-posta adresleri oluşturmanıza olanak tanır.

HomeKit Güvenli Video

Ev uygulamasında çekimlerinizi kaydetmek, analiz etmek ve görüntülemek için her zamankinden daha fazla güvenlik kamerası bağlayın. iCloud, kayıtlarınızı otomatik olarak uçtan uca şifrelenmiş bir biçimde saklar, böylece yalnızca sizin ve seçtiğiniz kişiler tarafından görüntülenebilir. Video görüntülerinin hiçbiri iCloud saklama alanınızdan sayılmaz – bu, aboneliğinizin bir parçasıdır. 14

Özel e-posta alanı

iCloud Mail adresinizi özel bir alan adıyla kişiselleştirin ve aile üyelerini iCloud Mail hesaplarıyla aynı etki alanını kullanmaya davet edin.

Hatta daha fazla

Ulaşılabilirlik

VoiceOver ile görüntüleri keşfedin

VoiceOver ile görüntülerin içindeki kişileri, nesneleri, metinleri ve tabloları daha ayrıntılı olarak keşfedin. Makbuzlarda ve besin etiketi değerlerinde mantıklı bir sırayla akıllıca gezinin. Ve bir kişinin görüntülerdeki diğer nesnelere göre konumunu keşfetmek için parmağınızı bir fotoğrafın üzerinde hareket ettirin.

İşaretleme’de VoiceOver görüntü açıklamaları

İşaretleme, VoiceOver tarafından okunabilen resim açıklamaları eklemenize olanak tanır. Görüntü açıklamaları paylaşıldığında bile kalıcıdır ve iPhone, iPad ve Mac’te desteklenen çeşitli uygulamalarda okunabilir.

Anahtarla Denetim için sesli eylemler

Anahtarla Denetim için sesli eylemler, fiziksel düğmelere, anahtarlara veya karmaşık sözlü komutlara gerek kalmadan iPhone’u tıklama, pop veya “ee” sesi gibi basit ağız sesleriyle denetlemenize olanak tanır.

Arka plan sesleri

Arka plan sesleri, istenmeyen çevresel veya dış gürültüyü maskelemek ve odaklanmanıza, sakin kalmanıza veya dinlenmenize yardımcı olmak için arka planda sürekli olarak dengeli, parlak veya karanlık gürültü, okyanus, yağmur ve akış sesleri çalar. Siz aygıtınızı kullanırken, sesler diğer ses ve sistem seslerine karışır veya bunların altında gizlenir.

Uygulama başına ayarlar

Ekran ve metin boyutu ayarlarını uygulama bazında özelleştirin. Yalnızca istediğiniz uygulamalar için metni kalın veya büyütün, kontrastı artırın, renkleri ters çevirin, renk filtreleri ekleyin ve daha fazlasını yapın.

Odyogramları içe aktar

Ayarlar’da kağıt veya PDF odyogramları içe aktarın ve yumuşak sesleri yükseltmek ve işitme testi sonuçlarınıza göre belirli frekansları ayarlamak için Kulaklık Yerleşimlerini hızla özelleştirin.

Büyüteç uygulaması

Büyüteç, iOS’ta varsayılan bir uygulama haline gelir, böylece iPhone’unuzu yakınınızdaki nesneleri yakınlaştırmak için bir büyüteç olarak kullanabilirsiniz.

Erişilebilirlik Notu

Memoji, oksijen tüpleri, koklear implantlar ve şapkalar için yumuşak bir kask dahil olmak üzere yeni özelleştirmelerle görünümünüzü ve stilinizi daha fazla temsil ediyor.

Yeni Sesle Kontrol dilleri

Sesle Denetim, Mandarin Çincesi (Çin anakarası), Kantonca (Hong Kong), Japonca (Japonya), Fransızca (Fransa) ve Almanca (Almanya) dahil olmak üzere yeni dil seçenekleri ekler. Bu diller, siz komutlarınızı dikte ederken inanılmaz doğruluk için Siri konuşma tanıma teknolojisini kullanır.

Uygulama Kitaplığı

Ana Ekran sayfalarını yeniden sıralama

Sayfaları yeniden sıralayarak Ana Ekranınızı kişiselleştirin.

Uygulama mağazası

Uygulama içi etkinlikler

Doğrudan App Store’da, uygulama ve oyunlardaki bir oyun yarışması, yeni bir film galası veya canlı yayın deneyimi gibi zamanlı etkinlikleri keşfedin. Etkinlikler, Bugün, Oyunlar ve Uygulamalar sekmelerinde, arama sonuçlarında ve uygulama ürün sayfasındaki editoryal derlemede ve kişiselleştirilmiş önerilerde bulunabilir. *

App Store widget’ı

Doğrudan Ana Ekranınızda Bugün sekmenizden hikayeleri, koleksiyonları ve uygulama içi etkinlikleri görün.

elma kartı

Gelişmiş Dolandırıcılık Koruması

Gelişmiş Dolandırıcılık Koruması ile Apple Card kullanıcıları, çevrimiçi Kart Numarası işlemlerini daha da güvenli hale getirmek için düzenli olarak değişen bir güvenlik koduna sahip olabilir.

Geliştirilmiş kart numarası bulunabilirliği

Şimdi Cüzdan’da Apple Card’ı açıp kart simgesine dokunarak kart numaranızı hızlıca görüntüleyin.

Apple Pay

Apple Pay yeni ödeme sayfası tasarımı

Yeniden tasarlanan Apple Pay ödeme sayfası, Apple Pay deneyiminden hiç ayrılmadan satır içi yeni kartlar eklemenize olanak tanır. Artık kupon kodlarını ödeme sayfasına girerek Apple Pay’i her kullandığınızda daha fazla tasarruf etmenize yardımcı olabilirsiniz. Gelişmiş özet görünümü, ödeme öğeleri, indirimler ve ara toplamlar gibi daha ayrıntılı bilgileri görmenizi sağlayarak size Apple Pay ile alışveriş yapma güvenini verir.

Arttırılmış gerçeklik

RealityKit 2

Özel gölgelendiriciler uygulayın, oluşturma sonrası efektler ekleyin ve Apple’ın sıfırdan AR için oluşturulmuş 3B oluşturma, fizik ve uzamsal ses motoru RealityKit 2 ile daha sürükleyici AR deneyimleri oluşturun. 15

Kitabın

Yeniden tasarım ara

Arama sonuçları yazmaya başladığınızda hemen çıkar ve yazım hatalarını düzeltir. Sonuçlarınızda en iyi kitapların, sesli kitapların ve tür koleksiyonlarının kişiselleştirilmiş vitrinlerinin keyfini çıkarın. Kitabınıza daha hızlı başlamak için doğrudan Arama sekmesinden satın alın.

Kamera

Geliştirilmiş Panorama çekimleri

iPhone 12 ve sonraki modellerinde bulunan Panorama modu, geometrik bozulmayı iyileştirdi ve hareketli nesneleri daha iyi yakalarken görüntü parazitini ve şeritlenmeyi de azalttı.

QuickTake videosunu yakınlaştırın

Yakınlaştırmak veya uzaklaştırmak için QuickTake videosu çekerken yukarı veya aşağı kaydırın. 16

Hindistan’daki UPI ödeme uygulamalarından seçin

Satıcı ödemeleri için Kamera uygulamasını kullanarak UPI QR kodlarını taradığınızda, en son kullandığınız 10 UPI ödeme uygulaması arasından seçim yapın.

Araba anahtarları

Araba anahtarları için Ultra Geniş Bant desteği

iPhone’unuzu çantanızdan veya cebinizden çıkarmanıza gerek kalmadan arabanızın kilidini açın, kilitleyin ve çalıştırın. Ultra Geniş Bant, hassas uzamsal farkındalık sağlayarak iPhone’unuzu arabanızda kilitleyemeyeceğinizi veya iPhone içeride değilken aracınızı çalıştıramayacağınızı garanti eder. 4

Uzaktan anahtarsız giriş kontrolleri

Aracınızdan kısa bir mesafedeyken Cüzdan’daki kontrolleri kullanarak arabanızı kilitleyin veya kilidini açın, kornaya basın, arabanızı önceden ısıtın veya bagajınızı açın. 4

araba oyunu

CarPlay’de Mesajları Duyurun

Siri, gelen mesajları CarPlay’de anons edebilir. Bir mesaj okunduğunda duyuruları açıp kapatabilirsiniz ve Siri tercihinizi hatırlayacaktır. Veya Ayarlar’dan duyuruları kapalı veya her zaman açık olarak ayarlayabilirsiniz.

Kontrol Merkezi

Shazam

Kontrol Merkezi’ndeki Shazam müzik tanıma özelliği artık yakın zamanda keşfettiğiniz şarkıları otomatik olarak kaydediyor. Geçmiş görünümünüzü açmak için kontrole dokunun ve basılı tutun.

Sözlük

Hindistan için yeni sözlükler

Hindistan için iki dilli sözlükler arasında Urduca-İngilizce, Tamil-İngilizce, Telugu-İngilizce ve Gujarati-İngilizce bulunur.

Çin anakarası için yeni eş anlamlılar sözlüğü ve deyim sözlüğü

Yeni bir Basitleştirilmiş Çince eş anlamlılar sözlüğünün yanı sıra eşanlamlı ve zıt anlamlı sözcükler ve deyimler sözlüğü var.

Hong Kong için yeni sözlükler

Sözlükler artık Kantonca konuşma diline ilişkin bir Geleneksel Çince-İngilizce sözlüğü ve Kantonca telaffuzlara sahip bir Geleneksel Çince Standart Mandarin sözlüğü içermektedir.

Bul

Aile ve arkadaşlar için canlı konumlar

Sürekli akış güncellemeleri ile ailenizin ve arkadaşlarınızın konumlarını görün. Bu, insanların konumlarını görüntülerken anında yön, hız ve ilerleme hissi sağlar.

Kapatıldığında bulun

Cihazlarınızı, kapatıldıktan sonra bile 24 saate kadar Find My network’ü kullanarak bulun. Bu, bir hırsız tarafından kapatılmış olabilecek kayıp bir aygıtı bulmanıza yardımcı olabilir.

Silmeden sonra bul

Ağımı Bul ve Etkinleştirme Kilidi, silindikten sonra bile cihazınızın yerini tespit edebilir. Kimsenin cihazınızı satın alması için kandırılmamasına yardımcı olmak için Merhaba ekranı, cihazınızın kilitli, yerinin belirlenebilir ve hala size ait olduğunu açıkça gösterecektir.

Ayırma uyarıları

Ayırma uyarılarını etkinleştirin ve bir cihazı, AirTag’i veya uyumlu bir üçüncü taraf öğesini geride bırakırsanız, iPhone’unuz sizi bildirimlerle uyaracak ve Find My öğeniz için size yol tarifi verecektir.

AirPod’lar için ağımı bul desteği

Kayıp AirPods Pro veya AirPods Max cihazınızın yaklaşık konumunu öğrenmek için ağımı Bul’u kullanın. Bu, bir ses çalabilmeniz ve onları bulabilmeniz için Bluetooth aralığına girmenize yardımcı olacaktır. *

Widget’ımı Bul

Find My widget’ı ile doğrudan Ana Ekran’dan arkadaşlarınızı ve kişisel öğelerinizi takip edin.

5G

5G’de gelişmiş bağlantı

iCloud’a yedekleme ve iCloud yedeklemesinden geri yükleme, Apple ve üçüncü taraf uygulamalarda ses ve video akışı yapma, daha yüksek kaliteli Apple TV+ içeriği indirme, fotoğrafları iCloud ile eşzamanlama desteği de dahil olmak üzere daha hızlı 5G bağlantısıyla daha fazla uygulama ve sistem deneyimi geliştirildi. Fotoğraflar, çevrimdışı okuma için Apple News+ dergisi sayılarını indirin ve makine öğrenimi modellerini indirin. 17

Wi-Fi yerine 5G tercih edildi

iPhone 12 modelleri ve sonraki sürümleri, ara sıra ziyaret ettiğiniz ağlarda Wi‑Fi bağlantısı yavaş olduğunda veya bağlı veya güvenli olmayan ağlara bağlandığınızda artık otomatik olarak 5G’ye öncelik veriyor, böylece daha hızlı ve daha güvenli bağlantıların keyfini çıkarabilirsiniz.

oyun

Game Center son haberleri ve grup davetleri

Yeni çok oyunculu arkadaş seçici ile en son Mesaj arkadaşlarınızı ve gruplarınızı Game Center özellikli oyunlara getirin.

Game Center arkadaşlık istekleri

Game Center arkadaşlık isteği gelen kutusunda gelen istekleri görün. App Store’a veya bir oyunda Game Center profilinizin içine gidin.

Oyunun öne çıkan özellikleri

Paylaş düğmesine basarak, Xbox Series X|S Kablosuz Oyun Kumandası veya Sony PS5 DualSense™ Kablosuz Kumanda gibi oyun kumandalarını kullanarak oyunun son 15 saniyesine kadar olan bir video klibi kaydedin.

Oyun Merkezi widget’ları

Oynamaya Devam Et widget’ı, cihazlar arasında en son oynadığınız Game Center etkin oyunlarınızı görüntüler. Arkadaşlar Oynuyor pencere öğesi, arkadaşlarınızın oynadığı oyunları keşfetmenize yardımcı olur.

Oyun için odak

Oyun için Focus’u seçmek, istenmeyen bildirimleri filtreleyerek oyununuza tamamen odaklanmanızı sağlar.

Ev

Ev tuşları

iPhone’u kullanarak, evinize sorunsuz erişim için uyumlu bir HomeKit kapı kilidini açmak için dokunmanız yeterlidir. Ev anahtarları, araba anahtarlarınız ve kredi kartlarınız gibi diğer önemli öğelerle birlikte Cüzdan uygulamasında yaşar. 4

Siri özellikli aksesuarlar

HomeKit geliştiricileri, HomePod aracılığıyla ürünlerinde Siri’yi etkinleştirebilecekler. Siri’den evinizdeki daha fazla cihazdan kolayca ve güvenli bir şekilde mesaj göndermesini, hatırlatıcı ayarlamasını veya aileye bir Intercom mesajı yayınlamasını isteyebilirsiniz. 18

Paket algılama

HomeKit Secure Video’yu kullanarak güvenlik kameralarınız ve görüntülü kapı zilleriniz artık bir paket geldiğinde sizi algılayabilir ve sizi bilgilendirebilir. 14

Kapsayıcı Dil

Adres döneminizi seçin

Cihazınızı daha kişisel hissettirmek için İspanyolca için adres teriminizi seçin. Dil ve Bölge ayarlarında, sistem genelinde size nasıl hitap edilmesini istediğinizi seçebilirsiniz: kadınsı, erkeksi veya nötr.

Tuş takımı

Metin imleci ve seçimi için büyütme büyüteci

Baktığınız metni büyüten geliştirilmiş bir imleç ile tam olarak istediğiniz metni seçin.

Vietnamca VNI ve VIQR klavyeler

En popüler giriş yöntemlerinden ikisi olan VNI ve VIQR’ı kullanarak Vietnamca yazın.

QuickPath dil genişletmesi

QuickPath’i destekleyen yeni diller arasında Felemenkçe, İsveççe ve Vietnamca bulunmaktadır.

Yeni klavye düzenleri

Ainu, Amharca, Asur, Fula (Adlam), Igbo, Navajo ve Rohingya için yeni klavye düzenleri daha fazla dil seçeneği sunuyor.

Çin Pinyin için geliştirilmiş 10 tuşlu düzen

Geliştirilmiş 10 tuşlu düzen, hızlı bir şekilde QWERTY’ye geçmenize, sembollere daha kolay erişmenize ve cümledeki ilk heceden daha fazlası için tam Pinyin’i seçmenize izin vererek aynı tuşları paylaşan sözcükleri daha yüksek doğrulukla yazmanıza olanak tanıyan iyileştirmeler içerir.

Kantonca ve Şanghayca için Öneriler

Basitleştirilmiş Çince klavyeyi kullanırken Kantonca ve Şanghayca sözcükleri ve cümleleri daha kolay yazın.

Hintçe için Akıllı Yanıtlar

Akıllı Yanıtlar artık Hintçe ve Hintçe’yi (Latin) destekliyor.

klavye dikte

Cihaz üzerinde dikte

Cihaz üzerinde dikte artık Arapça (Suudi Arabistan), Kantonca (Hong Kong), İngilizce (Avustralya, Kanada, Hindistan, Singapur, Birleşik Krallık, ABD), Fransızca (Fransa), Almanca (Almanya) dahil olmak üzere daha fazla bölgede ve dilde kullanılabilir. , İtalyanca (İtalya), Japonca (Japonya), Korece (Kore), Mandarin Çincesi (Çin anakarası, Tayvan), Rusça (Rusya), İspanyolca (Meksika, İspanya, ABD), Türkçe (Türkiye) ve Yue Çincesi (Çin anakarası) ). 19

Sürekli dikte

Cihaz üzerinde dikte ile, herhangi bir uzunluktaki metni herhangi bir zaman aşımı olmaksızın dikte edebilirsiniz (önceden 60 saniye ile sınırlıydı). 20

Kilit Ekranı

Medya oynatma kontrolleri

Yakınlarda müzik çalan bir HomePod mini olduğunda, medya oynatma kontrolleri iPhone’unuzun Kilit Ekranında otomatik olarak görünür.

müzik 21

Dinamik kafa takibi ile mekansal ses

AirPods Pro ve AirPods Max kullanan dinleyiciler, Apple’ın dinamik kafa takibi ile artık daha da sürükleyici bir Dolby Atmos müzik deneyimi yaşayabilirler. 22

Seninle paylaştı

Arkadaşlarınızın sizinle paylaştığı tüm müzikleri tek bir yerde, doğrudan Müzik uygulamasında görün. Ve müziğe göz atarken, sohbeti sürdürmek için hızla Mesajlar’a geri dönün.

Fotoğraflı Anılar

Apple Music ile anılarınıza hayat verin. Hafızanıza eşlik edecek mükemmel müziği oluşturmak ve arkadaşlarınızla paylaşmak için kitaplığınızdan veya katalogdan parçalar seçin.

PaylaşOynat

Birlikte gerçek zamanlı müzik dinlemek için FaceTime’da SharePlay’i kullanın. Arkadaşlarınızla şarkıları seçebilirsiniz ve herkes SharePlay kuyruğundaki parçaları duraklatabilir, yeniden düzenleyebilir veya atlayabilir. *

Haberler

Yeniden tasarlanan Haber akışı

Yeni tasarım, Haber akışınıza göz atmayı ve bunlarla etkileşim kurmayı kolaylaştırır. Yayın tarihleri ​​ve satır satırları gibi bilgiler daha belirgindir ve hikayeleri doğrudan akıştan kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz.

Seninle paylaştı

Mesajlar üzerinden gönderilen ilginç haberler, Apple News’deki Bugün ve Takip Edilenler sekmelerinde Sizinle Paylaşılanlar bölümünde otomatik olarak görünür. Haberler ve Safari’de bulunan haberler, her iki uygulamada da Sizinle Paylaşılanlar’da görünür.

Notlar

Etiketler

Etiketler, notlarınızı kategorilere ayırmanın ve düzenlemenin hızlı ve esnek bir yoludur. #aktiviteler veya #yemek pişirme gibi, doğrudan nota yazarak bir veya daha fazla etiket ekleyin.

Etiket Tarayıcı

Etiket Tarayıcı, etiketlenmiş notları hızlı bir şekilde görüntülemek için herhangi bir etikete veya etiket kombinasyonuna dokunmanıza olanak tanır.

Özel Akıllı Klasörler

Özel Akıllı Klasörler, notları etiketlere göre tek bir yerde otomatik olarak toplar.

Etkinlik görünümü

Siz yokken başkalarının paylaşılan notunuza neler eklediğini görün. Yeni Etkinlik görünümü, notu son görüntülediğinizden bu yana yapılan güncellemelerin bir özetini ve her bir ortak çalışanın günlük etkinlik listesini verir.

Öne Çıkanlar

Paylaşılan bir notta kimin değişiklik yaptığının ayrıntılarını ortaya çıkarmak için notunuzda herhangi bir yeri sağa kaydırın. Nottaki ortak çalışanlarla eşleşmesi için renk kodlu vurgulanmış metinle düzenleme zamanlarını ve tarihlerini görüntüleyin.

Mansiyonlar

Bahsetmeler, paylaşılan notlarda veya klasörlerde işbirliğini daha sosyal, doğrudan ve bağlamsal hale getirir. Önemli güncellemeleri bildirmek ve nota geri bağlamak için notunuzun herhangi bir yerine bir @ işareti ve ortak çalışanın adını yazın veya elle yazın.

Hızlı Not: Erişimi kolay

Mac ve iPad’de oluşturduğunuz Hızlı Notları Notes’ta bulun ve düzenleyin.

Başka

Sürükle ve bırak

Uygulamalar arasında sürükle ve bırak desteğiyle, bir uygulamadan görüntüleri, belgeleri ve dosyaları alıp başka bir uygulamaya sürükleyebilirsiniz.

Şifreler

Yerleşik kimlik doğrulayıcı

Ek oturum açma güvenliği için gereken doğrulama kodlarını oluşturun. Bir site iki faktörlü kimlik doğrulama sunuyorsa, doğrulama kodlarını Ayarlar’daki Şifreler altında ayarlayabilirsiniz – ek bir uygulama indirmenize gerek yoktur. Kurulduktan sonra, sitede oturum açtığınızda doğrulama kodları otomatik olarak doldurulur.

Podcast’ler

Kişiselleştirilmiş öneriler

Tutkulu olduğunuz konularla ilgili yeni podcast’leri keşfedin. Sizin için kişiselleştirilmiş, ilgilendiğiniz konulara göre gruplandırılmış en iyi podcast’ler.

Seninle paylaştı

En sevdiğiniz podcast bölümlerini Mesajlar uygulamasında paylaşın ve sizinle paylaşılan tüm bölümleri Şimdi Dinle’de bulun.

hatırlatıcılar

Etiketler

Etiketler, hatırlatıcılarınızı düzenlemenin hızlı ve esnek bir yoludur. Hatırlatıcı listelerinizde aramayı ve filtrelemeyi kolaylaştırmak için hatırlatıcılarınıza #iş işleri gibi bir veya daha fazla etiket ekleyin.

Etiket Tarayıcı

Etiket Tarayıcı, etiketlenmiş hatırlatıcıları hızlı bir şekilde görüntülemek için herhangi bir etikete veya etiket kombinasyonuna dokunmanıza izin verir.

Özel Akıllı Listeler

Etiketler, tarihler, saatler, konumlar, bayraklar ve öncelik için seçim yaparak sizin için en önemli hatırlatıcıları otomatik olarak eklemek için kendi Akıllı Listelerinizi oluşturun. Birden fazla etiket seçin (#bahçe işleri ve #iş işleri gibi) ve daha spesifik listeler için bunları diğer ayar filtreleriyle birleştirin.

Tamamlanan hatırlatıcıları sil

Tamamlanmış hatırlatıcılarınızı kolayca silmek için hızlı seçeneklere erişin.

Geliştirilmiş doğal dil desteği

Hatırlatıcı ayarları oluşturmak için daha gelişmiş ifadeler yazın. Belirli, yinelenen bir hatırlatıcı için “Her sabah koşu yapın” gibi bir şey deneyin.

Genişletilmiş önerilen özellikler

Bir hatırlatıcı oluştururken hızlı bir dokunuşla etiketleri, bayrakları, önceliği ve mesaj gönderdiğiniz kişileri seçin.

AirPod’larda Siri ile Hatırlatıcıları Duyurun

AirPods veya uyumlu Beats kulaklık taktığınızda Siri, hatırlatıcılarınızı anons edebilir.

Ekran ZAMANI

Ekran Süresi API’si

Geliştiriciler, ebeveynler için daha da geniş bir araç yelpazesini desteklemek için ebeveyn denetimleri uygulamalarında Ekran Süresi API’sini kullanabilir. API, geliştiricilere temel kısıtlamalar ve cihaz etkinliği izleme gibi temel özellikleri gizliliği ön planda tutacak şekilde sağlar.

Talep üzerine kapalı kalma süresi

Talep üzerine kesinti süresini açın. Kesinti süresi boyunca, yalnızca izin vermeyi seçtiğiniz telefon aramaları ve uygulamalar kullanılabilir olacaktır. Beş dakikalık bir kesinti hatırlatıcısı gönderilecek ve aksama süresi gün sonuna kadar etkinleştirilecektir.

Ayarlar

Yazılım güncellemeleri

iOS artık Ayarlar uygulamasında iki yazılım güncelleme sürümü arasında bir seçim sunabilir. En son özellikler ve en eksiksiz güvenlik güncellemeleri seti için yayınlanır yayınlanmaz iOS 15’i en son sürümüne güncelleyebilirsiniz. Veya iOS 14’te devam edin ve yine de önemli güvenlik güncellemelerini alın.

Kurulum Deneyimi

Verilerinizi aktarmak için geçici iCloud saklama alanı

Artık yeni bir cihaz satın aldığınızda, depolama alanınız az olsa bile verilerinizi yeni cihazınıza taşımak için iCloud Yedekleme’yi kullanabilirsiniz. iCloud, üç haftaya kadar ücretsiz olarak geçici bir yedeklemeyi tamamlamanız için ihtiyaç duyduğunuz kadar depolama alanı sağlar. Bu, tüm uygulamalarınızı, verilerinizi ve ayarlarınızı otomatik olarak cihazınıza almanızı sağlar.

Android’den aktarılan daha fazla içerik

iOS’a Taşı artık fotoğraf albümlerinizi, dosyalarınızı ve klasörlerinizi ve Erişilebilirlik ayarlarınızı da taşıyabilir, böylece yeni iPhone’unuz size daha da çok benziyor.

Uygulama keşfedilebilirliği

iOS’a Taşı uygulamasını edinmek her zamankinden daha kolay. Basitçe QR kodunu tarayın ve uygulamayı indirebileceğiniz Google Play Store’a yönlendirileceksiniz.

Kısayollar

Cihazlar arası yönetim

Aygıtlarınızın herhangi biri için iPhone, iPad veya Mac’te kısayollar oluşturun ve yönetin; kısayollar tüm aygıtlar arasında otomatik olarak eşzamanlanır.

Geliştirilmiş paylaşım

Kısayolları bir bağlantıyı paylaşmak kadar kolay paylaşın ve karmaşık güvenlik ayarlarını yönetmeden kendi kullanımınız için indirin. Alıcı sizseniz, akıllı istemler yalnızca istediğiniz verileri paylaşmanıza olanak tanır.

Daha Akıllı Kısayollar düzenleyicisi

Sonraki Eylem Önerileri, oluşturduğunuz kısayolu tamamlamanıza yardımcı olur.

Sistem Yazı Tipi

SF Arapça sistem yazı tipi

Yeni SF Arapça sistem yazı tipi, SF yazı tipiyle bütünleşmiş, net ve uyumlu bir okuma deneyimi sağlayan rafine, çağdaş bir tasarıma sahiptir.

Çevirmek

Sistem genelinde çeviri

Metni seçip Çevir’e dokunarak çevirin. Ardından, seçilen metni kopyalayın, kaydedin, değiştirin veya çeviriyi Çeviri uygulamasında açın. Seçili metni fotoğraflarda da çevirebilirsiniz.

Otomatik Çeviri

Bir görüşmede mikrofon düğmesine dokunmadan konuşmayı çevirin. Otomatik Çeviri, ne zaman konuşmaya başladığınızı ve ne zaman durduğunuzu otomatik olarak algılar, böylece diğer kişi yalnızca yanıt verebilir.

Yüz yüze görüş

Yüz yüze sohbet ederken konuşma görünümünü değiştirin, böylece her kişi konuşmayı kendi tarafından görebilir.

Yeniden tasarlanan konuşmalar

Yatay veya dikey görünümde Konuşma sekmesini kullanarak bir konuşma başlatın. Yeniden tasarlanan konuşma görünümü, daha kolay takip edebilmeniz için sohbet balonlarına sahiptir.

Daha kolay dil seçimi

Kullanışlı açılır menülerle dil seçmek artık daha kolay.

televizyon

Seninle paylaştı

Apple TV uygulaması artık arkadaşlarınızın ve ailenizin sizinle paylaştığı tüm programları ve filmleri Mesajlar’da görmenize yardımcı oluyor. Bunları Şimdi İzle’de Sizinle Paylaşılan adlı yeni bir özel bölümde görün ve sohbeti doğrudan Apple TV uygulamasından kolayca sürdürün.

PaylaşOynat

Apple TV uygulaması Mesajlar ve FaceTime ile sorunsuz bir şekilde çalışır, böylece en sevdiğiniz programları ve filmleri arkadaşlarınızla birlikte izleyebilir ve izlerken metin, ses veya video kullanarak iletişim kurabilirsiniz. SharePlay, arkadaşlarınızın iPhone, iPad, Mac veya Apple TV’lerinden katılmalarına olanak tanır – böylece herkes birlikte istedikleri yerde ve şekilde izleyebilir. *

Artık Japonya’daki akış uygulamalarıyla çalışıyor

Apple TV uygulaması artık Japonya’daki popüler akış uygulamalarıyla çalışıyor. Favori uygulamalarınızı bağlayın ve tek bir yerden tüm favori programlarınız ve filmlerinizden kaldığınız yerden devam etmek için Sıradaki’yi kullanın. TV’deki en iyi içerikleri kolayca keşfetmek ve izlemek için Apple TV uygulaması aracılığıyla her hizmete göz atın.

Sesli Notlar

oynatma hızı

Sesli Not kayıtlarının oynatılmasını hızlandırın veya yavaşlatın.

Sessizliği atla

Sesli Notlar, kayıtlarınızı analiz eder ve tek bir dokunuşla sesinizdeki boşlukları otomatik olarak atlar.

Geliştirilmiş paylaşım

Aynı anda birden fazla Sesli Not kaydını paylaşın.

Hava Durumu

Hava haritaları

Yağış, hava kalitesi ve sıcaklığı gösteren tam ekran hava durumu haritalarını görüntüleyin. Hareketli yağış haritaları, bir fırtınanın yolunu ve yaklaşan yağmur ve karın yoğunluğunu gösterir. Hava kalitesi ve sıcaklık haritaları, yakınınızdaki farklı koşulları görmenizi kolaylaştırır. 23

Sonraki saatlik yağış bildirimleri

Yağmur, kar, dolu veya sulu kar başlamak veya durmak üzereyken bildirim alın. 24

Yeni tasarım

Düzen, o konum için en önemli hava durumu bilgilerini gösterecek şekilde ayarlanır ve yeni harita modülleri, güncellenmiş 10 günlük hava tahmini ve yeni grafik hava durumu verilerini içerir.

Yeni animasyonlu arka planlar

Artık güneşin konumunu, bulutları ve yağışı daha doğru bir şekilde temsil eden binlerce animasyonlu arka plan varyasyonu var. 1

Widget’lar

Widget’ımı Bul

Find My widget’ı ile doğrudan Ana Ekran’dan arkadaşlarınızı ve kişisel öğelerinizi takip edin.

Kişiler widget’ı

Kişiler widget’ı ile Ana Ekranınızdan aileniz ve arkadaşlarınızla bağlantıda kalın. Onlara Telefon, Mesajlar, FaceTime, Mail veya Find My aracılığıyla ulaşın. Aile Paylaşımı ile, satın alma işlemlerini veya çocuklarınızdan gelen Ekran Süresi isteklerini onaylama gibi ek işlemler gerçekleştirebilirsiniz.

Oyun Merkezi widget’ları

Oynamaya Devam Et widget’ı, cihazlar arasında en son oynadığınız Game Center etkin oyunlarınızı görüntüler. Arkadaşlar Oynuyor pencere öğesi, arkadaşlarınızın oynadığı oyunları keşfetmenize yardımcı olur.

App Store widget’ı

Doğrudan Ana Ekranınızdaki Bugün sekmenizden hikayeleri, koleksiyonları ve uygulama içi etkinlikleri görün.

Uyku widget’ı

Uyku widget’ıyla nasıl uyuduğunuzla ilgili verileri görün ve uyku programınızı gözden geçirin.

Posta widget’ı

En son e-postanıza göz atın ve Posta widget’ı ile posta kutularınızdan birine hızla erişin.

Varsayılan widget’lar

Yükseltme yaptığınızda, Akıllı Yığınlarda en çok kullandığınız uygulamalardan widget’ların düzenlendiği yeni bir varsayılan düzen göreceksiniz.

Akıllı widget önerileri

Halihazırda kullandığınız uygulamalar için önerilen widget’lar, geçmiş etkinliğinize bağlı olarak doğru zamanda Akıllı Yığınınızda otomatik olarak görünebilir. Bir seçenek, widget’ı yığınınıza eklemenize olanak tanır, böylece ihtiyacınız olduğunda her zaman orada olur.

Akıllı Yığınları Yeniden Sıralayın

Yeni kontrollerle Akıllı Yığınlarınızdaki widget’ları doğrudan Ana Ekrandan kolayca yeniden sıralayın.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Europol Büyük Suç Çetesini Bastırdı, 100’den Fazla Çevrimiçi Dolandırıcıyı Tutukladı

HIZLI YORUM YAP