HDR10 + özellikli yeni Samsung TV'ler ortam aydınlatmasına uyum sağlayacak | TEKNOLOJİ
DOLAR

32,5909$% 0.04

EURO

34,9067% 0.01

STERLİN

40,6981£% 0.14

GRAM ALTIN

2.430,18%0,02

ÇEYREK ALTIN

4.077,00%0,00

a

HDR10 + özellikli yeni Samsung TV’ler ortam aydınlatmasına uyum sağlayacak

HDR10 + Adaptive, bir odanın ortam parlaklığına göre TV görüntü kalitesini optimize edecek yüksek dinamik aralık standardına gelen yeni bir özellik olduğunu duyurdu . HDR içeriği genellikle olabildiğince az ortam ışığıyla karanlık odalarda en iyi şekilde görünecek şekilde tasarlanmıştır, ancak yeni özellik, parlak ortamlara tepki vermek ve görüntü kalitesini buna göre ayarlamak için TV’nizin ışık sensörünü kullanmayı vaat ediyor. Samsung, özelliğin “yakında çıkacak QLED TV ürünleri” ile küresel olarak piyasaya çıkacağını söylüyor.

HDR10 +, böyle bir özelliği sunan ilk HDR standardı değildir. Dolby, geçtiğimiz yılki CES’te, kendi HDR standardı için yeni bir özellik olan Dolby Vision IQ’yu duyurdu ve benzer şekilde, izlendiği oda için HDR içeriğini optimize etmeyi vaat ediyor. Bu özellik, kurs boyunca LG ve Panasonic’in seçkin TV’lerinde görünmeye devam etti. ve genel olarak incelemelerde iyi karşılandı .

Samsung, HDR10 + Adaptive’in, geçen yıl başlatılan ve içeriği olabildiğince doğru bir şekilde göstermek için hareket yumuşatma gibi işlem sonrası efektleri kapatan bir ekran ayarı olan Film Yapımcısı Modu ile çalışacağını belirtiyor .

Dolby Vision ile karşılaştırıldığında, HDR10 + standardı, TV üreticileri ve akış hizmetleri tarafından pek desteklenmiyor. Ancak dünyanın en büyük TV üreticisi Samsung’un ve Amazon Prime Video streaming hizmeti ile Amazon’un desteğine sahip. Üç yıl önce standardı duyuran iki şirketin bu iki şirket olması tesadüf değil . Bu arada Dolby Vision, LG ve Sony gibi üreticilerin TV’lerinde destekleniyor ve standardı destekleyen içerikler Netflix ve Disney Plus gibi akış hizmetlerinde bulunabilir.

Samsung, yaklaşan QLED TV’lerinin HDR10 + Adaptive’ı destekleyeceğini söylüyor, ancak mevcut TV’lerinin yeni özellikle güncellenip güncellenmeyeceği belli değil.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Anonymous Türkiye Erdoğan’a seslendi Berat, Bilal ve Yiğit’le iç ettiğiniz yüz milyarlarca Dolar’ı anlat!

HIZLI YORUM YAP