İngiltere  Rusya'yı 'siber saldırı' yapmakla suçladı | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,5661$% 0.02

EURO

34,8601% -0.06

STERLİN

40,5846£% 0.09

GRAM ALTIN

2.430,48%0,03

ÇEYREK ALTIN

4.064,00%-0,43

a

İngiltere  Rusya’yı ‘siber saldırı’ yapmakla suçladı

İngiltere  Rusya’yı ‘siber saldırı’ yapmakla suçladı

 

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Rusya’yı Tokyo’daki Olimpiyat Oyunları’nın hazırlıklarını yapan kişi ve kurumlara karşı internet üzerinden düşmanca tavır ile siber saldırı yapmak ile suçladı.

 

İngiltere Dışişleri Bakanlığı‘nın yazılı açıklamasında, “Rus askeri istihbaratı GRU, bu yaz 2020 Tokyo Olimpiyat ve Paralimpik oyunlar ertelenmeden önce hazırlıkları yapan yetkili kişiler ve kurumlara karşı siber keşif gerçekleştirdi. Hedefler arasında oyunların organizatörleri, lojistik hizmetler ve sponsorlar yer alıyor. 2020 Yaz Oyunlarına saldırılar, Rusya’nın Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarına karşı kötü niyetli siber saldırılarının sonuncusuydu” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca Rus istihbaratının 2018 Güney Kore Kış Olimpiyatlarına gerçekleşen siber saldırılarda eli olduğu iddia edilen açıklamada, “GRU’nun siber departmanı, 2018 Kış Oyunlarının açılış töreninde kendisini Kuzey Koreli ve Çinli bilgisayar korsanları olarak göstermeye çalıştı” denildi.

GRU’nun, kış olimpiyatlarının IT-sistemlerine karşı, verileri silmeye yönelik kötü amaçlı yazılım kullandığı ve ‘VPNFilter’ kullanarak Güney Kore genelindeki ekipmanlara saldırdığı ileri sürüldü.

Listede 8 olaya daha yeren veren İngiltere Dışişleri Bakanlığı, saldırılarda Sandworm, BlackEnergy Group, Telebots, VoodooBear, Iron Viking, Quedagh, Electrum, Industroyer ve G0034 adlarının kullanıldığı aktarıldı.

Daha önce ABD Başsavcılığı da 6 Rus vatandaşını siber saldırılar düzenlemekle suçlamıştı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ayyıldız tim kimdir ? Brute nedir ? Ayyıldız Tim Brute mi kasıyor ?

HIZLI YORUM YAP