Instagram artık videolara öncelik veren bir eğlence platformuna dönüşüyor! | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,5356$% -0.02

EURO

35,0039% 0.44

STERLİN

40,7589£% 0.44

GRAM ALTIN

2.433,03%0,43

ÇEYREK ALTIN

4.055,00%-0,29

a

Instagram artık videolara öncelik veren bir eğlence platformuna dönüşüyor!

Instagram artık videolara öncelik veren bir eğlence platformuna dönüşüyor! Dünyanın en fazla resim paylaşılan sosyal ağı olan İnstagram platformu değişime gideceğini açıkladı.

Youtube ve TikTok’da yer alan videoların benzeri şekilde sergileneceği konuyla alakalı açıklamanın ardından bir çok kişi kararının iyi olmayacağını bildirdi.

İnstagram başkanı Adam Mosseri açıklama yaptı

Adam Mosseri yaptığı açıklamada video ile ilgili çalışmalara ağırlık vereceğini açıklaması bir yandan eleştiri almasına sebep olurken, diğer yandan kullanıcılar fotoğraflar için ‘de öncelikler arasında olması gerektiğini avundu.

Konuyla alakalı olarak kullanıcıların çoğunun bunun bir hata olduğunu belirterek evet video akışları için yenilikler yapılması gerekebilir ama kullanıcıların çoğunun artık fotoğraf paylaşımına önem verdiğini savundu.

KÖKLÜ DEĞİŞİM GELİYOR

Instagram algoritmaları artık videoları fotoğraflara tercih edecek, böylece platform daha fazla video içeriğine sahip olabilecek. Mosseri, bunun için kullanıcıların uygulamayı açtıklarında görecekleriyle ilgili köklü değişiklikler yapılacağını belirtti.

TAM EKRAN ÖZELLİĞİ

Gelecek olan yenilikler arasına, ana sayfada bulunan videoları  tam ekran formatında görüntüleme özelliği eklenirken, fotoğraflara ayrılan alanın da tersine küçüleceği belirtildi. Ayrıca kullanıcılar ana sayfalarında hiç fotoğrafa rastlamadan sadece videolar arasında gezinebilecek.

Daha önce Reels özelliğini kullanıma sunarak TikTok’a savaş açan sosyal ağın başkanı Mosseri, bu değişikliklerin, TikTok ve YouTube ile etkin bir şekilde rekabet edecek olan Instagram’ı geliştireceğine ve iyileştireceğine inanıyor.

Instagram’daki yeniliklere ilişkin testlerin önümüzdeki birkaç ay içinde yavaş yavaş başlayacağı belirtildi.

Kaynak: Cumhuriyet

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İsrail ordusundan ‘görünmez’ kamuflaj yeni teknoloji kullanıma hazır!

HIZLI YORUM YAP