Instagram'da Nasıl Popüler Olunur? | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,3973$% 0.21

EURO

35,1058% -0.02

STERLİN

41,0700£% 0.38

GRAM ALTIN

2.325,32%0,27

ÇEYREK ALTIN

4.034,00%0,91

a

Instagram’da Nasıl Popüler Olunur?

Günümüzde her şeyin vitrini internet oldu. Evden çıkmadan almayı hiç beklemediğimiz ürünleri bile internetten aldığımızı düşünürsek, bu savın oldukça doğru olduğunu söyleyebiliriz. Alışveriş sitelerinin haricinde, internettteki en popüler vitrin olarak tanımlayabileceğimiz mecra ise Instagram’dır. Instagram’da ürünlerin, kişinin bizzat kendisinin ya da bir hizmetin tanıtımı yapmak; yalnızca birkaç fotoğrafı doğru bir şekilde paylaşmak yoluyla mümkün olabilir.

Instagram’ın aktif kullanımıyla popüler olmanın ve kazançlı bir iş kapısı oluşturabilmek; hem zor hem de kolay görünen aşamaların sonucunda başarılan bir durumdur. İnterneti başarılı bir vitrin olarak kullanmak isteyenler için; Social Gurus adlı sosyal medya reklam ajansının CFO’su Erhan Kurt tarafından yazılmış olan makaleyi önerebiliriz. Erhan Kurt, internetin Türkiye’ye adım attığı ilk günden bu yana faaliyetlerini devam ettiren başarılı bir iş insanıdır. İş hayatındaki tecrübelerini aylık dergilerin birkaçında röportaj olarak paylaşmış olan Erhan Kurt; bu ayki yazısıyla birlikte Net Design dergisinde sürekli olarak yazmaya başladı. İlk yazısında da Instagram’da popüler olmanın kısa haritasını çıkaran bir makale kaleme aldı.

Instagram'da Nasıl Popüler Olunur?

Erhan Kurt’nun yazdığı ve okuyucular tarafından çokça beğeni toplayan bu yazının satır başlıklarını; bir alt başlıktan itibaren okuyabilirsiniz.

Instagrammer Nedir? 

Instagram’da popüler bir sayfa sahibi olmanın birinci yolu, doğru hedef kitlesine seslenmektir. Örneğin; bir hip-hop giyim mağazasına sahipsiniz. Bu mağazanın ürünlerini hip-hop kültürüyle haşır neşir olan, Instagram’da bu yönde beğeniler ve takipler yapan insanlara pazarlamanız gerekir. Instagram’ın reklam opsiyonunu bu hedef kitlesini seçerek kullanabilir ve bu sayede görünürlük yüzdesini önemli ölçüde arttırabilirsiniz.

Dikkat etmeniz gereken ikinci püf noktası ise; paylaşımları yaptığınız saatlere dikkat etmeniz gerektiğidir. Hedef kitlenizin genel olarak nasıl bir yaşantısı olduğunu tahmin etmelisiniz ve buna göre Instagram paylaşım saatlerini belirlemelisiniz. Aksi takdirde görünür olma ve kullanıcıları harekete geçirme ihtimaliniz gün geçtikçe azalır ve sayfanız internetin büyük boşluğunda yok olmaya mahkum olur.

Üçüncü ve en önemli unsur olarak değerlendirebileceğimiz unsur ise, sizi görenleri harekete geçirebilme yetinizdir. Hazırladığınız paylaşımların kalitesi, ürünü veya kişiyi tanıtımı, almak için sunduğunuz orijinal fikirler ve tasarladığınız kampanyaların hepsinin birbiriyle uyumu olmalı. Bu sac ayaklarından herhangi birinin eksik olması; istenilen ve uğrunda oldukça önemli paralar harcanan bu reklamların boşa gitmesi anlamına gelir. Ürünün tanıtımını baştan sona dek planlamanız şart. Risk yönetimi maksimize edilmeli ve her şey planlı olarak ilerlemeli. Kalite, tanıtım, fikir ve tasarımlar başarılı olduğu takdirde, ürününüz her halükarda öne çıkmaya hak kazanacaktır.

Bu üç ana unsur birleştiğinde; başarılı bir Instagrammer olmak kaçınılmazdır.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Steam’de en çok satan oyunlar bu hafta

HIZLI YORUM YAP