İçişleri Bakanı Süleyman Soylu duyurdu yeni birim kuruldu | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,5237$% 0.09

EURO

34,8720% 0.17

STERLİN

40,7789£% 0.43

GRAM ALTIN

2.477,53%0,64

ÇEYREK ALTIN

4.233,00%0,58

a

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu duyurdu yeni birim kuruldu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu duyurdu yeni birim kuruldu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet içerisinde görev yapacak siber suçlarla mücadele eden yeni bir birim kurulduğunu duyurdu. “Siberay” adlı birimin, teknoloji bağımlılığının ile birlikte siber zorbalık ile mücadele edecek.Güvenli ve bilinçli internet kullanımını sağlamayı hedeflediğini açıkladı.

 

Gençlerimizi ve çokçuklarımı koruyacak

Bakan Soylu Katıldığı bir programda siber suçlara karşı oluşturulan yeni birimi, “Hani bizim Kızılay’ımız var, Yeşilay’ımız var, onların her birinin çok önemli etkinlikleri var. Şimdi Emniyet Genel Müdürlüğümüz, Siber Suçlar dairemizin içerisinde Siberay diye, özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi siber suçlardan korumak için yeni bir program başlatıyor.” diyerek açıkladı.

Yurtdışından  saldırı yapanlarıda yakanlıyacağız !

Soylu, insanların sanal alemde hakaretle, iftiralarla karşı karşıya kalmaları halinde , dolandırılmaları durumunda, Siberay’ın saldırganı yurt içinde olması durumda hemen müdahalede bulacağının garantisini verdi. Bu konularla bizzat kendi ilgilendiğini söyleyen bakan Soylu, saldırganların yurt dışında olması halinde bile ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.Soylu , “Son günlerde dünyanın öteki tarafında bir organize suç üyesini yakalayabilmek için, Gürcistan’dan Ukrayna’ya kadar, Kolombiya’ya kadar, Arjantin’e kadar takip ettik ve en son Arjantin’de yakalattık.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Xiaomi POCO F2 Pro Türkiye piyasısında satışa girdi !

HIZLI YORUM YAP